ΦΕΠΑ

Καταγγελία στον εργολάβο εστιατορίου Φ.Ε.Π.Α | PON & PAN food services

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Από το νέο έτος στο εστιατόριο της ΦΕΠΑ το καθεστώς σίτισης έχει περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια του εν λόγω εργολάβου.

Από την πρώτη στιγμή οι ποιοτικές και ποσοτικές διαφορές έγιναν εμφανείς.

Εμείς, σαν Σ.Ο.Φ.Ε.Π.Α., με απόφαση γενικής συνέλευσης συστήσαμε επιτροπή εστιατορίου που προχώρησε στην εξής κίνηση:

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ, το οποίο περιλαμβάνει και τη μη πληρωμή των γευμάτων από μη δικαιούχους φοιτητές (3 ευρώ ημερησίως).

Ακόμα, κατά την διάρκεια αυτών των ημερών διαπιστώσαμε ότι οι μερίδες που μαγειρεύονται δεν αντιστοιχούν στον αριθμό των ατόμων που δικαιούνται σίτιση, αριθμός ο οποίος προβλέπεται και στην υπογεγραμμένη σύμβαση.

Ταυτόχρονα το κόστος ανά κάρτα σίτισης από 3,5 ευρώ έπεσε στο αυθαίρετο και εξευτελιστικό ποσό των 1,5 ευρώ, ενώ το προβλεπόμενο ποσό από το Πανεπιστήμιο είναι 1,8 ευρώ.

Δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον εργολάβο να αποκομίζει κέρδος.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι από 23 έπεσαν στους 14 επειδή 3 μετατέθηκαν και 6 παραιτήθηκαν, χωρίς να αντικατασταθούν. Αυτές οι παραιτήσεις από τη μεριά μας δεν θεωρούνται τυχαίες καθώς πρόκειται για τακτική μείωσης προσωπικού καθώς αυτό κρίθηκε υπερπλήρες από τον ίδιο τον εργολάβο χωρίς βέβαια να αναλογιστεί τον φόρτο εργασίας που θα επωμιστούν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι.

Μέσα σ’όλα αυτά οι εργαζόμενοι του εστιατορίου υφίστανται καθημερινά μεγάλη ψυχολογική πίεση καθώς βρίσκοντας πάτημα στο δικό μας εγχείρημα, ο εργολάβος τους έχει περάσει την ιδέα ότι θα απολυθούν καταστέλλοντας το δικαίωμα τους να εναντιωθούν στην υπάρχουσα κατάσταση.

Οι απειλές του εργολάβου δεν σταματάνε μόνο στους εργαζόμενους αλλά στρέφονται και στον ίδιο τον σύλλογο απειλώντας μας ότι θα λύσει τη σύμβαση και θα κλείσει το εστιατόριο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο εργολάβος απαίτησε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το ΕΚΠΑ προστασία (δηλ. Μπράβους) με σκοπό να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας και κυριαρχίας.

Τέτοιες τακτικές δεν μας φοβίζουν και δεν θα μας κάνουν να πάμε ούτε βήμα πίσω τον αγώνα μας.

Τα αιτήματα του οποίου:

* ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!

* ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ/ΕΣ

* ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!

* ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ

* ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Πρωτοβουλία Σ.Ο.Φ.Ε.Π.Α. για το εστιατόριο.

Η παραπάνω καταγγελία έφτασε στο inbox του #IFI από την πρωτοβουλία Σ.Ο.Φ.Ε.Π.Α της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.