fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Η Vodafone ξεπερνάει το ξεπερασμένο 8ωρο εργασίας. Πάει για 9ωρο

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Βαριές καταγγελίες δημοσιεύει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, για την εταιρεία Vodafone και τις πρακτικές που ακολουθεί αναφορικά με τους εργαζόμενους.

Όπως καταγγέλλει το συνδικάτο, μέσα σε μία μόλις εβδομάδα προχώρησε σε 5 απολύσεις, μηδένισε το χρόνο αναμονής ανάμεσα στις κλήσεις στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και σε μια σειρά από τμήματα ετοιμάζεται να υιοθετήσει ένα πιο εκσυγχρονισμένο ωράριο από το απαρχαιωμένο 8ωρο, που στη συγκεκριμένη περίπτωση πάει για 9ωρο και ίσως στο μέλλον πάει στο “θα δουλεύεις όσο θέλω κι άμα σου αρέσει”.

Όπως αναφέρουν:

Πότε με το πρόσχημα πως οι εταιρείες δεν πάνε καλά και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη και πότε με το πρόσχημα ότι πάμε πολύ καλά και πρέπει να κοπιάσουμε ακόμα περισσότερο ΕΜΕΙΣ για να πάει η εταιρεία ακόμα καλύτερα, έχουμε δει να χτυπιούνται μέσα στους χώρους δουλειάς τα δικαιώματά μας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Πολυάσχολη η προηγούμενη εβδομάδα για την Vodafone:

  • Πέντε συνολικά απολύσεις στα τεχνικά τμήματα (TSR Πετράλωνα και 1Α Μεταμόρφωση Cyta) με την γνωστή καραμέλα των χαμηλών στατιστικών.
  • Χειροτέρευση των όρων εργασίας των εργαζόμενων στα τηλεφωνικά κέντρα της Cyta στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών και τεχνικής υποστήριξης μηδενίζοντας το χρόνο αναμονής ανάμεσα στις κλήσεις και μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται μετά την κλήση ο εργαζόμενος για να κάνει μια σειρά από ενέργειες.
  • Καταστρατήγηση του 8ωρου! Σε μία σειρά από τμήματα στην Vodafone όπου δεν έχουν προκαθορισμένο διάλειμμα, αλλάζει τις συμβάσεις τους από 8ωρο σε 9ωρο με μια ώρα διάλειμμα.  Η αποθρασυμένη εργοδοσία της Vodafone αποσυνδέει το διάλειμμα από τον εργάσιμο χρόνο, επεκτείνοντάς τον κατά μία επιπλέον ώρα. Η επέκταση του εργάσιμου χρόνου αποτελεί έναν ακόμα τρόπο προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία του ομίλου. Δεν τους φτάνουν οι απλήρωτες υπερωρίες, τα ατελείωτα standby, η δουλειά τα Σάββατα και Κυριακές, η δουλειά που συνεχίζεται και στο σπίτι, θέλουν να μας βάλουν να νομιμοποιήσουμε την κατάργηση του 8ώρου!

Η Vodafone δεν μπορεί μονομερώς να επιβάλει την κατάργηση του 8ώρου!

Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει!

Χρειάζονται την υπογραφή μας για να αποσπάσουν από εμάς την συναίνεση να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται ακόμα περισσότερο.

Ε, ΟΧΙ!

Ο σχεδιασμός τους με βάση την εξαγορά της Cyta προχωρά με ταχύτητα σε όλα τμήματα και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σημαίνει για εμάς χειρότερους όρους δουλειάς, πιο πολλές ώρες δουλειάς, πιο εντατικά. Ταυτόχρονα τα πανηγύρια και ο βομβαρδισμός με ανακοινώσεις κάθε είδους για τα κέρδη της εταιρείας και την καλή της θέση στην αγορά, τις επενδύσεις και ότι άλλο καλά κρατεί. Επιδιώκουν να μας έχουν δεμένους γύρω από τις στοχεύσεις και τα σχέδια τους, να μας μετατρέψουν σε υποστηρικτές των επιχειρηματικών τους πλάνων.

 ΚΑΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ

Δεν θα συναινέσουμε στα σχέδιά τους.

Ξέρουμε πολύ καλά και έχουμε πια πείρα από όλον τον κλάδο. Η επίθεση στους εργαζόμενους δεν έχει σταματημό.  Πότε με το πρόσχημα πως η εταιρείες δεν πάνε καλά και πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη και πότε με το πρόσχημα ότι πάμε πολύ καλά και πρέπει να κοπιάσουμε ακόμα περισσότερο ΕΜΕΙΣ για να πάει η εταιρεία ακόμα καλύτερα, έχουμε δει να χτυπιούνται μέσα στους χώρους δουλειάς τα δικαιώματά μας.

Στα 9 χρόνια της κρίσης, οι κυβερνήσεις καθώς εναλλάσσονταν ψήφιζαν μέτρα πάνω στα μέτρα και τώρα, στο πέρασμα στην καπιταλιστική ανάπτυξη, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει εμπόριο ελπίδας διατηρώντας στο ακέραιο ΟΛΑ τα μέτρα τα οποία έχουν ψηφιστεί μέχρι και σήμερα και προετοιμάζοντας νέα επίθεση. Ταυτόχρονα εδώ και  καιρό η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα ενώ και έχει γίνει ερώτηση στην βουλή και επιτελούς μετά από πάνω από 2 μήνες ορίστηκε η συνάντηση με το υπουργείο για το θέμα των εργαζομένων και της συγχώνευσης στις 27 Σεπτέμβρη.

  Δε περιμέναμε κάτι παραπάνω από την κυβέρνηση που από την μια διατυμπανίζει το «τέλος των μνημονίων» και από την άλλη αρνείται και να συζητήσει την πρόταση νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψαν πάνω από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικά.

Η ελπίδα βρίσκεται στην οργανωμένη απάντησή μας. Οι ανάγκες μας στο σήμερα δεν είναι αντικείμενο ατομικού παζαρέματος με την εργοδοσία αλλά αντικείμενο διεκδίκησης και σκληρής σύγκρουσης. Είναι αποδεδειγμένο πια πως όσο μειώνουμε τις απαιτήσεις μας και ρίχνουμε τον πήχη μόνο χαμένοι βγαίνουμε.

 Ένα όμως πράγμα ξέρουν καλά οι εργοδότες: Πώς όταν μας βρίσκουν οργανωμένους και αποφασισμένους, όταν συνειδητοποιούμε καθημερινά πως εμείς είμαστε οι παραγωγοί όλου αυτού του πλούτου και της κερδοφορίας τους τότε πραγματικά μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδιά τους. Αυτό τον φόβο τους πρέπει να κάνουμε πράξη. Κανένας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Μέσα από το Κλαδικό μας Συνδικάτο, το Σ.Ε.ΤΗ.Π, σε συμπόρευση με το Σωματείο εργαζόμενων στην Vodafone-360 connect και Λοιπές Θυγατρικές δίνουμε απάντηση στην εργοδοσία.

 

 ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

  

Όχι μόνο δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε τα δικαιώματά μας, αντίθετα βγαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε ΟΛΑ αυτά που αντικειμενικά έχουμε ανάγκη στο σήμερα.

 

Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει καμία τροποποίηση σύμβασης.

 Ενημερώνουμε άμεσα το Σωματείο μας

 

Απαιτούμε για το σύνολο των εργαζόμενων σε Vodafone και Cyta:

Ø  Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων μας στον όμιλο προς τα πάνω.

Ø  Καμία αποκοπή έργου, καμία εργολαβία, καμία μείωση μισθών, καμία μεταβολή συμβάσεων και αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο.

Ø  Να καταργηθεί όλο το ήδη υπάρχον αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

Ø  Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στη Vodafone και τις θυγατρικές της  ανεξαρτήτως σχέσης και αντικειμένου εργασίας, έχοντας ως βάση την τελευταία ΣΣΕ της Vodafone!

o    Με κατώτατο ελάχιστο μισθό τουλάχιστον στα 915 ευρώ μικτά, με επίδομα γάμου 91,50 ευρώ και για κάθε τέκνο επιπλέον 45,75 ευρώ. Με πλήρες και σταθερό ωράριο για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς κανένα διαχωρισμό μεταξύ τους και κατάργηση της επινοικίασης της εργασίας. Ξεπάγωμα των ωριμάνσεων, 3ετιών και όλων των επιδομάτων.

Ø  Πάλη για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με ανάκτηση όλων των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης με βάση το σχέδιο σύμβασης του κλαδικού συνδικάτου ΣΕΤΗΠ και από κοινού συμπόρευση με τα σωματεία του κλάδου μας που παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση. Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο κάτω από τα 824 ευρώ.

Ø  Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας εργαζόμενους κάτω από τα 751 ευρώ. Οι ΣΣΕ να ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση.

Ø  Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να ανταποκρίνονται στην φύση και το αντικείμενο της εργασίας μας. Να μην επιτρέψουμε να συμβεί κανένα άλλο εργατικό ατύχημα. Να γίνει απολύμανση όλων των κτιρίων ώστε να μη βρίσκουμε κατσαρίδες ή ακόμα και κοριούς. Άμεση αντικατάσταση των καθισμάτων εργασίας με εργονομικά όπου δεν υπάρχουν, αντικατάσταση των παλιών ακουστικών με καινούρια, κατάλληλο μέγεθος οθόνης ώστε να μην υπάρχει κούραση στην όραση μας. Να υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας για κάθε εργαζόμενο σε κάθε κτίριο. Να υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός για να μην εκτίθενται σε κίνδυνο οι τεχνικοί πεδίου.

Ø  Να σταματήσει η ευέλικτη εργασία – Πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση 4ωρων και 6ωρων συμβάσεων στους επινοικιαζόμενους, στους εργαζόμενους της 360 connect, στους εργαζόμενους στην Cyta.

Ø  Να σταματήσει η σύνδεση μισθού και παραγωγικότητας εργασίας μέσω των αξιολογήσεων, των μπόνους κτλ.

Ø  Επαναφορά των διαλειμμάτων μας στα 60΄ στο 8ωρο για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης και αντικειμένου εργασίας. Κατάργηση των διαχωρισμών που θέλει να μας επιβάλλει η εργοδοσία.

Ø  Δεν αποδεχόμαστε την διεύρυνση του ωραρίου. Δεν αποδεχόμαστε καμία αλλαγή στις συμβάσεις εργασίας μας.

Ø  Τώρα τέλος στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, διασφάλιση του 8ώρου. Τέλος στις απλήρωτες υπερωρίες, στην δουλειά ήλιο με ήλιο για να βγει το «έργο».

Ø  Καμία συνδικαλιστική δίωξη – να παρθούν τώρα πίσω όλες οι απολύσεις. Καμία αλλαγή και παρέμβαση στις εργασιακές – συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ø  Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.

Ø  Αυξήσεις στις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

Ø  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι στη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

Ø  Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Όχι άλλο ζεστό χρήμα στο κεφάλαιο, σε νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Ø  Μονομερή ολοσχερή διαγραφή του χρέους. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων της ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Ø  Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας – Καμία κατάσχεση για χρέη των εργαζομένων.

Ø  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

 

Πηγή: spasmenoparathyro.me

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή