fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

AMEA

Μάνα ΑΜΕΑ (όπως μάνα ρέιβερ) | Εισαγωγή

στo Mind Opener

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

#γονέαςΑΜΕΑ #ζωήκαιαναπηρία

Γράφει η @meFraoules
Για το #IFI #mindopener

Είμαι ένα τσακ πριν βγω με γυρισμένη πλάτη και φωνή Ντέμιαν στα κανάλια και να λέω «Αχ, κυρ αποτέτοιε μου, είμαι εθισμένη στα καντήλια».

Μάνα παιδιού ΑΜΕΑ στην εξωτική Ελλάδα.

Το 80% είμαστε άνεργες ή οι πιο τυχερές, σε ημιαπασχόληση. Από το άκαρπο κυνήγι εργασίας έως το μηνιαίο καράτε show με δημόσιες υπηρεσίες, συνεχώς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε θεραπείες για τα παιδιά μας. Καθυστερήσεις αποζημιώσεων από ΕΟΠΥΥ, ανεκδιήγητες επιτροπές, αποδέκτες αγενούς συμπεριφοράς από την κοινωνία.

Δεν υπάρχει καμιά υποδομή για τα παιδιά ΑΜΕΑ, λες και τα παιδιά μας είναι ένα βάρος μιαρό!

Πόσο κυρία να σταθείς; Άνθρωπος είσαι · λυγάς.

Έχεις και τον Παζούζου μέσα σου (βλ. εξορκιστή) που έχει ξυπνήσει και έχει αρχίσει να φωνάζει ”KILL THEM ALL”.

Μια τυπική βόλτα στο σχολείο μπορεί άνετα να καταλήξει για εμάς, τους γονείς ΑΜΕΑ παιδιών, επεισόδιο ακατάλληλο για ανηλίκους άνω των 18 ετών. Απ’ τα καντήλια έως τις αυτοσχέδιες κινήσεις κουνγκ φου, είναι ένα ηρεμιστικό δρόμος.

Δεν υπάρχει καμιά υποδομή για τα παιδιά ΑΜΕΑ, λες και τα παιδιά μας είναι ένα βάρος μιαρό!

Μέσα σε όλα αυτά επικαλείσαι τη λογική ενώ την ίδια στιγμή οι παροχές στήριξης από το Δημόσιο είναι μηδαμινές. Τελικά στρέφεσαι στον ιδιωτικό φορέα και… τσαααακ, 500-700 ευρουλάκια το μηνα φεύγουν από την τσέπη σου απλά για να πάει το παιδί σου σε ένα δημόσιο σχολείο.

ισότητα

Έπειτα, υπάρχουν και οι θεραπείες ειδικής αγωγής, ένα θρίλερ των μονίμως καθυστερημένων 440 ευρώ που σου προσφέρει το κράτος μηνιαία και δε φτάνουν «ούτε για ζήτω». [Σημείωση: τα χρήματα αυτά έρχονται από τον ΕΟΠΠΥ με καθυστερηση 6, 8 ή και 12 μηνων ενώ η καταβολή τους θα έπρεπε να είναι μηνιαία]

Η γενική εικόνα;

Πού θα δουλέψεις; Ποιος θα σε προσλάβει; Τι θα καλύψεις απ’ όλα;

Στάσεις πληρωμών συνεχεία, το παιδί εκτός θεραπευτικού πλαισίου για μήνες, θα δουλέψω, θα τα βγάλω πέρα;

Πού θα δουλέψεις; Ποιος θα σε προσλάβει; Τι θα καλύψεις πρώτο απ’ όλα;

Άντε και βρήκες  και μια δουλειά! Και τότε, το παιδί τι θα απογίνει; Ποιος θα κρατήσει ένα παιδί που δεν κάθεται με κανέναν άλλο πέρα από εσένα -όχι λόγω καπρίτσιου, αλλά λόγω των ειδικών αναγκών του.

Ποιος θα δεχτεί να φύγεις εν ώρα εργασίας γιατί σε πήραν -ξανά- από το σχολείο τηλεφώνο και πρέπει να πας αφού ο/η μικρός/η κοπανάει το κεφάλι του στους τοίχους;

Έτσι χάνονται όλα «τα γαλλικά και το πιάνο» που πλήρωσαν οι γονείς σου και εθίζεσαι «στα καντήλια». Ναι, εθισμός στα βρισίδια αφού κάπως πρέπει να εκφραστείς απέναντι στο κράτος που αφήνει παιδάκια στο έλεος της μοίρας τους και γονείς στο έλεος των ψυχοφαρμάκων.

Ναι, κυρ απότέτοιε μου, έτσι έχουν τα πράγματα.

ΥΓ. Σε άλλο site, θα μπορούσαν να γράψουν στον τίτλο «άρθρο κόλαφος» για αυτό το κείμενο. Εγώ απλά το λέω «τρικυμία εν κρανίω» μιας μάνας ΑΜΕΑ.

To be continued

#γονέαςΑΜΕΑ #ζωήκαιαναπηρία

Γράφει η @meFraoules
Για το #IFI #mindopener

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Mind Opener

Στην Κορυφή