fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Κατασκευαστική βιομηχανία | Έρχονται τα ρομπότ

στo Workerland

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Απόδοση κειμένου: V for Vallia

Για το #IFI

Αρχικο κείμενο: Construction Workers Will Soon Be Losing Their Jobs To Robots

Οι εργάτες στον τομέα των κατασκευών, σύντομα θα αντικατασταθούν από τα ρομπότ

Όπως σχεδόν όλοι οι τομείς, οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν παρουσιάσει πολλές εφευρέσεις οι οποίες θα χαράξουν το μέλλον της κατασκευαστικής βιομηχανίας. Ειδικότερα, η προηγμένη ρομποτική μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάσταση ή στη βελτίωση των υπαρχουσών διαδικασιών, καθιστώντας τες τόσο πιο αποτελεσματικές, όσο και πιο ακριβείς.

Πράγματι, τα ρομπότ ακόμα δεν έχουν κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στις οικιστικές, βιομηχανικές εταιρείες ή στις εταιρείες ανακαινίσεων. Όμως, ήδη αρχίζουμε να βλέπουμε τεράστιες αλλαγές και σύντομα η επιρροή των ρομπότ θα οδηγήσει σε μια εξαιρετικά μεταμορφωτική εμπειρία.

Μία πρόσφατη μελέτη του Ινστιτούτου Midwest Economic Policy (MEPI) εκτιμά ότι, έως το 2057 τα ρομπότ θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν ή να εκτοπίσουν 2.7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις κατασκευές.

Η κατασκευή, είναι πράγματι μία δύσκολη εργασία και χρειάζεται πολύ εργατικό δυναμικό, βλέποντας το ευρύ πεδίο εφαρμογής της στον κάθετα αναπτυσσόμενο κόσμο μας. Τα ρομπότ, είναι τέλεια για μια τέτοια δουλειά. Παρακάτω, θα εξηγήσουμε τους κυριότερους λόγους για τους οποίους τα ρομπότ, αντικαθιστούν ευρέως τους κατασκευαστές και αλλάζουν τον κλάδο.

Αποτελεσματική απόδοση σε επαναλαμβανόμενες εργασίες

Οι άνθρωποι, πρέπει να αντιμετωπίσουν μια ποικιλία προσωπικών και περιβαλλοντικών παραγόντων, κάτι που δεν ισχύει και για τα ρομπότ. Οι άνθρωποι μπορεί να κουραστούν, να βαρεθούν, ακόμα και να πάθουν υπερκόπωση. Επίσης, η ποιότητα της εργασίας τους μπορεί να επηρεαστεί εξαιτίας οικογενειακών ή προσωπικών προβλημάτων.

Τα ρομπότ, δεν έχουν κανένα από τα παραπάνω προβλήματα. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν περίπου στο ίδιο επίπεδο και την ίδια απόδοση για απεριόριστο χρόνο, εξαιρούμενης της ανάγκης συντήρησης ή άλλων μορφών αστοχίας. Ο κίνδυνος αυτός, μπορεί να μειωθεί με προληπτική συντήρηση, διατηρώντας τις μηχανές σε λειτουργία για πολύ μεγαλύτερες περιόδους.

Κατά συνέπεια, σε σύγκριση με τους ανθρώπους, τα ρομπότ και τα αυτοματοποιημένα συστήματα προσφέρουν πολύ υψηλότερο επίπεδο απόδοσης.

Προσαρμοσμένη ανάπτυξη

Στα παραδοσιακά κατασκευαστική έργα υπάρχουν πολλά βήματα. Από τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη έως την πραγματική διαδικασία κατασκευής ή συναρμολόγησης. Αυτή η διαδικασία, ακολουθείτε με τον ίδιο τρόπο για πολλά χρόνια, με μικρές αλλαγές. Η πρόοδος της εκτύπωσης 3D, ιδιαίτερα της ρομποτικής εκτύπωσης 3D, θα αλλάξει τις τρέχουσες διαδικασίες.

Η πρόσθετη βιομηχανοποίηση δημιουργεί απαράμιλλες ευκαιρίες για κλιμάκωση έργων κατά παραγγελία και προσαρμοσμένη ανάπτυξη. Βοηθά στο να εξαλειφθεί η ανάγκη μεταφοράς μεγάλων αγαθών ή υλικών, με την δυνατότητα εκτύπωσης προκατασκευασμένων ανταλλακτικών ή εξαρτημάτων, επί τόπου.

Αυτό, μπορεί να μειώσει τα γενικά έξοδα, να μειώσει τον χρόνο ολοκλήρωσης ενός έργου και να επιτρέψει πιο σύνθετες αλλαγές σε αυτό. Εάν σε έναν πελάτη δεν αρέσει ο σχεδιασμός ενός συγκεκριμένου κατασκευασμένου εξαρτήματος, θα μπορεί να το αλλάξει μόνο με μερικά κλικ.

Εύκολη διαχείριση και συντήρηση

Εκτός από τη βασική ρομποτική, γίνεται δυνατή η χρήση τεχνητής νοημοσύνης και σχετικού λογισμικού για τον χειρισμό των κατασκευαστικών εργασιών από την πλευρά της διαχείρισης. Οι εργαζόμενοι, μπορούν να εξοπλιστούν με κινητές συσκευές στις οποίες υπάρχει πρόσβαση από το σύστημα για την παράδοση των παραγγελιών, των αιτημάτων και των δεδομένων.

Μπορούν επίσης να κατασκευαστούν εκτεταμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία συγκεντρώνουν τις κατασκευαστικές εργασίες. Οι παραγγελίες, θα μπορούν να συγκεντρώνονται και να παραδίδονται μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για έναν επόπτη βάρδιας ή έναν συμβατικό διευθυντή.

Τα συστήματα αυτά, μπορούν να βελτιώσουν την συνολική ταχύτητα των έργων.

Η αλλαγή αυτή είναι αναπόφευκτη και με την έλευση της ρομποτικής και του αυτοματισμού, οι άνθρωποι αναμένεται να αντικαταστηθούν. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, σίγουρα, θα τροποποιήσουν τη φύση των κατασκευαστικών εταιρειών.

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Workerland

Στην Κορυφή