fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Νιάου. Over and out!

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Γυναίκα 25 ετών – Άντρας 45 ετών “2-0”

 

«Ο συνάδελφος γραφίστας του διπλανού γραφείου είναι ευτραφής (i am too nice), μεσήλικας, με τη μιζέρια ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του. (Ας τον λέμε ο Χ). Δεν απαντά καν καλημέρα στη δική μου καλημέρα. Για την ακρίβεια δε με κοιτάει καν. Wtf? Τίποτα, απλά είμαι η καινούρια και είναι ο παλιός.

Μέχρι που μια μέρα ακούω βαβούρα και φωνές από το conference room. Έχει γίνει κάποιο λάθος με τις εκτυπώσεις, το οποίο φυσικά δε θέλει κανείς να επωμιστεί.

Με φωνάζει το αφεντικό στο γραφείο του. Συμπαθητικός κι έχει ένα τρόπο να σε πιάνει στο φιλότιμο. Και ξεκινά.

-Ναι ναι οι εκτυπώσεις δεν ήταν καλές. Δε φταις εσύ. Η κακή συνεννόηση με τον Χ φταίει. Είναι δική του η ευθύνη. Αλλά εσύ πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό.

-Ο Χ είναι χρόνια στο γραφείο.

-Ο Χ είναι δύσκολος άνθρωπος.

-Ο Χ είναι καλό παιδί μωρέ αλλά λίγο στραβόξυλο. Όχι λίγο, πολύ.

-Γι αυτό εσύ, που είσαι πιο νέα (hello ageism) και είσαι και γυναίκα (hello sexism) δε πρέπει να είσαι αντιδραστική (δε πρέπει να αντιδράς όταν σου φέρονται άσχημα;).

-Εσείς οι γυναίκες (ξερνάω), είστε πιο ευέλικτες, μπορείτε όλα να τα καταφέρετε, είστε πιο γατούλες (ίλιγγος). Πρέπει όλα εσείς να τα διαχειρίζεστε. Γι αυτό κι εσύ πρέπει να είσαι λίγο πιο ευέλικτη, κατάλαβες;

-Όχι ειλικρινά δε καταλαβαίνω καθόλου τι εννοείτε.

-Ο Χ είναι σα μικρό παιδί, αν του τονώσεις λίγο το εγώ του θα πάνε όλα καλά. (όχι μωρέ δεν είναι άχρηστος ο Χ, ούτε έχουμε χάσει δουλειές εξαιτίας του, οοχι μη το ξαναπεις, πιπέρι!)

-Γι αυτό Μαράκι (ναυτία), την επόμενη φορά που θα τον δεις, κάνε πως έχεις ένα πρόβλημα στη δουλειά και φώναξε τον να σε βοηθήσει. Παρακάλεσε τον και πες του πως μόνο αυτός μπορεί να σε βοηθήσει. (είμαι μια αβοήθητη γατούλα, νιάου) Μόλις το κάνει, μη παραλείψεις να του πεις πόσο καλός είναι και πόσο τον έχεις ανάγκη (καθόλου όμως).

Επίλογος: Βράζω. Βράζω. Βράζω. Θα εκραγώ.

Άνθρωπος που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Παρεμποδίζει στην ουσία και τη δική σου δουλειά. Παίρνει τα ίδια λεφτά με σένα, αν όχι παραπάνω και δουλεύει τις μισές ώρες. Κι εσύ δεν έχεις καν ασφάλιση. Και σου γίνεται ευγενική-εκβιαστική σύσταση από ανωτέρους, να του κάνεις πατ πατ στη πλατούλα, και να τον κάνεις να νιώσει μοναδικός και αναντικατάστατος. Γιατί έτσι.

Γιατί εσύ είσαι 25 και γυναίκα, κι αυτός 45 και παλιός στο γραφείο. Ελλαδιστάν 2014.

Πάω να νιαουρίσω ανέμελα και να παίξω με το παιχνίδι μου μωρέ, γιατί ως εκεί με παίρνει.

Νιάου. Over and out.»

Μαρία, 25

 

Πηγή: www.rise.gr

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή