fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

τυρόπιτα

Η ιστορία της τυρόπιτας και της απόλυσης

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

#oi_istories_sas

Διηγείται ο X.X.

Καλησπέρα!

Θέλω να κάνω μια καταγγελία. Σήμερα δεύτερη μερα στη δουλειά σε κατάστημα W**d απολύθηκα!

Ο λόγος επειδή άργησα 4 λεπτά να πάω, επειδή πήγα να πάρω πρώτα τυρόπιτα για το καθιερωμένο οκτάωρο!

Όταν μπήκα στο μαγαζί ένας συνάδελφος με ενημέρωσε ότι με θέλει ο εργοδότης όπου με ύφος βαρύμαγκα, κοιτώντας το ρολόι του, μου είπε «Τι ώρα είπαμε να έρθεις;» Όταν του είπα το λόγο μου είπε γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο να το πεις λες και ήθελα το πόσο θα κάνω να φάω μια τυρόπιτα!

Φιλικά από έναν νέο εργαζόμενο.


Αγαπητέ X.X.

Καταρχάς λυπούμαστε που αργήσαμε κάπως να δημοσιεύσουμε τη σύντομη ιστορία σου.

Η δική σου αργοπορία, των 4 λεπτών, είναι όμως ασήμαντη και για κανένα λόγο δε μπορεί να σταθεί αφορμή ή αιτία απολύσεως, ακόμα και αν είναι η μόλις δεύτερη ημέρα στη νέα εργασία σου.

Από την άλλη, είναι γεγονός, ότι πολλοί εργοδότες έχουν «ψύχωση» με την ακρίβεια της πρωινής προσέλευσης και αυτό θα μπορούσε να είναι ανεκτό και αποδεκτό αν και εφόσον είχαν την ίδια ψύχωση με την ακρίβεια στην ώρα αποχώρησης – Μπα, σπάνια έως ποτέ θα το δεις αυτό.

απόλυση

Τώρα, επί του θέματός μας:

  • Αν έπρεπε ή όχι να πάρεις τηλέφωνο, να στείλεις sms ή περιστέρι και να ενημερώσεις ότι «Είμαι καθοδόν, σε 5 λεπτά θα είμαι εκεί» είναι σχετικά υποκειμενική γνώμη. Κατά την προσωπική μου άποψη, εαν είχα μόλις προσληφθεί σε μία εργασία και ακόμα δεν ήξερα τις προσδοκίες του εργοδότη ή τα βίτσια του, θα ενημέρωνα για να είμαι σίγουρη.
  • Αν έπρεπε να του πεις ότι ο λόγος που άργησες ήταν η τυρόπιτα, η αγορά ή το μασούλημα αυτής στα όρθια…ΟΧΙ δεν έπρεπε. Δεν χρειάζονται τόσες λεπτομέρειες, ούτε απολογίες. Ένα «αφού είναι τόσο σημαντικό για εσάς, θα φροντίσω να μην επαναληφθεί» και μέσα από τα δόντια σου βρίσε όσο θες.

Συνοπτικά, φυσικά και είναι μια απαράδεκτη και καταχρηστική περίπτωση απόλυσης. Ταυτόχρονα όμως, ίσως τίθεται και ένα μικρό περιθώριο βελτίωσης χειρισμών από πλευράς σου – για την επόμενη φορά.

Αμάντα Πατσοπούλου | Για το #IFI

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή