fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

ΕΟΥΔΗ | Στα χέρια ενός call center

στo Mind Opener

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Τις απαντήσεις στο τηλέφωνο ανάγκης του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό χειρίζεται call center, με υπαλλήλους που απαντούν σε εκατοντάδες τηλεφωνήματα πολιτών, χωρίς να έχουν στοιχειώδη εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Tvxs.gr, οι υπάλληλοι αυτοί δεν βρίσκονται σε επαφή, ούτε καθοδηγούνται από ιατρούς ή άλλο ειδικευμένο προσωπικό: απαντούν στα τηλεφωνήματα με βάση έναν αλγόριθμο που διαμορφώνεται ανάλογα με τις ερωτήσεις που υποβάλλουν στους πολίτες.

Έτσι πιθανότατα εξηγούνται τα μοιραία λάθη, όπως αυτό που έγινε στην περίπτωση του τουριστικού γκρουπ που επέτρεψε στην Ηλεία από τους Αγιους Τόπους αλλά δεν αξιολογήθηκαν τα περιστατικά  παρά τα συμπτώματα, καθώς δεν προέρχονταν από την Ιταλία, όπου είχαν σημειωθεί τα πρώτα κρούσματα της πανδημίας.

Το ίδιο συνέβη προφανώς και στη περίπτωση της άτυχους 41χρονης από την Καστοριά, της οποίας το νεαρό της ηλικίας οδήγησε τον αλγόριθμο να την συμβουλεύσει να παραμείνει στο σπίτι της.

Κύκλοι προσκείμενοι στο ιατρικό επιτελείο που χειρίζεται την πανδημία στην Ελλάδα, υποστηρίζουν ότι ήταν τόσο πολλά τα τηλεφωνήματα πολιτών ώστε την υπόθεση δεν μπορούσε να αναλάβει το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ.

Αλλά επικριτές της έλλειψης σοβαρής προετοιμασίας από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας, αντιτείνουν ότι το έργο αυτό, με τη κατάλληλη ενίσχυση σε ειδικευμένο προσωπικό, θα μπορούσαν να αναλάβουν άλλοι φορείς με τεχνογνωσία, όπως το ΕΚΑΒ.

«Σε κάθε περίπτωση», λέει κάποιος που γνωρίζει καλά τα ιατρικά πράγματα, «θα έπρεπε να υπάρχει ιατρική επίβλεψη». «Θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί οι γιατροί που για διάφορους λόγους(έχουν χρόνιες παθήσεις κλπ) βρίσκονται αυτοί τη στιγμή σε εφεδρεία και δεν είναι λίγοι. Όπως αποδείχθηκε πρόκειται για ερωτήσεις που αφορούν τη ζωή και τον θάνατο. Δεν μπορεί να αποφασίζει ένας αλγόριθμος για αυτό», τονίζει στο Tvxs.gr

Σημειώνεται πως μετά τις καταγγελίες, τα στοιχεία και τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της 41χρονης στην Καστοριά, o προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς Νικόλαος Καραμολέγκος  έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια αστυνομικής προανάκρισης και  θα ακολουθήσει προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες και τις πιθανές ευθύνες του θανάτου της 41χρονης.

 

Πηγή: tvxs.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Mind Opener

Στην Κορυφή