fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

IFI συμβάσεις εργασίας

Κινητοποίηση για την Συλλογική Σύμβαση | Σωματείο Εργαζομένων στον ΟΠΑΠ

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

την Τετάρτη 7/11/2018, 10πμ-12μ
στα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ,
στην Αθήνα Λ. Αθηνών 112 & στη Θεσσαλονίκη Αγ. Γεωργίου 5, Πυλαία

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

• με αύξηση του μισθού μας που δεν έχουμε δει καμία τα τελευταία 10 χρόνια και που αντίθετα τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις έχουν μας έχουν φτωχοποιήσει και δεν μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια όσο και αν δουλεύουμε. Έχουμε υποστεί πολλαπλές μειώσεις στους μισθούς μας μέσα από τη φορολογία, την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε ρεύμα, νερό, τις κρατήσεις, αλλά και μέσα από την εντατικοποίηση στην εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες.

• για να αρθούν οι ανισότητες και οι διακρίσεις, να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζόμενων, παλαιών αλλά και νέων συναδέλφων, χωρίς διακρίσεις για όλους όσους εργάζονται με εξαρτημένη σχέση εργασίας ανεξάρτητα τρόπου αμοιβής (ΔΠΥ ή κανονική πρόσληψη), χωρίς μισθολογική διάκριση με βάση την ηλικία (μικρότερος μισθός για τους κάτω των 25), χωρίς την πολυδιάσπαση ανάμεσα σε εργαζόμενους που ενώ κάνουν την ίδια δουλειά αμείβονται διαφορετικά.

• για όλο το προσωπικό, με κριτήρια τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, την εργασιακή εμπειρία και προϋπηρεσία, την κοινωνική κατάσταση του κάθε εργαζόμενου και την ευρύτερη οικονομική συγκυρία και που θα εγγυάται τα επιδόματα που δικαιούμαστε (γάμου, παιδιού, κλπ). Αυτά τα κριτήρια δεν δημιουργούν τεμπέληδες εργαζόμενους όπως μας συκοφαντεί η διοίκηση αλλά περιορίζουν το διευθυντικό δικαίωμα που σήμερα αμείβει όπως και όσο θέλει.

• που θα καθορίζει τον κατώτατο μισθό και την εξέλιξή του με τρόπο συλλογικό. Για να μην είναι ο εργαζόμενος ευάλωτος στις πιέσεις της ατομικής διαπραγμάτευσης όπως επιδιώκει η λογική του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών φορέων, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και «της παραγωγικότητας». Λέμε όχι στη λογική του μισθού-παροχή με βάση την «απόδοση» του εργαζόμενου, αυθαίρετες αξιολογήσεις, «grading» και όρκους πίστης στον ανταγωνισμό για να έχουμε μία δουλειά.

• με κανονικό και όχι ελαστικό ωράριο που θα μας κρατά 10 ώρες μέσα στην εταιρεία ως απόδειξη της δέσμευσής μας στους στόχους της. Γιατί έχουμε οικογενειακή και προσωπική ζωή έξω από την «οικογένεια» του ΟΠΑΠ, ο ελεύθερος χρόνος μας είναι μέτρο του πλούτου μας, γιατί τα παιδιά μας δεν θα είναι πολλές φορές παιδιά και γιατί δεν μετράμε την αξία μας μονοσήμαντα με τις εργασιακές/επαγγελματικές επιδόσεις και τη ζωή μας μέσα στο κτήριο, όσο σύγχρονες υποδομές και να διαθέτει αυτό.

• με βάση την αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας που αυτοδιαφημίζεται ως ένα best work place αλλά δεν επιστρέφει τίποτα από αυτήν στους εργαζόμενους και στο μισθό τους, προβάλλει δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και χορηγίες στον Αθλητισμό, αλλά αρνείται την υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης ενάμιση χρόνο τώρα, και μιλά για βασικό μισθό στα «νόμιμα» εξευτελιστικά όρια των 586 ευρώ της ΕΓΣΣΕ χωρίς αναγνώριση της προϋπηρεσίας και επίδομα πτυχίου. Την ίδια ώρα δίνει εκατομμύρια σε παροχές στελεχών για στόχους που υλοποιούνται από τη δουλειά των εργαζόμενων της εταιρείας, από τη δουλειά μας.

• που θα κατοχυρώνει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματά μας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις καταχρηστικές συμπεριφορές mobbing, παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, κλπ

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζικά

Τα αιτήματα του σωματείου είναι αναγκαία για να μπορούμε να ζούμε στη σημερινή συγκυρία της κρίσης με αξιοπρέπεια, είναι εφικτά (δεν είναι θέμα budget παραδέχτηκε η διοίκηση), είναι δίκαια γιατί με τη δουλειά μας οι εργαζόμενοι συμβάλλουμε στο να υλοποιούνται οι στόχοι και η κερδοφορία της εταιρείας.

Πηγή: http://pandiera.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή