fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Να μην πεθάνουμε σαν δούλοι…

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Γράφει ο Βασίλης Πέτας

 

Πόσο θα ζήσεις;

60, 70, 80 χρόνια; Ίσως λίγο παραπάνω, ίσως λίγο παρακάτω.

Και φτάνοντας στο τέρμα, κοιτώντας πίσω, τι θα έχεις να θυμηθείς; Φίλους, ξενύχτια, έρωτες, χαρές, κλάματα, στενοχώριες, αγώνες, ζωή… Μια ζωή γεμάτη, μια ζωή που την πάλεψες και σε πάλεψε, μια ζωή αναμνήσεις.

Ξέρεις ποιο είναι τελικά το ζητούμενο; Να μπορέσουμε να φτάσουμε στο τέρμα. Και να φτάσουμε παλεύοντας. Και είναι τελείως διαφορετικό να παλεύεις για μια τέτοια ζωή με το να παλεύεις για να ζήσεις. Γιατί η ζωή δεν ξέρω αν είναι μικρή, μεγάλη, δύσκολη, εύκολη, βαρετή, συναρπαστική και διάφορα άλλα κλισέ. Εκείνο που ξέρω είναι πως η ζωή δεν είναι σε καμιά περίπτωση μετρήσιμη σε εργατοώρες, ματωμένα μεροκάματα, αρρωστημένα Σαββατόβραδα και απελπιστικά ίδιες Κυριακές.

Και για να ξέρεις, η ζωή παλεύεται.

Εκείνο που δεν παλεύεται είναι η σκλαβιά. Γιατί τη σκλαβιά δεν μπορείς να την καλυτερέψεις. Δεν μπορείς να παλέψεις για καλύτερες συνθήκες σκλαβιάς. Δεν μπορείς να ζητάς να σου χαλαρώσουν τις αλυσίδες και δίπλα σου η ζωή να τρέχει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ταπεινωτικό, από το αντιλαμβάνεσαι τη σκλαβιά σου και να μην αποζητάς τη λευτεριά.

Ή μάλλον υπάρχει.

Να πεθαίνουν δίπλα σου άνθρωποι σε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα και εσύ να λες «η ζωή συνεχίζεται»… Γιατί απλά πρέπει να συνεχιστεί…

Όχι. Η ζωή δεν συνεχίζεται. Η ζωή σταμάτησε την ώρα που ο πρώτος άνθρωπος πέθανε δουλεύοντας για κάποιον άλλον. Η ζωή θα συνεχιστεί όταν σταματήσουμε να παλεύουμε για να ζήσουμε και αρχίσουμε να παλεύουμε για την λευτεριά μας.

 

Πηγή:  tetartopress.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή