fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

σιδενορ

Εργάτες ΣΙΔΕΝΟΡ | Συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωση

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Κύμα αλληλεγγύης με ψηφίσματα από όλη τη χώρα δέχεται ο αγώνας των εργατών της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη που διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις.

Παράνομες αλλά όχι καταχρηστικές κρίθηκαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. «Συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωση», τονίζει στην ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ.

σιδενωρ

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα εκδικάστηκε η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος τους η εργοδοσία, ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους και να τους επιδικαστεί αποζημίωση 5.000 ευρώ για κάθε νέα στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ έχει ως εξής:

-Η διοίκηση του σωματείου ενημερώνει τα μέλη σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου της 24/7,ότι οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις κρίθηκαν παράνομες(όχι όμως καταχρηστικές),ΓΙΑ ΤΥΠΙΚΟΥΣ όμως ΛΟΓΟΥΣ,και όχι για το περιεχόμενο,την εξουσιοδότηση του ΔΣ να υλοποιήσει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης,την αιτιολογία,την μη έγκαιρη (προ 24 ωρών) προειδοποίηση,κλπ.

-Συγκεκριμένα,ο λόγος είναι οτι δεν προσδιορίστηκαν αναλυτικά(με ονόματα και ειδικότητες)τα άτομα που αποτελούν το προσωπικό ασφαλείας!

-Τα οποία ως γνωστόν ΠΑΝΤΑ χορηγεί στην διάθεση της εταιρείας σε περιπτώσεις απεργιών το σωματείο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, αναγράφεται μάλιστα σε όλες τις προειδοποιήσεις των στάσεων,στις οποίες ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ λόγω της ιδιότητας τους.

-Αντίθετα, αποτελεί μέγιστη υποκρισία η στάση της εταιρείας,μια και η ίδια υποχρεούται να τα προσδιορίζει σύμφωνα με τον νόμο,να αναγράφονται στο οργανόγραμμα,το οποίο ζητάει το Σωματείο τα τελευταία 15 χρόνια και ΠΟΤΕ δεν έχει πάρει!

-κατά τα άλλα, κατέπεσε όλο το περιεχόμενο του κατηγορητηρίου (χρηματικές απαιτήσεις και πρόστιμα, δικαστικά έξοδα, απαγόρευση κινητοποιήσεων για το μέλλον,κλπ).

-Η απόφαση του δικαστηρίου μας γεμίζει αισιοδοξία,οτι ακόμα κι όταν αυτοί που αρνούνται να δούνε τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων κωφευουν επιδεικτικά,υπάρχει η δυνατότητα να στραφούν στον διάλογο και την λύση του προβλήματος,με την υπογραφή μιας δίκαιης ΣΣΕ που είναι ο μόνος σκοπός μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το Δ.Σ.

Πηγή: https://o-dromos.blogspot.com/

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή