fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Πάτρα: Ακρωτηριάστηκε υπάλληλος καθαριότητας – Έσκασε στο χέρι του σακούλα σκουπιδιών με σφαίρες

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ακρωτηριάστηκε από τον καρπό και κάτω το χέρι εργαζομένου στην καθαριότητα του Δήμου Πατρέων, από σακούλα που «έσκασε» ενώ μάζευε τα απορρίμματα από το Πρωτοδικείο Πατρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εκτός από τις σφαίρες και τα όπλα μέσα στη σακούλα υπήρχε και κάποια εκρηκτική ύλη -πιθανόν δυναμίτιδα- η οποία έσκασε και τραυμάτισε σοβαρά τον άτυχο εργαζόμενο.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του patrastimes.gr:

Πυροτεχνουργοί κατέφθασαν πριν απο λίγη ώρα στα γραφεία της διεύθυνσης του τομέα καθαριότητας του Δήμου Πατρέων που βρίσκεται στην οδό Μιαούλη 100.

Σκοπός να παραλάβουν και να εξετάσουν όπλο το οποίο φέρεται να είναι ένα απο το αντικείμενο που περιείχε το πακέτο που έπιασε ο άτυχος υπάλληλος του τομέα καθαριότητας με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στο αριστερό του χέρι απο τον καρπό και κάτω.

Επίσης, οι πυροτεχνουργοί ελέγχουν και τα τρία φορτηγά που μετέφεραν αντικείμενα απο τα δικαστήρια στον ΧΥΤΑ. Ταυτόχρονα, άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας Πάτρας «χτενίζουν» τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα.

Για το τραγικό περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και η δημοτική αρχήξεκαθαρίζοντας ότι θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που προκάλεσαν τον τραυματισμό του 52χρονου υπαλλήλου:

«Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την οργή και την θλίψη της για το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού εργαζόμενού μας στην Καθαριότητα.

Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου το οποίο συμπεριλαμβάνονταν στη ποσότητα των άχρηστων υλικών του Πρωτοδικείου Πάτρας. Η παραλαβή των υλικών από την Υπηρεσία του Δήμου έγινε κατόπιν αιτήματος του Πρωτοδικείου το οποίο ζητούσε την αποκομιδή των άχρηστων υλικών από το χώρο των Δικαστηρίων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό ατύχημα, μετέβη αμέσως στο Νοσοκομείο και παραμένει για να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υγείας του τραυματία εργάτη και να εκφράσει την συμπαράστασή του σε αυτόν και στην οικογένειά του.

Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενού μας».

Σωρεία ερωτημάτων

Σωρεία ερωτηματικών προκύπτει σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό ατύχημα, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει το χέρι του από τον καρπό και κάτω ένας 52χρονος εργάτης της καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, σχολιάζει το patrastimes.gr.

Απαντήσεις για το ποιος έδωσε την εντολή να γίνει η μεταφορά των επικίνδυνων κατασχεμένων υλικών στην Ξερόλακκα και να μην παραληφθούν όπως προβλέπεται από τον Στρατό, προκειμένου στη συνέχει αυτά να καταστραφούν βάσει πρωτοκόλλου, ζητούν οι αρμόδιες αρχές. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η διαδικασία της παραλαβής και καταστροφής κατασχεμένων υλικών από τα Δικαστήρια (όπλα, σφαίρες, φυσίγγια, δυναμίτες) γινόταν από την αρμόδια στρατιωτική υπηρεσία, ενώ άγνωστο παραμένει κατά πόσο αυτοί που έδωσαν την εντολή για μεταφορά των υλικών, γνώριζαν τι περιέχουν τα κουτιά και οι σακούλες.

Πηγή: Left.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή