fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Ερωτήσεις που μου έχουν κάνει σε συνεντεύξεις

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου
#oi_istories_sas
Διηγείται η Christina P.

Ίντερβιουπόστ

Έχεις στείλει ένα σκασμό βιογραφικά σε ότι έχει ΑΦΜ και έρχεται το πολυπόθητο τηλεφώνημα για να κανονίσετε ίντερβιου. Κάνεις μια σχετική έρευνα για το τι επιχείρηση είναι, κάνεις το μπάνιο σου, βάζεις τα καλά σου, φροντίζεις να πας ελαφρώς νωρίτερα και περιμένες στωικά να σε φωνάξουν για τηην συνέντευξη.

Στην οποία συνέντευξη θα ακούσεις από την πιο αναμενόμενη και λογική μέχρι και την πιο παράλογη κι εκνευριστική ερώτηση. Κι έρχεται το αιώνιο δίλημμα όταν ακούς παραλογισμούς «να σηκωθώ και να φύγω αφού τους κοπανήσω πρώτα με αυτά που μου λένε; Ή απλά να χαμογελάσω και να μη πω τίποτα;» σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν τεστάρεις τα όρια τις αντοχές και τις ανάγκες σου.

Το τι έχουμε ακούσει όλοι μας σε συνεντεύξεις γεμίζουν άνετα 12τομη εγκυκλοπαίδεια. Θα αναφέρω ενδεικτικά κάποιες ερωτήσεις που μου έχουν κάνει σε συνεντεύξεις οι οποίες κάποιες ήταν αστείες και κάποιες ήταν για κλάματα.

– Μ’έχουν ρωτήσει ποιο ήταν το αγαπημένο μου μάθημα στο σχολείο

– Ένας με ρώτησε με πόσους έχω πάει γιατί ήθελε να δει αν είμαι σταθερός χαρακτήρας (σηκώθηκα κι έφυγα προφανώς επί τόπου)

– Ένας με ρώτησε ζώδιο και μου είπε ότι δεν θα ταιριάζω στο κλίμα λόγω αυτού

– Μία μου είπε ότι θα πρέπει να μαζεύω τα μαλλιά μου γιατί δεν θα ναι ωραίο να σκάω στη δουλειά με τη μαλλούρα χύμα κάτω

– Με έχουν ρωτήσει τι εισόδημα έχουν οι γονείς μου για να δουν κοινωνικό στάτους

– Έχω πάει σε συνέντευξη, όπου στη ρεσεψιόν περιμένανε άλλα 20 τουλάχιστον άτομα, μας είχαν κλείσει όλους ραντεβού την ίδια ώρα και σε φωνάζανε για την συνέντευξη με σειρά προτεραιότητας, σηκώθηκα κι έφυγα ξανά.

– Σε άλλη συνέντευξη περίμενα μιάμιση ώρα κι όταν ρώτησα τι ώρα θα γίνει, η απάντηση ήταν «μπορεί τώρα μπορεί και καθόλου».

– Σε μια άλλη με ρωτήσανε αν γνωρίζω από υπολογιστές, και δεν ήταν θέση IT.

– Με έχουν ρωτήσει γιατί έστειλα βιογραφικό στην εταιρεία τους, απάντησα επειδή βάλανε αγγελία και ψάχνω για δουλειά. Δεν τους άρεσε η απάντηση.

– Όταν ήμουν 27 μου είπανε στην συνέντευξη ότι πρέπει να υπογράψω ένα χαρτί που έλεγε ότι δεν θα κάνω παιδί για τουλάχιστον δύο χρόνια, δεν το δέχτηκα αυτό οπότε δεν πήρα και την θέση

Δώστε πόνο με ότι έχετε ακούσει και σεις για να γελάσουμε και να κλάψουμε παρέα.

#oi_istories_sas
Διηγείται η Christina P.

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

2 Comments

  1. Ρε συ πρέπει να είσαι απίστευτα ατυχής! Ποτέ δεν μου έχει τύχει τίποτα τέτοιο

  2. -ποιά είναι η γνώμη σας για τους αρχαίους Σπαρτιάτες; (στο άκυρο, χωρίς να κολλάει κάπου στην συζήτηση)
    -γιατί φοράτε μαύρο κοστούμι; (το λαμέ με στράς το δάνεισα στην αννούλα την φλωρινιώτη, είχε σόου σήμερα)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή