fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Υπουργός Παιδείας του Ισραήλ | Ναι στη «θεραπεία μεταστροφής» των ομοφυλόφιλων

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Ο υπουργός Παιδείας του Ισραήλ Ραφί Πέρετζ, Ορθόδοξος ραβίνος και αρχηγός του υπερεθνικιστού κόμματος Ενωμένη Δεξιά τάχθηκε υπέρ της αποκαλούμενης «θεραπείας μεταστροφής» των ομοφυλόφιλων, προκαλώντας τις αντιδράσεις οργανώσεων της ΛΟΑΤ κοινότητας.

Η αποκαλούμενη «θεραπεία μεταστροφής», αποτελεί μια απόπειρα μεταβολής του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου, μέσα από ψυχολογικά, πνευματικά – και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις – σωματικά μέσα. Οι περισσότερες χώρες της Δύσης απαξιώνουν αυτή την πρακτική, την οποία και οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν καταδικάσει ως δυνητικά επιβλαβή και επικίνδυνη.

Ο Πέρετζ, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας στην κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου τον περασμένο μήνα, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι πιστεύει ότι η θεραπεία μεταστροφής μπορεί να έχει αποτελέσματα και υποστήριξε μάλιστα ότι τo έχει κάνει στο παρελθόν.

Ισραηλινοί δάσκαλοι από την κοινότητα LGBTQ έστειλαν την Κυριακή επιστολή στον υπουργό Παιδείας, εκφράζοντας την έντονη αποδοκιμασία τους, ενώ πραγματοποίησαν και διαδήλωση, ζητώντας την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση.

Η ισραηλινή οργάνωση υποστήριξης των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας (Israel’s LGBT Task Force), που είναι και αρκετά μεγάλη στο Ισραήλ, απαίτησε την αποπομπή Πέρετζ, χαρακτηρίζοντας «αστοιχείωτες» τις απόψεις του.

The Aguda – Israel's LGBT Task Force
The Aguda – Israel’s LGBT Task Force

Ο Νετανιάχου φυσικά έχοντας μπροστά του και τις νέες εκλογές του Σεπτεμβρίου έσπευσε να πει ότι οι δηλώσεις του υπουργού του είναι απαράδεκτες ζητώντας διευκρινήσεις. Ακόμα πάντω είναι στο πόστο του.

Βέβαια, οι δηλώσεις αυτές δεν είναι οι μόνες ακραίες, καθώς είχε πει ότι ο γάμος μεταξύ Εβραίων και μη Εβραίων της διασποράς ισοδυναμεί με ένα «δεύτερο Ολοκαύτωμα», ενώ έχει υποστηρίξει την προσάρτηση ολόκληρης της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ, στερώντας μάλιστα από τους Παλαιστινίους το δικαίωμα ψήφου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πέρετζ, «η κυβέρνηση θα φροντίσει για όλες τις ανάγκες αυτών των μη πολιτών, αλλά δεν θα τους επιτραπεί να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Haaretz και ynetnews.com

Πηγή: https://3pointmagazine.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή