fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Εργάτης μετανάστης μήνυσε ιδιοκτήτη χωραφιού για τον τραυματισμό του

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε 32χρονος Πακιστανός ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε χωράφι της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου.

Ο μετανάστης εργάτης διά της δικηγόρου του υπέβαλε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του χωραφιού και παντός άλλου υπευθύνου, ζητώντας να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην μήνυση του 32χρονου Πακιστανού, με τον ιδιοκτήτη του χωραφιού γνωρίζονται αρκετό διάστημα αφού τακτικά τον καλούσε να τον βοηθήσει σε διάφορες αγροτικές του εργασίες αλλά και σε οικοδομές που αναλάμβανε εργολαβίες.

Η σχέση τους ήταν καλή αν και τελευταία δεν του είχε καταβάλλει το ποσό των 250 ευρώ που του όφειλε από δουλειές που του είχε κάνει ο εργάτης και του δήλωνε ότι θα το πράξει μόλις και εκείνος τα εισπράξει.
Στις 23 Μαρτίου στις 3 το μεσημέρι ο εργάτης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον ιδιοκτήτη του χωραφιού, ο οποίος και του ζήτησε να τον βοηθήσει μαζί με έναν ομοεθνή του στο χωράφι του.

Πράγματι οι δύο Πακιστανοί μετέβησαν εκεί μία ώρα αργότερα και τότε ο ιδιοκτήτης τους έβαλε να ξεφορτώσουν από ένα φορτηγό μεγάλες νάιλον σακούλες με λιπάσματα, διάφορα ξύλα, πλακάκια κ.α.
Όταν τελείωσαν τη δουλειά, ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε να μεταφέρουν μία τσιμεντένια κυκλική πλάκα η οποία είχε γάντζο στο επάνω μέρος της, από το έδαφος όπου βρισκόταν η πλάκα αυτή ως «καπάκι» στο επάνω μέρος ενός πηγαδιού ύψους 1-1,2 μ. από το έδαφος.

Ο 32χρονος εργάτης καταθέτει στη μήνυση του πως η πέτρα ήταν ασήκωτη και αδύνατον να σηκωθεί από τον ίδιο και τον ομοεθνή του, κάτι που είπαν στον ιδιοκτήτη και του ζήτησαν να φέρει μηχάνημα για να το κάνει αυτό.
Ο ιδιοκτήτης όμως τους είπε πως πρέπει να το κάνουν, διαφορετικά δεν θα τους δώσει αυτά που τους χρωστάει. Οι εργάτες αρνήθηκαν ξανά και τότε ο ιδιοκτήτης είπε πως γνωρίζει ένα κόλπο για να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Έφερε λοιπόν – σύμφωνα με τη μήνυση- κοντά το φορτηγό και μαζί με τους εργάτες έβαλαν στην ανοικτή πόρτα του οχήματος την πέτρα. Στη συνέχεια πλησίασε με το φορτηγό στο πηγάδι και μαζί με τους δύο εργάτες προσπάθησαν να την «τσουλήσουν» στο επάνω μέρος του πηγαδιού.

Στην προσπάθεια τους αυτής, η πέτρα πλάκωσε το αριστερό χέρι του 32χρονου Πακιστανού, συνθλίβοντας το, ενώ το αίμα έρεε τριγύρω.

Ο εργάτης καταγγέλλει πως τότε ο ιδιοκτήτης του χωραφιού, αντί να τον βάλει στο αυτοκίνητο και να τον πάει στο νοσοκομείο, τους έδωσε 300 ευρώ αντί 250 ευρώ που τους όφειλε και είπε στον ομοεθνή του «πάρτον και φύγε τώρα αμέσως και να μην σας ξαναδώ».

Ο Πακιστανός εργάτης μεταφέρθηκε με τη βοήθεια ενός άλλου συμπατριώτη του στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθη σε εγχείριση καθώς είχε υποστεί σοβαρή βλάβη στο αριστερό του χέρι.

Από τοπικό καθεστωτικό με διορθώσεις από τη σελίδα Γενικη Απεργια Διαρκειας τωρα λόγο ρατσιστικών αναφορών.

Πηγή: Γενικη Απεργια Διαρκειας τωρα

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή