fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

«Κανονικότητα» | Ραντεβού για ιατρική εξέταση τον Φεβρουάριο του 2022!

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει για την «κανονικότητα» αλλά έρχεται διαρκώς η πραγματικότητα και την διαψεύδει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον χώρο της δημόσιας Υγείας:

Μητέρα και κόρη ζήτησαν ραντεβού για ιατρική εξέταση (γαστροσκόπηση), για την πρώτη, στο νοσοκομείο Χανίων. Το αίτημα τους απαντήθηκε και το ραντεβού προσδιορίστηκε τον Φεβρουάριο του 2022!

Το θέμα αποκάλυψε το zarpanews.gr και, όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ η κόρη της θεώρησε ότι ήταν τυπογραφικό λάθος. Επικοινώνησε με το νοσοκομείο αλλά το λάθος δεν ήταν τυπογραφικό, ήταν «κανονικότατο» ραντεβού…

Η ίδια η γυναίκα που την αφορούσε το ραντεβού δήλωσε zarpanews.gr:

«Όταν μου το είπε, σκέφτηκα να κλάψω ή να γελάσω; Λοιπόν γέλασα πολύ, μα πάρα πολύ. Και όχι γιατί ήταν αστείο, αλλά μόνο ως αστείο μπορεί κανείς να το εκλάβει για να μην θυμώσει πολύ.

Και είναι μέχρι να τύχει στον καθένα και να δει ποιο πραγματικά είναι το σύστημα υγείας για το οποίο πληρώνουμε αδρά και παχυλά όλοι μας. Αυτή είναι η κατάσταση στον χώρο της υγείας και όχι μόνο, τα προβλήματα είναι τεράστια και επειδή δεν τα φωνάζουμε καθημερινά δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν».

To γεγονός πως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έκανε παρέμβαση για το θέμα, ζητώντας αμέσως ενημέρωση και εξηγήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες υγειονομικές Αρχές, μάλλον δεν λέει τίποτα.

Δυστυχώς, πρόκειται για ένα συμβάν που εντάσσεται στην «κανονικότητα» της υγείας για χιλιάδες και χιλιάδες ασθενείς. Μόλις, χθες, άλλωστε, υπήρχε ένα ακόμα τραγικό παράδειγμα ελλείψεων.

Με αφορμή τον τραυματισμό τεσσάρων εργαζομένων, από πυρκαγιά στα διυλιστήρια της «Motor Oil» αναδείχθηκαν τα εξής:

  • Η χώρα μας μετράει σήμερα 750 κρεβάτια ΜΕΘ στο ΕΣΥ, από τα οποία λειτουργούν μόλις τα 560, ενώ εξοπλισμό έχουν τα 650.
  • Μόνο το 6% των συνολικών κρεβατιών των νοσοκομείων στη χώρα μας είναι κρεβάτια ΜΕΘ (έπρεπε να είναι 20%).
  • Καθημερινά πάνω από 30 βαρέως πάσχοντες περιμένουν για κρεβάτι ΜΕΘ.
  • Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικολόγων, απαιτούνται τουλάχιστον 3.000 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Cover photo: Extinction Rebellion the climate protests in London | Phil Hearing

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή