fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Ινδία | Εργαζόμενες γυναίκες και υστερεκτομή

στo Workerland

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Απόδοση κειμένου: V for Vallia

Για το #IfI

Αρχικό κείμενο: Why are menstruating women in India removing their wombs?

Τους τελευταίους μήνες στην Ινδία έχουμε δύο ανησυχητικές ειδήσεις που αφορούν τις εργαζόμενες γυναίκες και την περίοδό τους.

Η περίοδος της γυναίκας είναι ταμπού για τη χώρα, οι γυναίκες με περίοδο πιστεύεται ότι είναι ακάθαρτες κι εξακολουθούν να αποκλείονται από κοινωνικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια, αυτές οι ιδέες όλο και αμφισβητούνται, ιδιαίτερα από γυναίκες με αστική εκπαίδευση.

Όμως, δύο πρόσφατες αναφορές δείχνουν πως η προβληματική σχέση της Ινδίας με τη γυναικεία περίοδο, συνεχίζεται.

Μεγάλος αριθμός γυναικών, ειδικά γυναικών από πολύ φτωχές οικογένειες, χωρίς εκπαίδευση, αναγκάζονται σε επιλογές με μακροπρόθεσμες και μη ανατρέψιμες επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή τους.

Η πρώτη αναφορά, έρχεται από τη δυτική πολιτεία Maharashtra όπου όπως αποκαλύφθηκε από τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, χιλιάδες γυναίκες έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις την τελευταία τριετία, για να αφαιρέσουν τις μήτρες τους.

Σε ένα μεγάλο ποσοστό, οι γυναίκες αφαιρούν τη μήτρα τους για να μπορέσουν να εργαστούν ως μηχανές συγκομιδής ζαχαροκάλαμου.

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες φτωχές οικογένειες από τις πόλεις Beed, Osmanabad, Sangli και Solapur, μεταναστεύουν σε πιο εύπορες δυτικές περιοχές – τις γνωστές “ζώνες ζάχαρης” – ώστε να εργαστούν για έξι μήνες στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.

Μόλις βρεθούν εκεί, βρίσκονται στο έλεος των άπληστων εργολάβων, οι οποίοι χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για να τους εκμεταλλευτούν.

Αρχικά, είναι απρόθυμοι στο να προσλαμβάνουν γυναίκες επειδή η συγκομιδή ζαχαροκάλαμου είναι σκληρή εργασία κι οι γυναίκες μπορεί να χάνουν μία ή δύο ημέρες εργασίας κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

Αχ χάσουν μία ημέρα εργασίας, πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο.

Οι συνθήκες διαβίωσης στο χώρο εργασίας απέχουν παρασάγγης από το ιδανικό – οι οικογένειες πρέπει να ζουν σε καλύβες ή σκηνές κοντά στα χωράφια, δεν υπάρχουν τουαλέτες και καθώς η συγκομιδή γίνεται κάποιες φορές και τη νύχτα δεν υπάρχει προκαθορισμένος χρόνος ύπνου και εργασίας.

Κι όταν οι γυναίκες έχουν περίοδο, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο σκληρή γι’ αυτές.

Εξαιτίας των κακών συνθηκών υγιεινής πολλές γυναίκες παθαίνουν μολύνσεις και σύμφωνα με τους ακτιβιστές των περιοχών αυτών, ασυνείδητοι γιατροί τις ενθαρρύνουν να υποβληθούν σε μια περιττή χειρουργική επέμβαση, ακόμα κι όταν τους επισκέπτονται για ένα μικρό γυναικολογικό πρόβλημα το οποίο μπορεί να λυθεί με φαρμακευτική αγωγή.

Καθώς οι περισσότερες γυναίκες αυτών των περιοχών παντρεύονται νέες, μπορεί να έχουν 2 ή και 3 παιδιά μέχρι τα 25 του χρόνια κι επειδή οι γιατροί δεν τις ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν μετά από μια υστερεκτομή, πολλές πιστεύουν ότι εντάξει απλό το να ξεφορτωθούν τη μήτρα τους.

Αυτή η κατάσταση, έχει μετατρέψει πολλά χωριά σε “χωριά με γυναίκες χωρίς μήτρα”.

Αφού το ζήτημα τέθηκε υπό κρατική συνέλευση από τη νομοθέτρια Νίιλαμ Γκόρ, ο Υπουργός Υγείας Eknath Shinde παραδέχτηκε ότι μόνο στο Beed τα τελευταία τρία χρόνια έχουν γίνει 4.605 υστερεκτομές.

 

Όμως αναφέρει, πως όλες αυτές οι γυναίκες δεν ήταν εργάτριες στις φυτείες ζαχαροκάλαμου. Είπε επίσης ότι, έχει συσταθεί μία επιτροπή ώστε να ερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις.

Η συνάδελφός μου Prajakta Dhulap, η οποία επισκέφτηκε το Beed, αναφέρει πως κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο, το 80% των χωρικών μεταναστεύουν για να δουλέψουν στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.

Αναφέρει ότι, οι μισές από τις γυναίκες του χωριού έχουν υποβληθεί σε υστερεκτομή – οι περισσότερες είναι κάτων από 40 ετών και πολλές στα πρώτα 20 τους χρόνια.

Πολλές από τις γυναίκες με τις οποίες συναντήθηκε υποστηρίζουν ότι, η υγεία τους έχει επιδεινωθεί μετά την υστερεκτομή.

Μία γυναίκα αναφέρει επίμονο πόνο στη μέση, το λαιμό και τα γόνατά της και πως κάθε πρωί ξυπνάει με πρησμένο πρόσωπο, πρησμένα χέρια και πόδια.

Μία άλλη γυναίκα, παραπονέθηκε για συνεχή ζάλη και πως δεν μπορεί να περπατήσει ακόμα και μικρές αποστάσεις.

Ως αποτέλεσμα, καμία από τις δύο δεν μπορεί πλέον να εργαστεί στις φυτείες.

Η δεύτερη είδηση από το νότιο κράτος Tamil Nadu, είναι επίσης άσχημη.

Οι γυναίκες που εργάζονται στην – πολλών δισεκατομμύριων δολαρίων – βιομηχανία της ένδυσης, ισχυρίζονται ότι τους έχουν δοθεί μη ετικετοποιημένα φάρμακα κατά την περίοδο, αντί για άδεια.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Thomson Reuters, μετά από συνεντεύξεις σε περίπου 100 γυναίκες, αναφέρεται ότι οι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας σπάνια δίνουν φάρμακα και πως οι μοδίστρες, συνήθως των φτωχότερων οικογενειών, δεν μπορούν να χάνουν μισθούς μίας ημέρας εξαιτίας των πόνων περιόδου.

Και οι 100 συνεντευξιαζόμενες γυναίκες δήλωσαν ότι έχουν πάρει φάρμακα και πάνω από τις μισές μίλησαν για παρενέργειες.

Οι περισσότερες αναφέρουν ότι δεν τους λένε το όνομα των φαρμάκων, ούτε τις ενημερώνουν για τυχών ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Πολλές γυναίκες κατηγόρησαν αυτά τα φάρμακα για προβλήματα στην υγεία τους, τα οποία κυμαίνονται από κατάθλιψη και άγχος, μέχρι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ινομυώματα κι αποβολές.

Οι εκθέσεις αυτές έχουν αναγκάσει τις αρχές να λάβουν δράση.

Η Διεθνής Επιτροπή για τις Γυναίκες περιέγραψε την κατάσταση των γυναικών στην Maharastra ως “αξιολύπητη κι άθλια” και ζητά από το κράτος να αποτρέψει τέτοιες φρικαλεότητες στο μέλλον.

Στο Tamil Nadu, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα παρακολουθεί την υγεία των εργαζομένων.

Οι εκθέσεις αυτές έρχονται σε μια εποχή στην οποία επιχειρούνται προσπάθειες σε όλο τον κόσμο για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών ως εργατικό δυναμικό.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η συμμετοχή των γυναικών ως εργατικό δυναμικό έχει μειωθεί από 36% την περίοδο 2005-06 σε 25.8% για τα έτη 2015-16 και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί εξετάζοντας τις συνθήκες στις οποίες πρέπει να εργάζονται.

Στην Ινδονησία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα κι άλλες χώρες επιτρέπεται στις γυναίκες μία ημέρα άδειας κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Πολλές ιδιωτικές εταιρείες παρέχουν επίσης παρόμοια ανακούφιση.

Η Urvashi Prasad, ειδικός της δημόσιας πολιτικής της ινδικής κυβέρνησης, αναφέρει:

“Και στην Ινδία, η κρατική κυβέρνηση του Bihar επιτρέπει στις εργαζόμενες γυναίκες από το 1992 να παίρνουν δύο ημέρες άδεια κατά τη διάρκεια της περιόδου τους και φαίνεται πως αυτό το μέτρο λειτουργεί πολύ καλά”.

Πέρυσι, μία βουλεύτρια, κατέθεσε ένα νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει στις εργαζόμενες γυναίκες σε όλη την Ινδία να παίρνουν δύο ημέρες άδεια κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

Η Prasad αναφέρει ότι, υπάρχουν προκλήσεις για την εφαρμογή οποιασδήποτε πολιτικής σε μια τεράστια χώρα όπως η Ινδία, ειδικά στον άτυπο τομέα όπου χρειάζεται πολύ περισσότερη παρακολούθηση.

Όμως, αναφέρει πως, αν γίνει η αρχή στον επίσημο τομέα μπορεί να σηματοδοτηθεί μια αλλαγή στη νοοτροπία και να βοηθήσει στο να σταματήσει το στίγμα για την γυναικεία περίοδο στην Ινδία.

“Επομένως, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να λάβουν θέση άνθρωποι που βρίσκονται στην κορυφή του οργανωμένου ιδιωτικού τομέα και της κυβέρνησης για να στείλουμε τα σωστά μηνύματα. Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου και τελικά να δούμε την αλλαγή και στον άτυπο τομέα”.

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

1 Comment

  1. Η πρόταση “Αχ χάσουν μία ημέρα εργασίας, πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο.”, έχει ορθογραφικό λάθος, το “Αχ” πρέπει να γίνει “Αν”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Workerland

Στην Κορυφή