fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

σεξουαλική παρενόχληση

Νέα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης | Θεσσαλονίκη

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Νέα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης σε εργαζόμενες!

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, γινόμαστε μάρτυρες καταγγελιών από τις συναδέλφισσές μας για σεξουαλική παρενόχληση από εργοδότες στον κλάδο μας και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, ο εργοδότης του μπαρ «Silver Dollar», στην οδό Εθνικής Αμύνης 19 στην Θεσσαλονίκη, προσπαθούσε να «ξεμοναχιάσει» εργαζόμενες αλλά και πελάτισσες του καταστήματος, με άλλοθι «μια φιλική κουβέντα» και στη συνέχεια τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Μάλιστα, σε μία ακόμη περίπτωση, κλείδωσε και μια γυναίκα μέσα στο μαγαζί, λέγοντάς της ότι «έτσι δεν θα μας ενοχλήσει κανείς», προχωρώντας σε ακόμη μια παρενόχληση!

Αυτά τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης εργοδοτών σε εργαζόμενες, δεν είναι ούτε πρωτόγνωρα, ειδικότερα για τον κλάδο του Επισιτισμού-Τουρισμού, αλλά ούτε και τυχαία! Οι εργοδότες, «πατώντας» πάνω σε όλη αυτή την μνημονιακή ζούγκλα που έχουν χτίσει μαζί με τις Κυβερνήσεις-Ε.Ε.-ΔΝΤ, προσπαθούν με λύσσα να μας επιβάλλουν ένα Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, όπου τα συμφέροντά τους θα είναι πάνω απ’όλα, καταργώντας στην πράξη δικαιώματα ενός ολόκληρου αιώνα!

Αυτές οι πρακτικές, έρχονται να προστεθούν στους δεκάδες ξυλοδαρμούς, τους τραμπουκισμούς και την τρομοκρατία εργοδοτών με πυροβολισμούς απέναντι σε συναδέλφους που διεκδικούνε τα δεδουλευμένα τους. Είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, η μη πληρωμή/κλοπή των Δώρων από τους εργοδότες, περιμένοντάς μας έξω από τα ΑΤΜ, με την απειλή της απόλυσης, τα αμέτρητα εργατικά ατυχήματα/δολοφονίες και όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά.

Ειδικότερα σήμερα, με αφορμή και την 8η Μάρτη (Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών), πρέπει να αναδείξουμε την πραγματική ταξική σημασία αυτής της ημέρας. Απέναντι στην αστική ιδεολογία/προπαγάνδα της ψευτο-ευαισθησίας, του «σεβασμού», τα «ωραία λόγια» και την εξύμνηση του καλλωπισμού των γυναικών.

Η Ημέρα της Γυναίκας ήταν ανέκαθεν δεμένη με τους εργατικούς – ταξικούς αγώνες των γυναικών και καθορίστηκε ως τέτοια από γυναίκες σοσιαλίστριες, τόσο ως φόρος τιμής στους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών, όσο και ως συνέχιση των αγώνων αυτών με παγκόσμιο συγχρονισμό. Ειδικότερα σήμερα, ο αγώνας των γυναικών και η ενότητα όλων των εργαζομένων, είναι αναγκαία συνθήκη για να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει σε κάθε εργοδότη που δεν του αρκεί να μας ξεζουμίζει, αλλά απλώνει και το χέρι του επάνω μας!

Καλούμε όλες/όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όχι μόνο να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Κανένας/καμία μόνος/η απέναντι στις επιθέσεις των εργοδοτών!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:ΤΗΛ.6982268508

antepithesistonepisitismo.blogspot.com

Το είδαμε στο: https://mpalothia.net

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή