fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Για τη δουλειά τι να πεις;

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου
Από το FB profile: Yannis Keratzakis

«Γιατί στη δική μου δουλειά το 9:00 με 19:00 είναι όπως γράφεις κοινό μυστικό! Μια φορά στις 6 πήρα την τσάντα μου να φύγω, μου λέει νεαρή για που το έβαλες; Μα τελείωσα τα πάντα απαντώ. Δηλαδή σε είχαμε λάσκα σήμερα μου κάνει, μου δίνει μια δουλειά και μου λέει τη θέλω σήμερα! Κάθισα μέχρι τις 11 το βράδυ….
Επίσης Σάββατα πάμε συχνά (πάντα την Παρασκευή μας βάζει πολλή δουλειά που με τίποτα δεν βγαίνει και «ΠΡΕΠΕΙ» να παραδοθεί Δευτέρα πρωί) και δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν στη δουλειά και δεν ξέρω κανέναν γνωστό να ζητά να πληρωθεί ΚΑΝ τα Σάββατα! Απλά ευχόμαστε να μην καθυστερήσει πάλι πολύ ο μισθός αυτό το μήνα!»

«Για τη δουλειά τι να πεις; Πάμε από το κακό στο χειρότερο. Η τελευταία φορά που πληρώθηκα για Σαββατοκύριακα ήταν το 2011 νομίζω.»

«Στις περισσότερες εταιρείες κάθονται ως αργά γιατί αυτή είναι η κουλτούρα ή επειδή δε θέλουν να φύγουν πριν το αφεντικό.»

«– Αν σου πληρώσω υπερωρίες, η εταιρεία θα χρεοκοπήσει και δεν θα παίρνεις ούτε μισθό.
– Όλοι δουλεύουμε παραπάνω, είναι για το καλό της εταιρείας, δε βλέπεις τι γίνεται εκεί έξω, θες να καταλήξουμε όλοι παρέα στον ΟΑΕΔ;
– Αν δε θέλεις να κάτσεις 10ωρο, υπάρχουν ένα σωρό 20χρονα να το κάνουν με 400, όχι 700 που παίρνεις εσύ και μιλάς κι από πάνω.
– Όποιος επιβιώσει απ’ την κρίση, θα τρώει με χρυσά κουτάλια. »

«Στις εταιρείες που δούλευα όχι απλά δεν υπήρχε ωράριο αλλά δούλευα και τα περισσότερα σ/κ χωρίς να μας πληρώνουν έξτρα ΠΡΟΦΑΝΩΣ. Εάν κάποιος έκανε το παραμικρό παράπονο υπήρχε ενας ευγενικός τραμπουκισμός ότι θα μας απολύσουν.
Έχω δουλέψει και 25η Μαρτίου αλλά το αφεντικούλι μας μωρέ μας πήρε μπακαλιάρο να φάμε στο γραφειο»

«Να προσθέσω μόνο, ότι πρόσφατα πέρασα από συνέντευξη , στην οποία και προφορικώς και γραπτώς ερωτήθηκε αν θα είχα αντίρρηση να μείνω παραπάνω στη δουλειά, πόση ώρα παραπάνω θα έμενα, με ποιες προϋποθέσεις και αν θα ζητούσα επιπλέον αμοιβή. »

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή