fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Φυσικά πρώτα με ρώτησε αν είμαι όντως Τοξότης!

στo Lunch break/Ημερολόγιο Καταστρώματος

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου
Γράφει η Sofia Allo

Ψεματάκια για να πάρουμε μία δουλειά, λίγο ή πολύ, έχουμε πει όλοι. Αν ζητούσαν πωλήτρια σε κατάστημα ρούχων, εγώ μαγικά αποκτούσα εμπειρία πωλήτριας από κατάστημα εσωρούχων και αν ζητούσαν σερβιτόρα σε εστιατόριο, εγώ μαγικά αποκτούσα εμπειρία σερβιτόρας από καφετέρια. Πρόσθετα στη «συνταγή» χαμόγελο και ύφος «μπορώ να τα κάνω όλα» και οι πιθανότητες να πάρω την πολυπόθητη (μη ξεράσω) θέση αυξάνονταν.

Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Στην αγγελία έγραφε «Ζητείται κοπέλα νέα εμφανίσιμη για εργασία ως υπεύθυνη πωλήσεων. Να είναι τοξότης στο ζώδιο». Ναι, ακριβώς αυτό! Οι διακρίσεις στο φύλο, στην ηλικία και στην εμφάνιση νομίζω βγάζουν μάτι αλλά αυτή τη φορά θα επιλέξω να μη τις σχολιάσω και αυτό επειδή εδώ έχουμε και ένα «δωράκι» ακόμα. Πρωτοεμφανιζόμενο «δωράκι» θα έλεγα. Η νέα πανέμορφη κοπέλα πρέπει να είναι Τοξότης στο ζώδιο!!!


Αφού γέλασα λίγο (το παραδέχομαι), αποφάσισα αυτή τη φορά να γίνω Τοξότης . Στην πραγματικότητα δεν ήθελα τη θέση, μου έπεφτε λίγο μακριά, αλλά ήμουν περίεργη, ας πούμε (γελάω σατανικά)! Αρχικά, συγκέντρωσα όσες πληροφορίες μπορούσα για τα χαρακτηριστικά του Τοξότη.

Σύμφωνα με τους γνωστούς αστρολόγους ως Τοξότης θα έπρεπε να ήμουν αισιόδοξη, ανιδιοτελής, πρόσχαρη, λίγο σπάταλη αλλά και να ξεπερνώ όλα τα εμπόδια. Επίσης, θα έπρεπε να αγαπώ τα ταξίδια και να μισώ τις δεσμεύσεις.

Πήρα ύφος νέας όμορφης κοπέλας που ψάχνει εργασία ως υπεύθυνη πωλήσεων και που διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά και πληκτρολόγησα τον αριθμό τηλεφώνου της αγγελίας. Μπορεί γενικά εσείς να έχετε συνηθίσει να σας απαντούν στο τηλέφωνο με ένα «Ναι» ή ένα «Παρακαλώ», αλλά για τον κύριο Μάρκο (δεν θυμάμαι το όνομα του) ένα ξερό, απότομο, βροντερό «Ποιος είναι;» είναι αρκετό.

Μπορεί, επίσης, εσείς να έχετε συνηθίσει να σας ρωτούν πληροφορίες για τον εαυτό σας όταν καλείτε για μια θέση εργασίας, αλλά ο κύριος Μάρκος θεώρησε σωστότερο να μιλήσει για τον εαυτό του. Αφού φυσικά πρώτα με ρώτησε αν είμαι όντως Τοξότης! Μου εξήγησε, λοιπόν, ότι αυτός είναι Δίδυμος με ωροσκόπο Λέων και στο κινέζικο (το ήξερε και αυτό) είναι Τίγρης.

Επίσης, θεώρησε σωστό, μάλλον επειδή ζητούσε εμφανίσιμη κοπέλα, να μου πει και αυτός λίγα πράγματα για την εμφάνιση του.Έμαθα ότι είναι σαν τον Κούρκουλο, αλλά με μεγαλύτερες πλάτες.

Περάσαμε και στα εργασιακά, διότι τι επαγγελματίες είμαστε αν δεν εξηγήσουμε στον εργαζόμενο τις αρμοδιότητες του;

Εγώ βέβαια, σε αυτή τη δουλειά, δε θα ήμουν απλή υπάλληλος, θα ήμουν διευθυντής, κατά τα λεγόμενα του κύριου Μάρκου και θα έπαιρνα και το 25%, μη σας πω και το 26%, αν ξέρω να μιλάω Αγγλικά. Ναι, αμέ! Το κατάστημα θα γίνει (τώρα βάζει πλακάκια) δίπλα στο πιο ακριβό εστιατόριο της περιοχής και από εκεί θα «ψαρεύουμε» τους πελάτες, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Ο κύριος Μάρκος έχει πολλούς πελάτες και ξέρει που θα πέσουν τα λεφτά φέτος, μου είπε.

Μετά περάσαμε σε μένα. Ακολουθεί ο διάλογος (δεν έχω λόγια να το περιγράψω αλλιώς):
– Από που είσαι εσύ;
– Βόρεια είμαι εγώ, από πάνω.
– Οι καλύτεροι είστε εσείς, σας έχω επισκεφτεί. Πόντια είσαι;
– Ναι.
– Είχα πάει με μία πόντια, γυναικάρα, νταρντάνα. Βγάλαμε τα μάτια μας.
– Ναι.
– Ψηλή θα είσαι και εσύ, ακούγεσαι.

Εδώ θα’ θελα να μου εξηγήσει κάποιος πως ακούγονται οι ψηλές, πριν τρελαθώ!

Έκανα την υπομονή μου (για να μην εξαντλήσω και τη δική σας), άκουσα διάφορα για σπίτια, παραλίες, λιμάνια και τελικά ρώτησα το λόγο που θέλει κοπέλα Τοξότη στο ζώδιο. Η απάντηση είναι μία (μα πώς δεν το σκέφτηκα;).

«Είσαι γουρλού», μου είπε. Αυτό ήταν όλο! «Αν έχω εσένα θα τους φέρνεις βόλτα», συνέχισε.

Χτύπησα λίγο το κεφάλι μου σε έναν πρόχειρο τοίχο που βρήκα μπροστά μου. Τελικά, για να σταματήσει το βασανιστήριο μου, του είπα ότι θα τον καλέσω πάλι αύριο για να συναντηθούμε από κοντά. Ακολουθεί ο διάλογος:
– Θα σας καλέσω αύριο πάλι για να μου δώσετε οδηγίες για το πώς να έρθω, κύριε Μάρκο.
– Φίλοι είμαστε, μη με λες κύριο. Για να σε δούμε και σένα τι κοπελάρα είσαι.
– Γεια σας.
– Να πάρεις αύριο.
– Ναι, γεια σας.

Φίλοι σίγουρα δεν είμαστε, ούτε και θα γίνουμε.
Αύριο δε θα έρθω αφεντικό, για πολλούς λόγους αλλά και επειδή είμαι Παρθένος με ωροσκόπο Σκορπιό.
Άσε που εσύ χρειάζεσαι μια κανονική τοξότη, να σε κάνει σουρωτήρι.

 

Για το #IFI
Γράφει η Sofia Allo

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Lunch break

Στην Κορυφή