fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Τα μέσα παραγωγής στα χέρια μας | ΒΙΟ.ΜΕ

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Τα μέσα παραγωγής στα χέρια μας, για να μην θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς [ΠΟΡΕΙΑ 2/2/17]

 

ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ . ΠΟΡΕΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 2/2 18.00 ΚΑΜΑΡΑ

 

Είναι έτσι τα πράγματα που πολλοί το θεωρούν δεδομένο. Πως το μεγαλύτερο κριτήριο στην εργασία είναι η παραγωγικότητα και το κέρδος. Με κάθε κόστος και πρωτίστως με λιγότερο κόστος όσον αφορά τους ίδιους τους ανθρώπους της παραγωγής, τους ίδιους τους εργαζόμενους. Είναι έτσι τα πράγματα που αρκετοί θεωρούν “λογικό” πως μια επιχείρηση, ένα αφεντικό, πρέπει να πιέζει τους εργαζόμενους του όλο και περισσότερο για να αντεπεξέλθει η επιχείρηση, δηλαδή το αφεντικό, στον σκληρό ανταγωνισμό με τις άλλες επιχειρήσεις του κλάδου. Κι είναι έτσι τα πράγματα που κάποιοι θεωρούν “λογικό”, γιατί όχι και “αναγκαίο”, να μετράμε θύματα σε αυτήν την “λογική” του ανταγωνισμού, της παραγωγικότητας, του κέρδους των αφεντικών.

Κι εκεί που η “λογική” τους δολοφονεί, εκεί πρέπει επιτέλους να σηκώσουμε ανάστημα και πούμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους. Πως, εύκολα, στέλνουν τους εργάτες σε φούρνους χωρίς πυρασφάλεια, σε εργοστάσια χωρίς στατικότητα, σε μεταφορές με οχήματα της κακιάς ώρας αφού γνωρίζουν πως ακόμη κι αν έρθει η προμελετημένη “κακιά στιγμή” τότε το κράτος, εύκολα, θα τους αθωώσει, ανεξαρτήτως ποιος είναι στην κυβέρνηση. Όπως δεν πλήρωσε κανείς τους εκατοντάδες νεκρούς εργάτες της Ολυμπιάδας τους πριν 13 χρόνια, έτσι και τώρα δεν πληρώνει κανείς για τους νεκρούς της τάξης μας τα τελευταία χρόνια.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ

Από την πρώτη στιγμή οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγοι/ες στη ΒΙΟ.ΜΕ. το είπαμε καθαρά. Δεν χρειαζόμαστε αφεντικά και διευθυντές να οργανώσουμε την παραγωγή και τα εργοστάσια. Μπορούμε εμείς για εμάς, τις οικογένειες μας και τις ανάγκες της κοινωνίας πάνω απ’ όλα. Έτσι δεν σταματήσαμε να φωνάζουμε για την κοινωνία συνολικά, πως είναι παράσιτα τ’ αφεντικά, οι διευθυντές και οι αξιωματούχοι, πως τρώνε από τον ιδρώτα μας, τη σάρκα και το αίμα μας. Πως κανέναν ρόλο δεν έχουν σε μια κοινωνία ισοτιμίας και αλληλεγγύης. Έτσι και τώρα, στην διαδήλωση που διοργανώνουν τα σωματεία βάσης της πόλης μας, συμμετέχουμε για να διαδηλώσουμε ενάντια στα εγκλήματα που βαφτίζουν “εργατικά ατυχήματα”, προτείνοντας στην τάξη μας και για ολόκληρη την κοινωνία το πάγιο πρόταγμα μας: Καταλήψεις στα μέσα παραγωγής, αυτοδιαχείριση και αυτοδιεύθυνση όλης της κοινωνίας προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας, με σεβασμό στην υγεία και στη ζωή μας, με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ .  ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης & Στήριξης του αγώνα των εργατών της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (Θεσσαλονίκη)

 

Πηγή: biom-metal.blogspot.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή