fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Επάγγελμα “εργαζόμενος γονιός” | Τα παιδιά δεν έχουν autopilot

στo Workerland

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Άμα είσαι γονιός δεν πρέπει να δουλεύεις. Ή άμα δουλεύεις δεν πρέπει να είσαι γονιός. Βεβαία για να γίνεις γονιός πρέπει να δουλέψεις. Γιατί αλλιώς τι θα το ταΐζεις το παιδί; Πευκοβελόνες;

Και που να σε έχω,σε όλο αυτό το σενάριο να είσαι και μονογονέας. Μπαμπάς ή μαμά δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι κυριολεκτικά είσαι ένα κλικ πριν χάσεις τη μπάλα. Αλλά δε την χάνεις γιατί για κάποιο λόγο όταν γίνεσαι γονιός κάνεις ένα ωραιότατο reset στο λειτουργικό σου ρολόι και σύστημα και ως δια μαγείας μπορεί να νιώθεις πως “ανατινάζεσαι” αλλά στο τέλος της μέρας, της κάθε μιας μέρας, τα έχεις όλα υπό έλεγχο.

Ξυπνάς το πρωί. Καφέδες κλπ θεωρούνται πολυτέλεια αλλά αν το καταφέρεις είσαι κομπλέ. Ετοιμάζεις ταπεράκια-φαγητακια στα παιδιά για να πάνε σχολείο, φορτώνεστε στο αμάξι ή πάτε για το σχολικό και μετά ,εσύ τρέχεις βουρ για δουλειά. Υποσυνείδητα παρακαλάς να μην χτυπήσει κατά τη διάρκεια της μέρας το τηλέφωνό σου, γιατί κάποιο θα αρρώστησε και θα πρέπει να φύγεις να πας να το πάρεις. Και κακά τα ψέμματα, η πλειοψηφία των εργοδοτών έχουν ξεχάσει πως ήταν όταν είχαν εκείνοι παιδιά. Τα δικά τους παιδιά μάλλον  ήταν “άλλο”, τα δικά σου είναι κάτι  σαν … κατοικίδια ζωάκια;

“Τι! Πάλι θα λείψεις γιατί ανέβασε πυρετό; Πάλι θα φύγεις γιατί το πήγανε στο νοσοκομείο να κάνει ράμματα από την τούμπα που έφαγε;”

Πάλι ; Πάλι….;

Τι σόι παιδιά είναι αυτά που δεν έχουν ότο-πάϊλοτ; Θέλουνε και εσένα διαρκώς  μαζί τους;

Και η δουλειά σου τι θα γίνει; Πώς θα γίνει;

Δεν σε πληρώνουν για να έχεις παιδιά,  σε πληρώνουν για να δουλεύεις.

Λες και τα παιδιά είναι κάποιου είδους ασθένεια που καλά θα κάνεις να βρεις ένα τρόπο να τα διαχειρίζεσαι σαν να μην υπάρχουν. Γιατί σήμερα είσαι εκεί, αύριο,  αν υπάρξει μια παρουσία χωρίς να έχει τέτοια (παιδιά ντε!) μπορεί και να βρεθεί στη θέση σου χωρίς να προλάβεις να το καταλάβεις.

Αν όλα πάνε καλά λοιπόν  και τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβεί, και βγάλεις “υγιής και σώος”  τη μέρα , στο σχόλασμα σου πας να μαζέψεις τα μικρά σου, να τα πας σπίτι. Να κάνετε το μπάνιο σας,  να φάτε το απογευματινό σας, να διαβάσετε…..κάπου ανάμεσα σε αυτά να παίξετε και λιγάκι.  Και το βράδυ,  αφού πέσουν εξαντλημένα από την κούραση τους στα κρεβατάκια τους, εσύ (εσείς αν είστε δυο γονείς)  πρέπει να μαγειρέψεις για την επόμενη μέρα, να μαζέψεις ότι άφησε στο πέρασμα του ο μικρός σίφουνας, να κάνεις και εσύ ένα μπάνιο και με λίγο κουράγιο ακόμα να κρατηθείς να μην κοιμηθείς αγκαλιά με το πιάτο την ώρα που τρως!

Δουλειά. Ποια από όλες τις δουλειές;

Γιατί μόλις σας περιέγραψα έναν άνθρωπο που έχει πάνω από 7, ωστόσο πληρώνεται (σκάρτη) μόνο τη μια.

 

Γράφει η Μαρία Τσακίρη, μία working heroine!

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Workerland

Στην Κορυφή