fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Nokia | 60 επικείμενες απολύσεις

στo Workerland

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ; ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ

Στον κλάδο της Πληροφορικής – Τηλεπικοινωνιών γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ποια είναι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτού του είδους την ανάπτυξη την έχουμε ζήσει στο πετσί μας τα προηγούμενα χρόνια με τις απλήρωτες υπερωρίες και τα stand-by να αυξάνονται, με τις ατελείωτες ώρες πιεστικής δουλειάς για «να προλάβουμε το deadline», με τους παγωμένους μισθούς και τις απολύσεις.

Όταν λοιπόν καμαρώνουν ότι ο κλάδος γνωρίζει ανάπτυξη, εμείς ξέρουμε καλά τι κρύβεται πίσω από αυτό το παραμύθι…

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα μεγάλο χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις και τις συλλογικές διεκδικήσεις που έχουν απομείνει στον κόσμο της εργασίας με το νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, στιγμιότυπα από το «μέλλον της ανάπτυξης» συμβαίνουν στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, όπου η διοίκηση εξήγγειλε 60 απολύσεις.

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης των απολύσεων κι έπειτα, συμβαίνουν πολλά και τραγελαφικά: ενώ η διοίκηση μοιράζει υποσχέσεις ότι οι συνάδελφοι θα μεταφερθούν σε άλλες θέσεις εντός της εταιρείας, με κυνικό τρόπο ταυτόχρονα τους παροτρύνει -πολλές φορές ασκώντας ψυχολογική πίεση- σε παραιτήσεις ή μετανάστευση (!) σε άλλες χώρες προκειμένου να συνεχίσουν να δουλεύουν στην εταιρεία.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή εν τω μεταξύ μπορεί κανείς να βρει αναρτημένες σε ιστότοπους εύρεσης εργασίας νέες αγγελίες για θέσεις στη ΝΟΚΙΑ Ελλάδος…

Την ίδια στιγμή, το σωματείο εργαζομένων στη ΝΟΚΙΑ, όπως και άλλα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, αλλά και το ΣΕΤΗΠ, βρίσκονται σε αγώνα για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για την κατοχύρωση αυτονόητων εργατικών δικαιωμάτων και για να μπει φρένο στην ασυδοσία της εργοδοσίας.

Γι’ αυτό και ο αγώνας ενάντια στο αντεργατικό αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης οφείλει να έχει ως αφετηρία την αντίσταση και τη διεκδίκηση ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς.

Το νομοσχέδιο στρώνει το χαλί για την υποβάθμιση των σωματείων καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την υπογραφή ΣΣΕ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΝΟΚΙΑ

  • Καμία απόλυση – με ευθύνη της εταιρείας οι συνάδελφοι/ισσες να μεταφερθούν σε άλλα πόστα. Να σταματήσουν οι παροτρύνσεις για παραίτηση ή «μετανάστευση».
  • Απαιτούμε από την διοίκηση της ΝΟΚΙΑ Ελλάδος να υπογράψει άμεσα την πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του επιχειρησιακού σωματείου.
  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το αντεργατικό αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Κάτω τα χέρια σας από τα σωματεία!

 

Πηγή: www.radicalit.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Workerland

Στην Κορυφή