fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Κόκκινο Σπίτι

Νεκρός 65χρονος εργάτης που έπεσε από το «Κόκκινο Σπίτι» στη Θεσσαλονίκη

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Τραγικό θάνατο βρήκε 65χρονος εργάτης που εκτελούσε εργασίες στο «Κόκκινο Σπίτι» στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της ανακαίνισης του κτιρίου, όταν έπεσε από σκαλωσιά, από το ύψος της ταράτσας του κτιρίου. Ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων του Νομού Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων περιγράφει τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν και παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για αδιαφορία στους τομείς της υγιεινής και της ασφάλειας.

Το κτίριο είναι υπό ανακαίνιση και ανήκει στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του οικοδόμου Διονύση Καπριζιάνη εκφράζει το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Θεσσαλονίκης, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του συναδέλφου μας ΔΚ που άφησε την τελευταία του πνοή στον αγώνα για το μεροκάματο. Ο συνάδελφος ηλικίας 65 ετών, δίχως δικαίωμα συνταξιοδότησης, ακόμα εργαζόταν σε υπό κατασκευή έργο επί της οδού Ερμού και Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο συνάδελφος πραγματοποιούσε οικοδομικές εργασίες στην όψη του κτηρίου και σε ύψος που ξεπερνούσε τα 12 μέτρα από όπου έπεσε στο κενό. Κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο ο συνάδελφος κατέληξε.

Δυστυχώς, η λίστα των εργατικών θανατηφόρων ατυχημάτων καθημερινά μεγαλώνει, όχι επειδή ήταν γραφτό της μοίρας του, ούτε ήταν η κακιά η ώρα. Πολλές φορές συνάδελφοι ακόμα και αυτοαπασχολούμενοι στην οικοδομή (μικροί υπεργολάβοι) κάτω από την πίεση της παρατεταμένης ανεργίας, της αυξανόμενης φτώχειας, αναγκάζονται καθημερινά να δουλέψουν παίρνοντας μεγάλο ρίσκο για τη ζωή τους.

Συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, αλλά και η πίεση της δουλειάς κάθε μέρα για να βγει το μεροκάματο, αποτελούν κίνδυνο για την ψυχική και σωματική υγεία των εργατών. Δε θα είναι η πρώτη φορά που θα ακούσουμε για ανθρώπινα λάθη ή προσωπικές ευθύνες.

Ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπου στο θέμα της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σφυρίζει “κλέφτικα”, που αφήνει υπηρεσίες και οργανισμούς χωρίς προσωπικό (επιθεώρηση εργασίας κλπ.) μετατρέποντας το ΙΚΑ και την τεχνική επιθεώρηση σε έναν μηχανισμό καταγραφής «ατυχών περιστατικών».

Είναι αυτή η κυβέρνηση που μας υπόσχεται ανάπτυξη και βελτίωση της ζωή μας.. τις υποσχέσεις τις βιώνουμε από πρώτο χέρι στην δουλειά και την ζωή μας. Στην ανασφάλιστη εργασία, στα ωράρια λάστιχο και τα μεροκάματα χαρτζιλίκι.

Οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση προς όφελος της εργατικής λαϊκής οικογένειας είμαστε εμείς οι ίδιοι, οι εργάτες που καθημερινά παράγουμε όλο αυτόν τον πλούτο. Όλοι οι εργάτες ενωμένοι μέσα από τα συνδικάτα μας οργανώνουμε την πάλη και τον αγώνα ενάντια σε κάθε πολιτική και μέτρα των κυβερνήσεων που μας έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

 

Πηγή: https://www.thepressproject.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή