fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Λιαγκας

Η έμφυλη βία – σε κάθε της μορφή – δεν έχει τίποτα το αστείο

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Η χυδαία, σεξιστική και απαράδεκτη αναπαράσταση περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης, με θύμα φοιτήτρια στο ΑΠΘ, στην εκπομπή του Γ. Λιάγκα -ΣΚΑΙ, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη!

Η συγκεκριμένη εκπομπή

✔️ Εξευτελίζει το βίωμα της γυναίκας που παρενοχλήθηκε
✔️ Αναπαράγει την κουλτούρα του βιασμού και τα έμφυλα στερεότυπα: αντικειμενοποιώντας το γυναικείο σώμα, παρουσιάζοντας τις γυναίκες ως έρμαιο της αυθαίρετης «βούλησης» του εκάστοτε άνδρα, που μπορεί ακόμα και να «εκτονωθεί», πάνω τους, χωρίς τη συναίνεση τους.
✔️ Απενοχοποιεί μια ζοφερή πραγματικότητα που αφορά εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι 1 στις 2 Ευρωπαίες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από την ηλικία των 15 ετών και άνω (FRA, 2014).
✔️ Διαμορφώνει κλίμα κοινωνικής ανοχής απέναντι στη σεξουαλική παρενόχληση και την έμφυλη βία. Ακόμη και η μισή συγγνώμη του παρουσιαστή, μετά το σάλο που προκλήθηκε, ανέφερε ότι «αντιμετωπίσαμε το θέμα όπως το αντιμετωπίσαμε (..) γιατί έχει και μία αστεία διάσταση».

Πρέπει να γίνει απολύτως σαφές ότι η έμφυλη βία, σε κάθε της μορφή, δεν έχει τίποτα το αστείο. Αντίθετα αποτελεί τραυματική εμπειρία για εκατομμύρια γυναίκες και βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.

Η ευθύνη των ΜΜΕ, στον αγώνα για την εξάλειψη αυτού του κακοποιητικού κοινωνικού φαινομένου, είναι σημαντική όσο και σημαίνουσα δεδομένου μάλιστα ότι αποτελούν κύρια πηγή πληροφόρησης, διαδραματίζοντας καίριο ρόλο στη διαμόρφωση κοινωνικών προτύπων, τάσεων και στάσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο συντονιζόμενες με την αντίδραση εκατοντάδων γυναικών και το Κέντρο Διοτίμα προχώρησε σε καταγγελία της εν λόγω εκπομπής στο ΕΣΡ.
_____

Αν και εσύ εξοργίστηκες με την εν λόγω εκπομπή κατάγγειλε το στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΣΡ https://www.esr.gr
ή
μπορείς να κάνεις λήψη του ηλεκτρονικού αρχείου Microsoft Word complaint-word και αφού προχωρήσετε στην συμπλήρωσή του να το στείλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση complaint@esr.gr

———
Πέρα από τα προσωπικά σου στοιχεία συμπληρώνεις τα εξής:

Νομός Εκπομπής: Αττική
Ονομασία Σταθμού (*): ΣΚΑΙ
Τίτλος Εκπομπής (*): Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα
Είδος Αντικειμένου Καταγγελίας: Ψυχαγωγική εκπομπή
Ημερομηνία Μετάδοσης: 07/11/2019
Ώρα Μετάδοσης: 12:00-14:00
—————-

Θέμα Αντικειμένου Καταγγελίας (*):

Υποβάθμιση ποιότητας
Χυδαίος (μη ευπρεπής) Λόγος
Υποτίμηση της ανθρώπινης αξίας (προσβολή/ απαξίωση προσώπων με λεκτικούς υπαινιγμούς, προσβολή/αναφορά σε ιδιωτικό/οικογενειακό βίο)
Εξύμνηση έκνομης συμπεριφοράς
Προσβολή προσωπικότητας

 

Πηγή: http://socialpolicy.gr

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή