fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

υπάλληλοι

Ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι τηλεπικοινωνιών | Κάποιες δουλειές είναι ντροπή

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

#oi_istories_sas
Διηγείται ο/η “notfrienldlycustomercareagent”

Οι συνδρομητές που παίρνουν τηλέφωνο και φέρονται σαν να είμαστε ο προσωπικός τους σάκος του μποξ

Ας μιλήσουμε για κάποιο τηλεφωνικό κέντρο γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, με τους ενοικιαζόμενους υπαλλήλους της και τα όλα της, κομπλέ.

Καταρχάς πρέπει να ειπωθεί ότι ο κύριος λόγος που κανείς δεν γουστάρει να κάνει αυτή τη δουλειά είναι ξεκάθαρα οι συνδρομητές που παίρνουν τηλέφωνο και φέρονται σαν να είμαστε ο προσωπικός τους σάκος του μποξ.

Κάνουμε ολόκληρα σεμινάρια που μας μαθαίνουν πώς να ακούμε τις βρισιές, τις παράλογες απαιτήσεις, την ειρωνεία και τις προσωπικές προσβολές με ηρεμία και χαμόγελο, και να προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με αγενείς, άξεστους και αγράμματους πελάτες. Η εξυπηρέτηση πελατών είναι η χειρότερη δουλειά που έχω κάνει ποτέ μου.

τηλεφωνητές

Έναν μήνα πριν, λοιπόν, δύο συνάδελφοι που βρίσκονταν στην εταιρεία 15 χρόνια, ήρθαν στη δουλειά την τελευταία μέρα του μήνα και τέσσερις ώρες πριν τελειώσει η βάρδιά τους έμαθαν οτι απολύθηκαν. Δεκαπέντε χρόνια.

Και μάλιστα ήταν προϊστάμενοι βάρδιας, ούτε καν τηλεφωνητές, απλώς έκαναν το λάθος να είναι αγαπητοί, να μην φωνάζουν σαν λαϊκατζίδες, να μη μας προσβάλουν, αλλά αντιθέτως να δημιουργούν ένα ευχάριστο κλίμα. Ο ένας μόλις είχε γυρίσει και από μια τριήμερη εκπαίδευση για προϊστάμενους. Τόση υποκρισία.

Μετά από δύο εβδομάδες μία κοπέλα πήγε να ενημερώσει ότι βρήκε δουλειά στο αντικείμενό της και θα σταματήσει. Της είπαν ότι είναι αντιεπαγγελματικό που φεύγει χωρίς ειδοποίηση ενώ έχει βγει το πρόγραμμα για τις δύο επόμενες εβδομάδες, και ότι δημιουργεί πρόβλημα στο κέντρο! Προσπάθησαν να την πείσουν να φύγει όταν τους βολεύει, κάτι που φυσικά δεν έκανε.

Και τέλος χθες, πρώτη του μήνα, ήρθε μια κοπέλα να με χαιρετήσει γιατί δε θα ξαναρχόταν στη δουλειά. Απ’ ό,τι είπε, ήρθε το πρωί να δουλέψει και της είπαν «Δε δουλεύεις πια εδώ, δεν ανανεώθηκε η σύμβασή σου. Δεν σε ενημέρωσε χθες η εταιρεία σου;»

Γιατί όταν μιλάς με συνδρομητές εκπροσωπείς την βούβαφον που σε πληρώνει, αλλά όταν απολύεσαι πρέπει να σε ενημερώσει η icab/manpower/cqs.

Αυτούς τους ανθρώπους θέλουν αυτές οι εταιρείες.

Υποκριτές, ύπουλους και δειλούς ανθρώπους που θεωρούν ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ και φέρονται έτσι χωρίς να ντρέπονται. Αυτοί οι άνθρωποι ΕΙΝΑΙ η εταιρεία που συμπεριφέρεται στους υπαλλήλους σαν σκουπίδια. Επιτέλους ας καταλάβουμε ότι κάποιες δουλειές είναι ντροπή.

#oi_istories_sas
Διηγείται ο/η “notfrienldlycustomercareagent”

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή