fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

σταθερή δουλειά

Καμία απόλυση δε θα μείνει αναπάντητη | Σταθερή δουλειά για όλους

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά

Για ακόμα μια φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ομαδικές απολύσεις και μη καταβολή δεδουλευμένων, αυτή τη φορά στην Πάτρα με 6 εργαζόμενους να έχουν ήδη απολυθεί και άλλοι 7 να περιμένουν την απόλυσή τους, καθώς αρνήθηκαν να γίνουν μειώσεις της τάξης του 20–25% στους μισθούς τους. Η γαλακτοβιομηχανία «ΠΡΩΤΟ” προχώρησε στο μέγιστο αριθμό απολύσεων που μπορούσε να κάνει ανά μήνα, πατώντας πάνω στο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Φυσικά έχει σκοπό να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και το ίδιο ανεμπόδιστη και τους επόμενους μήνες, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι είναι εδώ και δύο μήνες απλήρωτοι.

Δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς

που βλέπουμε τους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν, προκειμένου να αυξήσουν κάθε φορά τα κέρδη τους και να αξιοποιούν στο έπακρο τους αντεργατικούς νόμους, τα μνημόνια, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την επέκταση την ελαστικών σχέσεων εργασίας που επιβάλλει το κεφάλαιο και η ΕΕ για το ξεπέρασμα της κρίσης.

Η συνεχώς εντεινόμενη επισφάλεια στην εργασία

οι απολύσεις και η ανεργία που σπέρνει το κεφάλαιο και κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ είναι το μέλλον που μας προετοιμάζουν. Είτε με την μορφή των voucher και των πεντάμηνων, είτε με τις συμβάσεις του ενός μήνα και της μιας μέρας και την ολική σχεδόν απελευθέρωση των απολύσεων των αφεντικών, ένα νέο μοντέλο εργασίας προωθείται, πιο αντιδραστικό από ποτέ.

Συνδικατο Τροφιμων Ποτων

Ως Attack στην ανεργία και την επισφάλεια στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας κάθε αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα και καλούμε τον κάθε εργαζόμενο -που θα μπορούσε να βρεθεί πολύ εύκολα στην ίδια θέση- να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του και να στηρίξει τον αγώνα μας για αξιοπρέπεια, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία!

Μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε τέλος σε αυτόν τον κατήφορο!

Εμείς είμαστε απαραίτητοι για τα αφεντικά και όχι το αντίθετο, μιας και εμείς παράγουμε τον πλούτο που αυτοί καρπώνονται. Απέναντι στο δίπολο ανεργία ή δουλειά χωρίς δικαιώματα που τα αφεντικά επιβάλλουν, να απαντήσουμε πως μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η αλληλεγγύη, η οργάνωση με διαδικασίες βάσης σε σωματεία και σε εργατικές πρωτοβουλίες, ο ακηδεμόνευτος εργατικός αγώνας απέναντι σε κράτος και αφεντικά.

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν, να νικήσουν το φόβο, να διεκδικήσουν συλλογικά και αγωνιστικά όσα δικαιούνται! Να μην περιμένουμε πότε θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα η απόλυση… Κανένας εργαζόμενος μόνος του, με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία!

Απαιτούμε:

* Την σταθερή δουλειά όλων των απολυμένων εργαζόμενων στη γαλακτοβιομηχανία «Πρώτο» και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.

* Μισθούς που να επιτρέπουν την αξιοπρεπή διαβίωση μας και τον απόλυτο σεβασμό των εργατικών μας δικαιωμάτων.

* Να μπει τέλος στις εκδικητικές απολύσεις και στην εργασιακή επισφάλεια.

* Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους, αυξήσεις στους μισθούς και τις προσλήψεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

 

Πηγή: http://www.attack.org.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή