fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Μεσαίωνας στο ΡΕΑ | Εκφοβισμός κι απειλές

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Μία νέα καταγγελία έφτασε σήμερα το πρωί στο www.se-skepseis.gr.

Ένας ακόμα εργαζόμενος της μαιευτικής- γυναικολογικής κλινικής, ΡΕΑ, έσπασε τη σιωπή του και μας μίλησε για τις άθλιες εργασιακές συνθήκες όπως και για το εργασιακό bulling που δέχεται εδώ και χρόνια το προσωπικό της Ιδιωτικής κλινικής.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με άλλα μέλη του προσωπικού, τα οποία με φόβο ψυχής μας παραδέχτηκαν όσα αποκάλυψε ο συνάδελφος τους, αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε τις νέες μας πληροφορίες.

Σύμφωνα λοιπόν με τους εργαζομένους της κλινικής, στο σωματείο των εργαζομένων εκλέγονται άτομα που επιθυμεί η διοίκηση, οι οποίοι δεν έχουν μπει καν στη διαδικασία να δηλώσουν την υποψηφιότητα τους, και μετά την “εκλογή” τους συνυπογράφουν με την διοίκηση τις αποφάσεις της.

Επιπλέον μας αποκάλυψαν ότι οι γιατροί, οι οποίοι ανήκουν στην διοίκηση, χρησιμοποιούν βωμολοχίες προς το προσωπικό και τους εκφοβίζουν καθημερινά απειλώντας το, όπως μας είπαν χαρακτηριστικά,

“ότι αν δεν μας αρέσει θα μας αντικαταστήσουν με 20χρονα που για 400€ κάνουν κωλοτούμπες και το κίνητρο μας πρέπει να είναι ότι έχουνε δουλειά κι αυτό να αρκεί από μόνο του”.

Όλα αυτά βέβαια, δεν είναι καινούρια φαινόμενα τα οποία έκαναν την εμφάνιση τους με την εξάπλωση της Πανδημίας, απλώς τώρα βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για τις μεσαιωνικές συνθήκες τις οποίες είναι αναγκασμένοι να υποστούν προκειμένου να κρατήσουν την δουλειά τους.

Ένα ακραίο ακόμα περιστατικό είναι αυτό της “εθελοντικής δωρεάς” μυελού των οστών με την απειλή της απόλυσης! Τα ευγενή κίνητρα της κλινικής δεν ήταν άλλα από αυτά του εντυπωσιασμού γνωστού ιδρύματος και των λοιπών παραγόντων που στηρίζουν τα παιδιά με λευχαιμία, και οργανώνουν όλη αυτή την πραγματικά υπέροχη κίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις δωρητών, οι οποίες έχουν παρουσιάσει παρενέργειες και πόνους.

Επί εποχή της πανδημίας, COVID-19, η διοίκηση δεν δέχτηκε την εργασία από το σπίτι ακόμα και για τα τμήματα διοικητικά όπου θα ήταν εφικτό, ενώ απαίτησαν από τις ευπαθείς ομάδες (ομάδες υψηλού κινδύνου) να επιστρέψουν στα πόστα τους.

Και το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος! Σε μία πανάκριβη Ιδιωτική κλινική, με προδιαγραφές Πεντάστερου ξενοδοχείου, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής κι αυτό από τους ίδιους τους γιατρούς! “Ζέχνει από παντού. Στην κυριολεξία!”, μας είπαν.

“Έξω από τα γραφεία της διοίκησης στον δεύτερο όροφο βρωμάει τσιγαρίλα… Και ακούγονται φωνές λες και βρίσκονται σε γήπεδο”.

 

Πηγή: www.se-skepseis.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή