fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

mymarket

My Market | Αξιολογήσεις Υπαλλήλων μέσα στο indeed

στo Οι ιστορίες σας/Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Με αφορμή την εικόνα-ανακοίνωση που διέρρευσε στα ελληνικά social media και αφορά στον όμιλο των σουπερμάρκετ My Market, ψάξαμε λίγο περισσότερο να βρούμε σχετικές μαρτυρίες για τις συνθήκες εργασίας στα εν λόγω καταστήματα και τη γενικότερη πολιτική της εταιρείας.

mymarket6

Και άμα ψάχνεις, βρίσκεις.

Το site ανεύρεσης εργασίας indeed φιλοξενεί σχόλια/αξιολογήσεις εργαζομένων για διάφορες επιχειρήσεις, μια εκ των οποίων είναι το My market!

Σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές και αναμένουμε στο inbox/φόρμα επικοινωνίας του IFI ό,τι παραπάνω θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας επί του θέματος.

mymarket

Στα My market δεν υπάρχει αξιοκρατία

«Το κλίμα είναι καλό…Στα My market δεν υπάρχει αξιοκρατία. Όσοι έχουν γνωστούς και συγγενείς οι οποίοι είναι σε θέσεις από διευθυντές και πάνω ανεβαίνουν και αυτοί χωρίς να το αξίζουν. Έχεις δόντι λέει ο λαός….τρως το κάτι παραπάνω. Αυτό που κάνουν δεν είναι κάλο για την εταιρία. Εγώ πχ από τη στιγμή που ξέρω ότι δεν πρόκειται να ανέβω θέση γιατί να δώσω το κάτι παραπάνω;;;;;;;;;;Εσείς θα τρέχατε σαν βλαξ;;;;»

mymarket1

 

Ρουφιάνοι του κέρατα και οι δυο

«Εντάχθηκα στην εταιρεία για εκπαιδευόμενος υποδιευθυντής.

Θα περνούσα μια εκπαίδευση 3 μηνών από όλα τα πόστα με μισθό 650ευρω και μετά από την εκπαίδευση θα πήγαινε στα 1100. Δυστυχώς, ενώ έκανα την εκπαίδευση μου, έπεσα σε μια διευθύντρια εντελώς εριστική η οποία είχε πολύ καλές σχέσεις με ένα ανίκανο περιφερειακό (Μη ηγέτης, μη εκπαιδευτικός, ρουφιάνοι του κέρατα και οι δυο) κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μου ενώ έπαιρνα πολύ καλές κριτικές από τις υπεύθυνες μου στην τελική μου αξιολόγηση(την οποία η διευθύντρια ποτέ δε μου έδειξε) πάγωσα και έτσι αποφασίστηκε η απόλυση μου.

Η διευθύντρια με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά μου ανακοίνωσε ότι δε θα συνεχιστεί η συνεργασία μας και να υπογράψω την απόλυση για να μπω ΟΑΕΔ. Μάλλον θεωρούσε πως εργάζεται στη μοναδική εταιρεία της Ελλάδας κ δεν υπάρχουν άλλες. Ευτυχώς εγώ την είχα ψιλιαστεί κάνα μήνα πριν και είχα ήδη στείλει βιογραφικά και μου έκατσε κουτί. Γενικά,στη συγκεκριμένη εταιρεία μην ακούτε υποσχέσεις. Πρέπει να είστε τυχεροί και να σας πηγαίνουν οι ανώτεροι.

Βέβαια, εγώ ρουφιάνος για λίγα ευρώ δεν θα γίνω ποτέ.»

mymarket2

Ασυνεννοησία

«Έγινα με τη σειρά μου ένας από τους πολλούς που αναγκάστηκαν σε παραίτηση μιας και η πίεση, τα παράλογα ”σενάρια”, οι απειλές για τους δήθεν ”μυστικούς επισκέπτες”, η ασυνεννοησία, το χαμηλό επίπεδο σε όλους τους τομείς, οι ψεύτικες ευγένειες για να ψαρεύεις κόσμο, αλλά κυρίως η Εξάντληση για το τίποτα με οδήγησαν να τα παρατήσω κ να φύγω.
Οι τύποι εκεί μέσα δεν υπάρχουν….

mymarket3

Ό,τι κ να πω ή πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη

«Απαράδεκτο κλίμα απέναντι στο προσωπικό. Υπάρχουν πολλές διακρίσεις κ συμπάθειες μεταξύ του προσωπικού κ των στελεχών, δίνουν ώρες όπου θέλουν, οι προϊστάμενη στα ψυγεία είναι μόνο για κουτσομπολιό με την αρχιταμια κ κάνει όλο βόλτες με το σκάνερ στο χέρι, δίνει διαταγές σε όλους με πολύ άσχημο τρόπο, ελεεινή συμπεριφορά Γενικά ανάμεσα στο προσωπικό κ ένα κατάστημα ότι να ναι με αμόρφωτους ανθρώπους κ καβαλημένους όσο δεν πάει. Ό,τι κ να πω ή πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη.»

mymarket4

4 αστεράκια!

«Ευχάριστη, Δημιουργική, επικοινωνιακή εργασία με όμορφο περιβάλλον»

mytmarket5b

mytmarket5

 

Ό,τι πρέπει για να σου δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα

«Η ανεπάρκεια προσωπικού και τα λίγα χρήματα που παίρνουμε σε συνδυασμό με τις μεγάλες απαιτήσεις της εταιρείας και της μεγάλης πίεσης μας έχουν κάνει να αδιαφορούμε για την εταιρεία και να κοιτάζουμε πότε θα περάσει η ώρα να φύγουμε.

Μεγάλος ρατσισμός απέναντι στους εργαζόμενους της πρώην ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, χρεώνουν λιγότερες ώρες εργασίας ακόμα και από το βασικό με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι “τους χρωστάμε” ώρες, δηλαδή ότι κάποιες μέρες του μήνα δεν πήγαμε να εργαστούμε. Αποφασίζουν και διατάζουν τις υπερωρίες να τις παίρνουμε σε ρεπό (αν βγάλουμε άκρη πάντα), μας απαγορεύουν να εργαζόμαστε σε άλλη δουλειά παράλληλα (ακόμα και άσχετη με τον τομέα των σούπερ μάρκετ) με την δικαιολογία ότι “είναι αντιεπαγγελματικό”, δήθεν αύξηση των 100€ στους εργαζόμενους του ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, αφού το “επίδομα εξ’ ελευθεριότητας” της τάξης των 100€ που υποτίθεται πως παίρνουμε δεν δείχνει καμία διαφορά σε σχέση με τα χρήματα που παίρναμε πριν.

Τουτέστιν, μειώνω το μισθό του εργαζομένου κατά 100€ και του τα δίνω πάλι πίσω βαπτισμένα ως “επίδομα”. Πολύ καλό κόλπο για να συζητηθεί η εν λόγω εταιρεία οφείλω να ομολογήσω… Εχθρικό περιβάλλον από τα κεντρικά προς τους ίδιους τους εργαζομένους ανά την επικράτεια, με απόδειξη το μεγάλο αριθμό παραιτήσεων, τόσο στελεχών, όσο και απλών υπαλλήλων μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, οι οποίοι απλοί υπάλληλοι δεν έχουν αντικατασταθεί μέχρι και σήμερα.

Κρατήσεις από το μισθό μας, κάποιους μήνες του χρόνου, βαπτισμένες ως “εισφορές” και αντιμετώπιση ζητιάνου όταν τηλεφωνούμε στο λογιστήριο μήπως καταφέρουμε και μάθουμε για ποιο λόγο πληρωθήκαμε κατά 40€ ή κάποιες φορές κατά 50€ λιγότερα το μήνα.

Συνάδελφοι εργάζονται σε δύο και τρία πόστα συγχρόνως καθημερινά με αποτέλεσμα σίγουρα να μένει κάτι πίσω και να έχουν επιπλήξεις και χαμηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση από το διευθυντή του καταστήματος. Απειλές για απολύσεις, εικόνα ότι “δεν θα βρεις αλλού δουλειά”, εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και δυσκολία στο να κάνεις ένα διάλειμμα σαν άνθρωπος έπειτα από τα οκτάωρα και εννιάωρα κοπιαστικής εργασίας με ορθοστασία, βάρη και ψυχολογική πίεση.»

mymarket6

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή