fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

πλοιο

Εργατικό ατύχημα στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης την Τρίτη 18 Ιούνη.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου, το νέο εργατικό ατύχημα έγινε «στο πλοίο “OLYMPUS” στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, όπου εκτελεί εργασίες η επιχείρηση “ΕΡΜΗΣ ΤΟΥΡΜΠΟΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ”. Πρόκειται για το ίδιο πλοίο που είχε γίνει άλλο εργατικό ατύχημα στις 12 Ιούνη 2019».

Συγκεκριμένα στο πλοίο «OLYMPUS», όπως καταγγέλλουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου, «από εγκληματική παράλειψη, εφόσον σε άνοιγμα στο κεντρικό γκαράζ του Πλοίου που επικοινωνεί με το χώρο του μηχανοστασίου δεν υπήρχε σταθερό προστατευτικό ρέλι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ξέφυγε ένα βαρύ αντικείμενο (καβαλέτο) και έπεσε στον χώρο του μηχανοστασίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εργαζόμενος».

Σημειώνεται ότι μπροστά στην καθημερινότητα των εργατικών ατυχημάτων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών προχωρούν σε στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Ιούνη από τις 10 π.μ. ως τις 12 μ., στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα Ναυπηγεία Φρατζή στο Πέραμα.

Στην ανακοίνωση των κλαδικών σωματείων αναφέρονται τα εξής:

«Δεν έχει προλάβει ακόμα να στεγνώσει το μελάνι από την τελευταία καταγγελία μας στις 12/6/2019 με την οποία καταγγείλαμε πολλαπλά εργατικά ατυχήματα στο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, άλλο ένα έρχεται να προστεθεί σήμερα Τρίτη 18 Ιούνη στο ίδιο πλοίο στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας, όπου εκτελεί εργασίες η επιχείρηση “ΕΡΜΗΣ ΤΟΥΡΜΠΟΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ”.

Συγκεκριμένα στο πλοίο “OLYMPUS”, από εγκληματική παράλειψη εφόσον σε άνοιγμα στο κεντρικό γκαράζ του πλοίου που επικοινωνεί με το χώρο του μηχανοστασίου δεν υπήρχε σταθερό προστατευτικό ρέλι, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ξέφυγε ένα βαρύ αντικείμενο (καβαλέτο) και έπεσε στον χώρο του μηχανοστασίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εργαζόμενος.

Όλα αυτά τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αναδεικνύουν ότι πλέον τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα και αυτό σε συνδυασμό με την πίεση για την ολοκλήρωση των εργασιών, οδηγούν καθημερινά συναδέλφους στα νοσοκομεία ακόμα και με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους.

Τα Σωματεία μας δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν τα τελευταία χρόνια με επανειλημμένες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις υπομνήματα, δελτία Τύπου και καταγγελίες που προειδοποιούν για τις συνθήκες γαλέρας που οι εργοδότες έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας, παρά την παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης και των οργάνων της για την ουσιαστική λειτουργία των Επιτροπών Ελέγχου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς της Ν/ Ζώνης.

Σε κάθε περίπτωση ζητάμε για άλλη μια φορά να διενεργηθεί έλεγχος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής των εργαζομένων».

Πηγή: https://www.902.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή