fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Κίνα | 21 φωτογραφικά ντοκουμέντα

στo Mind Opener

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Ο φωτορεπόρτερ Lu Guang, δημοσιεύει 21 φωτογραφικά ντοκουμέντα από την Κίνα, τα οποία μάλλον  δεν κάνουν περήφανη την κινεζική κυβέρνηση.

Ο Lu Guang γεννήθηκε το 1961 στην επαρχία Zhejiang, στην Κίνα. Το 2005, έγινε ο πρώτος Κινέζος φωτογράφος που κλήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ως επιστημονικός επισκέπτης. Τις χρονιές 2008, 2009, 2010 κέρδισε τρία σημαντικά βραβεία.

Τον Νοέμβριο του 2018, η γυναίκα του Guang, Xu Xiaoli, δήλωσε ότι ο άντρας της έχει εξαφανιστεί. Στα τέλη του Δεκέμβρη οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι τον είχαν υπό κράτηση, χωρίς να ενημερώσουν τη σύζυγό του για ποιο λόγο έγινε αυτό. Κρατείτε μέχρι και σήμερα.

Εργαζόμενος στην πόλη Wuhai, Μογγολία, 10 Απριλίου, 2005.

 

Οι περισσότερες από τις καλύτερες φωτογραφίες του Lu Guang, αποκαλύπτουν θλιβερές και συγκλονιστικές στιγμές από τη ζωή στην Κίνα, όπως αυτό το βαρύ φορτηγό που μεταφέρει άνθρακα και η σκόνη του βλάπτει τους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με το BBC, η επαρχία Xinjiang είναι πασίγνωστη για τους στενούς ελέγχους ασφαλείας, τη βαριά επιτήρηση και την αστυνομική παρουσία.

Ο εντεκάχρονος Xu Li έχει διαγνωσθεί με καρκίνο στα οστά.

 

Στη βιομηχανική περιοχή ζουν και παιδιά. Η Κίνα είναι τώρα η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη. Η οικονομική αυτή ανάπτυξη έχει καταναλώσει πολλή ενέργεια κι έχει δημιουργήσει άφθονη ρύπανση.

 

Στις 16 Ιουλίου του 2010, εξερράγη ο αγωγός της εταιρείας Newport Oil Wharf, στέλνοντας πολύ πετρέλαιο μέσα στη θάλασσα. Πολλά αλιευτικά σκάφη κλήθηκαν να καθαρίσουν τη ρύπανση 8.150 φορές.

Ο Guang κέρδισε το 2004 στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τύπου για την έκθεσή του “τα χωριά του AIDS”, όπου 678 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό HIV, αφού πούλησαν το αίμα τους. Μέχρι το Νοέμβρη του 2018 είχαν πεθάνει οι 200.

Μία γυναίκα μεταφέρει τον σοβαρά άρρωστο εγγονό της, ικετεύοντας τον ουρανό για να αποτρέψει την επιστροφή του διαβολικού πόνου.

 

Ορφανά με αναπηρίες υιοθετούνται από φιλέσπλαχνους αγρότες.

 

Παιδιά με εγκεφαλική παράλυση γλείφουν σκόνη γάλακτος.

 

Ο ναός Laseng έχει μια ιστορία που ξεπερνά τα 200 χρόνια, η οποία περιλαμβάνει και τη μελέτη μογγολικών φαρμάκων. Έχει υποστεί σοβαρή μόλυνση από τα γύρω εργοστάσια, οπότε πλέον τον επισκέπτονται ελάχιστοι άνθρωποι.

 

Πολλά εργοστάσια έχουν μετακινηθεί από την ανατολική χώρα, στο κεντρικό και δυτικό τμήμα της. Οι εργαζόμενοι εργάζονται μέσα στη σκόνη.

 

Το εργοστάσιο Baotou Steel απορρίπτει τα λύματα επεξεργασίας μεταλλευμάτων στο φράγμα απορριμάτων.

 

Το χημικό βιομηχανικό πάρκο του λιμένα Yanwei στην πόλη Lianyungang, απορρίπτει τα λύματα στη θάλασσα.

 

Στο χωριό Guangdong της πόλης Xintang, όπου παράγουν τζιν.

 

Μία σύζυγος φροντίζει τον ετοιμοθάνατο σύζυγό της.

 

Η Qi Guihua, την οποία κρατά ο σύζυγός της, αρρώστησε όταν επέστρεψε στο χωριό από το Πεκίνο για να γιορτάσει το εαρινό φεστιβάλ. Πέθανε δύο ώρες μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

 

Οικογένειες όπως αυτή εδώ στη φωτογραφία, έχουν πουλήσει σχεδόν όλα τα υπάρχοντα αξίας του σπιτιού της ώστε να καλύψει τα ιατρικά έξοδα.

 

Ένα νεαρό κορίτσι, ζεσταίνει τα χέρια της το χειμώνα. Ο πατέρας της έχει μολυνθεί από HIV και εξακολουθεί να φροντίζει τα πέντε παιδιά και τους ηλικιωμένους γονείς του.

 

Δύο κορίτσια προετοιμάζονται για την κηδεία του εξάχρονου αδερφού τους, ο οποίος πέθανε από AIDS.

 

Πηγές:

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Mind Opener

Στην Κορυφή