fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Μπάτσοι, η ντροπή δεν είναι δουλειά

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

 

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ,

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Και άλλα πολλά συνθήματα θα έχουμε δει σε κάποιον τοίχο ή θα έχουμε ακούσει σε κάποια πορεία,και δεν διαφωνούμε φυσικά.Το θέμα είναι όμως να πούμε δυο λόγια πιο βαθιά και να μη μένουμε στο αντιμπατσικό φετίχ.Οι μπάτσοι δεν είναι αυτοσκοπός , δεν είναι καν στόχος, είναι απλά εμπόδιο….

Γιατί υπάρχει λοιπόν αυτό το ”μίσος” για την αστυνομία και αυτή η περιφρόνηση?Όλοι εκείνοι που συμφωνούν με τα ανωτέρω συνθήματα νομίζω έχουν πολλούς λόγους αντιθέτως με την κοινή γνώμη ότι ”τους βρίζουν χωρίς να ξέρουν το γιατί” και ότι ”κι αυτοί άνθρωποι είναι!”

Καταρχήν κανένας δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τον μπάτσο ως άνθρωπο, αλλά με το μπάτσος ως επάγγελμα.Εννοείται πως δεν θα κάναμε ποτέ παρέα και δεν θα είχαμε φιλικές σχέσεις με κάποιον που κάνει το εξευτελιστικό επάγγελμα του μπάτσου, αλλά αυτό είναι κάτι πολύ προσωπικό.Το πρόταγμα μας είναι αλλού, ότι ως άνθρωπος ίσως είναι πολύ καλός με τους γείτονες και φίλους του , ίσως αγαπάει τα παιδιά του, είναι ευγενικός και τίμιος κτλ κτλ ΑΛΛΑ δυστυχώς κάνει ένα επάγγελμα επαίσχυντο και ενάντια στα δικά μας ”συμφέροντα” δηλαδή του λαού.

Η αστυνομία είναι ένας μηχανισμός που ως σκοπό έχει να διαφυλάξει τα προνόμια των λίγων έναντι των πολλών, να διαφυλάξει τον νόμο και την τάξη. Ποιόν νόμο και ποια τάξη; Εκείνο το νόμο που λέει ότι ο βασικός μισθός θα πάει στα 300 ευρώ, εκείνον τον νόμο που λεει ναι στην ιδιωτική υγεία και παιδεία και γενικά οποιονδήποτε νόμο εφαρμόζει η εκάστοτε αστική κυβέρνηση ενάντια στους πολίτες.

Ποια τάξη; Εκείνη που δεν αφήνει τους ”κουκουλοφόρους” να <<καίνε  περιουσίες>> αλλά χέρι χέρι με τους Χρυσαυγίτες σκοτώνουν μετανάστες,πουλούν ναρκωτικά και επιτίθενται σε αγωνιστές.

Η αστυνομία είναι εκείνη η υπηρεσία του κράτους και του κεφαλαίου που με τη βία αποτρέπει οποιαδήποτε ”επικίνδυνη” κίνηση ενάντια στα δικά τους συμφέροντα,αποτρέπει τυχόν εξεγέρσεις,διαμαρτυρίες και επαναστάσεις ή τυχόν φθορές και σαμποτάζ σε καπιταλιστικούς στόχους. Διατηρεί τον νόμο, τον δικό τους νόμο , που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα τα δικά τους,και διαφυλάσσει την ομαλή λειτουργία του κοπαδιού, χτυπώντας τα μαύρα πρόβατα.Όπως λοιπόν πολύ εύστοχα λέει το αρχικό σύνθημα, σε αντίθεση με την κοινή γνώμη ότι κι αυτοί παιδιά μας είναι, παιδιά εργατών και φτωχών, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.

Δε λέμε ότι εχθρός μας είναι ο μπάτσος,γνωρίζουμε πολύ καλά τον εχθρό μας που δεν είναι άλλος από τα μεγαλοαφεντικά,τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εφοπλιστές,τους βιομηχάνους και τους εργοστασιάρχες,και όλους εκείνους τους αστούς και τους καπιταλιστές ,που κινούν την οικονομία  και εξουσιάζουν τον κόσμο καθώς και γενικότερα το όλο σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης μαζί με τις εντολοδόχες κυβερνήσεις τους!

Ο μπάτσος είναι απλά το τσιράκι τους, ο ρουφιάνος τους και ο μπράβος τους!

Είναι απλά ανάμεσα σε εμάς και εκείνους , ανάμεσα στον λαό και το κεφάλαιο, ένα εμπόδιο που δεν μας αφήνει να πατήσουμε στο λαιμό τους εκμεταλλευτές μας αλλά καταστέλλει κάθε αντίδραση μεσω των ΜΑΤ.

Για να επαναστατήσουμε λοιπόν, καλώς ή κακώς,  θα περάσουμε από πάνω τους.Δεν έχουμε σαν σκοπό αυτούς! Τους καλούμε να αφήσουν τα όπλα και τις ασπίδες και σε ενδεχόμενο ξεσηκωμό να έρθουν στο πλευρό μας,ή τουλάχιστον να παραμερίσουν!

Αλλά εκείνοι πιστοί και δουλικοί θα πολεμήσουν εναντίον μας,ενάντια και στα δικά τους ομως συμφεροντα , γιατί ταξικά σε εμάς ανήκουν.Για εναν μισθο ξεπουλάνε αξίες και ιδανικά και για λίγα ψίχουλα και μόνιμη δουλειά πολεμούν ενάντια στην μόνιμη ευημερία των λαών!

Δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία στα σώματα ασφαλείας ψηφίζει Χρυσή Αυγή.

Φασίστες και αμόρφωτοι είναι,άνθρωποι συντηρητικοί και με πολλά κόμπλεξ κατωτερότητας και απωθημένα , που τα βγάζουν χτυπώντας με το γκλόπ συνταξιούχους στις πορείες , αγωνιστές και αγωνίστριες κτλ.

Να τονίσουμε εδώ και να διαψεύσουμε αυτό που λέει οτι οι κακοί μπάτσοι κάνουν κατάχρηση της εξουσίας!Δεν υπάρχουν καλοι και κακοί μπάτσοι ούτε κατάχρηση στην εξουσία.Στην εξουσία υπάρχει μόνο χρήση,και η χρήση φτάνει για να κάνεις όλα αυτά τα αίσχη που κάνουν.Πόσο μάλλον αν το παρακάνουν κιόλας!

Η σύλληψη κακοποιών που δολοφονούν και σκοτώνουν ή βιάζουν κτλ είναι μόνο η μία όψη των πραγμάτων. Υπάρχει όμως και εκείνη με την σύλληψη αθώων και της κατασκευής πλαστών κατηγοριών,της ξυλοκόπησης διαμαρτυρόμενων σε πορείες, της δολοφονίας 15 χρόνων ”κωλοπαιδων” στα Εξάρχεια,τα ”μαύρα μάτια” στη διακίνηση ναρκωτικών μεγαλέμπορων, η καταστολή, και η φύλαξη όλων εκείνων των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων και των των επιχειρήσεων !

Ίσως και να ονειρευόμαστε μια κοινωνία χωρίς αστυνομία,αλλά ας μη μιλήσουμε για εκείνη την ”ουτοπία”.

Προς το παρών ζητάμε μια αστυνομία με γνώμονα την διαφύλαξη των συμφερόντων και της ασφάλειας του λαού και όχι του κεφαλαίου και της εξουσίας!Αλλά μια τέτοια ριζική αλλαγη προϋποθέτει με τη σειρά της μια αλλαγή των από πάνω τους.Δηλαδή ένα κράτος , όχι αστικό,που να δουλεύει για εμάς και όχι εναντίον μας.Θέλουμε αστυνομικούς στη γειτονιά να κυνηγούν βιαστές και εμπόρους ναρκωτικών, και οχι ΜΑΤ στις απεργίες,μπάτσους στη Χαλκιδική και φρουρούς στα σπίτια των πολιτικών.

Ξέρω αυτή η συζήτηση μπορεί να πάρει ώρες ατέλειωτες , αλλά εδώ ήθελα να τονίσω μόνο κάποια σημεία.

Έχουν πάρει λοιπον τις ευθύνες τους και ας μη κομπλεξάρονται όταν ο κόσμος τους χλευάζει και τους φτύνει,έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν!

Κουβαλούν όπλο και έχουν εξουσία,και όποιος κρατάει οπλο και έχει εξουσία δεν μπορεί να είναι αθώος.

Όποιος κρατάει όπλο αναλαμβάνει τις ευθύνες του και πληρώνεται ή για να σκοτώσει ή για να σκοτωθεί,οπότε να μη διαμαρτύρονται για το δύσκολο και επικίνδυνο επάγγελμα τους .Τι θέλουν δηλαδή να πληρώνονται σαν μπάτσοι και να δουλεύουν ως ζωγράφοι;Εφόσον δουλεύουν εκεί να τα περιμένουν όλα λοιπόν…

 

Tου Γ.Σ.

athens.indymedia.org

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή