fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Γιατί δεν βρίσκεις μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ δουλειά!

στo Mind Opener/Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Από το ΦΒ προφίλ: Elias Andreou 

Γιατί δεν βρίσκεις μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ δουλειά!

Φαντάσου. Απλά φαντάσου να ήμασταν όλοι οι άνθρωποι σε μια δουλειά που να μην σχετίζεται με τα καλλιτεχνικά. Να μην υπάρχουν γενικώς τα καλλιτεχνικά. Ωραία. Αφού το φανταστικές πάμε να δούμε τι γίνεται.

Ξυπνάς το πρωί και ετοιμάζεσαι να πας για δουλειά. Περνάς από το αγαπημένο σου cafe παίρνεις ένα καφεδάκι και βάζεις μπρος για την «κανονική σου δουλειά» ανάβεις το ραδιόφωνο και το μόνο πράγμα που ακούς είναι ένας τύπος να λέει τους νόμους. Ακούς δηλαδή live το δικαστήριο. Δεν υπάρχει μουσική σε κανένα κανάλι. Γιατί; Γιατί πρέπει να βρεις μια κανονική δουλειά.

Αφού τελειώσεις την «κανονική» δουλειά σου και πας σπίτι ανάβεις την τηλεόραση και το μόνο πράγμα που μπορείς να δεις είναι: ανθρώπους να δουλεύουν σε ένα γραφείο, με ένα πλάνο, δηλαδή μια κάμερα να τους καταγράφει. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχουν ηθοποιοί, συνεργείο, μοντάζ, σκηνοθέτες κ.α. Βρήκαν μια «κανονική» δουλειά.

Αφού χαλάρωσες βλέποντας άλλους ανθρώπους να δουλεύουν, βάζεις Netflix. Το Netflix σου βγάζει επιλογές τύπου. Casa de Bank of Cyprus και BIG BANG CONSTRUCTION WORK και το μόνο που μπορείς να βλέπεις είναι ανθρώπους να δουλεύουν, πάλι με αμοντάριστα πλάνα και μια κάμερα να τους καταγράφει. Πλήρωσες 10-13 ευρώ; Δεν πειράζει για την ψυχαγωγία σου είναι. Γιατί όλα αυτά; Γιατί οι παραγωγοί βρήκαν μια «κανονική» δουλειά!

Χαλάρωσες ή σε κούρασε να βλέπεις τηλεόραση και πλατφόρμα;

Θες να βγεις έξω για καφέ ή ποτό; Ωραία! Πας με φίλους και οικογένεια έξω σε μια ταβέρνα σε ένα καφέ ή στα μπουζούκια και το μόνο πράγμα που ακούς από τα ηχεία είναι ένας μαθηματικός να λύνει εξισώσεις. Ακόμη και στα μπουζούκια μπορείς να τον ακούσεις να λύνει εξισώσεις live. Γιατί; Γιατί οι μουσικοί, τραγουδιστές, συνθέτες και στιχουργοί, βρήκαν «κανονική δουλειά»

Πήγες σε μια έκθεση ζωγραφικής και οι μόνοι πίνακες που βλέπεις είναι: ο περιοδικός πίνακας της χημείας και κάποιες λύσεις μαθηματικών. Ο Ζωγράφος, βρήκε δουλειά. «Κανονική» δουλειά.

Ήρθε καλοκαιράκι και θες να πας στην παραλία; Πας στην παραλία και ανοίγεις να διαβάσεις ένα βιβλίο. Το βιβλίο λέγεται, Πολιτική οικονομία Β λυκείου! Γιατί να το πάρεις αυτό; Γιατί δεν υπάρχουν συγγραφείς κειμενογραφοι ποιητές… βρήκαν μια «κανονική» δουλειά.

Μπορεί να με έκανες skip ή scroll down (γουοτ εβερ).

Αν όμως με διάβασες αυτή τη στιγμή θέλω να σε παρακαλέσω για κάτι. Μη μου ξαναπείς να βρω μια «κανονική δουλειά» γιατί και αυτό που κάνω τώρα, ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ! Και το κάνω για σένα για αρχή και για τον εαυτό μου κατ’επεκταση. Μπορεί ο θεός, το σύμπαν ή οτιδήποτε κι αν πιστεύεις να μην μου έδωσαν το μυαλό για να μπορώ να γίνω μαθηματικός, λογιστής, γιατρός ή οτιδήποτε άλλο το θεωρείς εσυ «κανονική» δουλειά, αλλά έχω δικαίωμα να μπορώ να κάνω την δουλειά που μου αρέσει. Αν δεν σου αρέσει η δουλειά μου πολύ απλά μπορείς να πεθάνεις βουβός. Γιατί ως γνωστόν “Χωρίς τέχνη, η αγριότητα της πραγματικότητας θα έκανε τον κόσμο αφόρητο”

Τωρα. Μπορείς να επιστρέψεις στην κανονική σου δουλειά!

Από το ΦΒ προφίλ: Elias Andreou 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Mind Opener

Στην Κορυφή