fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Διεθνείς λούμπεν ιστορίες συνεντεύξεων

στo Workerland

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Νομίζετε ότι τα έχετε ζήσει όλα; Ότι έχετε ακούσει τα πάντα; Όχι βέβαια. Το Ifi είναι εδώ για να αναμεταδώσει luben ιστορίες συνεντεύξεων. Kι επειδή είναι εντελώς NSFW, κρύψτε την οθόνη από συναδέλφους και αρχίστε το διάβασμα.

 

“Η χειρότερη συνέντευξή μου ήταν η πρώτη μου, σε μια τεχνική εταιρεία. Όλα ξεκίνησαν καλά, μέχρι και σαν καλό παιδί είχα μαζέψει τα σχέδιά μου σε διαφάνειες για να τουε δείξω. Μόνο που δεν πήρα χαμπάρι -μόνο κατά τη διάρκεια της επίδειξης-, ότι στα σχέδια είχα συμπεριλάβει και μια κολλημένη κατσαρή τρίχα από επίμαχο σημείο. Κανείς δεν το σχολίασε, αλλά τη δουλειά δεν την πήρα ποτέ.”

@MobiusLoop

 

“Δέκα χρόνια πριν, ένας υποψήφιος μου έστειλε ένα τέλειο βιογραφικό. Το μόνο μη τέλειο ήταν η γυμνή του φωτογραφία. Τον προσέλαβα, αλλά δεν τον έχω κοιτάξει στα μάτια έκτοτε.”

Ανώνυμος

 

“Όταν μπήκα για τη συνέντευξη, η διευθύντρια απολάμβανε πεντικιούρ από μια υπάλληλο. Αυτό συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης. Σε κάποια φάση μου είπε πως αν είμαι καλό παιδί, θα με καλέσει στο εξοχικό της στη Florida. Σαν καλό παιδί κι εγώ, έψαξα δουλειά αλλού.”

@TLC

 

“H συνέντευξη πήγαινε πολύ καλά για να είναι αληθινή. Επί 55 λεπτά ρωτούσαν και απαντούσα με ρυθμούς πολυβόλου. Το έβλεπα στα μάτια τους πως ήταν ικανοποιημένοι. Καθόμουν σταυροπόδι και όπως πήγα να σηκωθώ, τα πόδια μου είχαν μουδιάσει τόσο που δεν κατάφερα καν να σηκωθώ καιέπεσα φαρδύς-πλατύς στο πάτωμα. Ρεζίλι. Τη δουλειά δεν την πήρα ποτέ.”

Ανώνυμος

 

“Έπαιρνα συνέντευξη από ‘εναν υποψήφιο και πήγε πραγματικά χάλια. Έφυγε κοκκαλωμένος. Μετά από δυο-τρία λεπτά, ένας υπάλληλος μου είπε να κοιτάξω έξω. Ο τύπος είχε φύγει απ’ το παράθυρο…”

@missusmiawallace

 

“Είχα πάθει διάσειση πέφτοντας από το τραμπολίνο της κόρης μου μια μέρα πριν τη συνέντευξη. Δε θυμάμαι τίποτα από τη συνέντευξη, αλλά πήρα τη δουλειά. Όταν ρώτησα μετά από καιρό τι τους έκανε εντύπωση, μου είπαν πως ήταν ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμουν την επιθετικότητα και πως είχα μείνει ήρεμος. Έφταιγε το ότι δεν καταλάβαινα τίποτα λόγω της διάσεισης.¨

@philsc

 

Ερωτών: SQL
Εγώ: Structured Query Language; SQL Server; Κάτι άλλο;
Ερωτών: Δεν έχω ιδέα. Ethernet!
Εγώ: Ξέρω τι είναι. Κάτι παραπάνω που θέλετε να με ρωτήσετε γι’ αυτό;
Ερωτών: Έχετε πιστοποίηση;
Εγώ: Πάνω σε τι;
Ερωτών: Δεν έχω ιδέα. Το HR με βάζει να κάνωτις συνεντεύξεις και δεν είμαι καν μηχανικός. Μπορείς να διαχειριστείς δίκτυα;
Εγώ: Ναι και μ’ αρέσει κιόλας.
ΕρωτώνΩραία, ξεκινάς τη Δευτέρα. Θεέ μου, μισώ το HR!

@flying_photos

 

Γράφει η Τίνα Μπαρμπάτσαλου.

Μετάφραση από: SocialTalent

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Workerland

Στην Κορυφή