fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής | Συνεχείς μετακινήσεις Διπλωματούχου Μηχανικού του Δήμου Πειραιά

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Αθήνα, 4 Απριλίου 2018
Αρ. Πρωτ. : 4532
Προς: 1. Δήμαρχο Πειραιά, κο Μώραλη
2. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
Κοιν. : 1. Γενικό Γραμματέα Δήμου Πειραιά
2. ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ
3. ΔΕ. ΤΕΕ

Θέμα: Συνεχείς μετακινήσεις συναδέλφισσας μας Διπλωματούχου Μηχανικού του Δήμου Πειραιά, Ο.Ε.Υ.

Κε Δήμαρχε

Ενημερωθήκαμε για σειρά αποφάσεων σας, που μας δημιουργούν εύλογα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα σε συνάδελφο μας, με την υπ’ αριθμ. 1645/246/18-1-2016 απόφαση σας, της ανατέθηκαν καθήκοντα Αναπληρώτριας Προϊσταμένης στο Τμήμα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Διεύθυνσης Οδοποιίας- Αποχέτευσης αφού κενώθηκε η θέση Προϊστάμενου στον εν λόγω τμήμα και η εν λόγω συνάδελφος πληρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Καθ’ όλο το χρόνο που υπηρέτησε στη θέση της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης προσέφερε επιμελώς έργο διαθέτοντας τις απαιτούμενες επιστημονικές γνώσεις και ικανότητες και επιπλέον εκτός από τα καθήκοντα της θέσης της εκτέλεσε και καθήκοντα του Τμήματος Οδικών Έργων και Δημοτικής Συγκοινωνίας της Διεύθυνσης Οδοποιίας- Αποχέτευσης χωρίς αυτό να προβλέπεται από τον εγκεκριμένο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά.

Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπήρξε η παραμικρή παρατήρηση εις βάρος της.

Παρόλα αυτά με την υπ’ αριθμ. 53160/3815/16-11-2017 Απόφαση Δημάρχου Πειραιά απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Δ/νσης Οδοποιίας Αποχέτευσης και μετακινήθηκε στο Τμήμα Οδικών Έργων και Δημοτικής Συγκοινωνίας της ίδιας Δ/νσης, χωρίς επαρκή αιτιολογία.

Ακολούθως , εντός 3 εργάσιμων ημερών από την έκδοση της υπ’ αριθμ. 53160/3815/16-11-2017 Απόφασης Δημάρχου εκδόθηκε και νέα Απόφαση η υπ’ αριθμ. 54598/3931/22-11-2017, με την οποία μετακινήθηκε από το Τμήμα Οδικών Έργων και Δημοτικής Συγκοινωνίας της Διεύθυνσης Οδοποιίας-Αποχέτευσης στο Τμήμα Μνημείων και Παραδοσιακών Κτιρίων της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού και λοιπών Έργων.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και εντός διαστήματος σχεδόν 3 μηνών με την υπ’ αριθμ. 12211/1466/7-03-2018 Απόφαση Δημάρχου μετακινήθηκε εκ νέου αυτή τη φορά από το Τμήμα Μνημείων και Παραδοσιακών Κτιρίων της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού και λοιπών Έργων στο Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης και Γενικού Σχεδιασμού Πόλης.

Αυτές οι 3 συνεχείς και διαδοχικές μετακινήσεις σε διάστημα σχεδόν 3 μηνών έγιναν αφενός χωρίς παράθεση σαφούς και επαρκούς αιτιολογίας και αφετέρου κατά κατάφωρη παράβαση της αρχής της ισότητας και της χρηστής διοίκησης.

Είναι γνωστό πως οι ΠΕ Μηχανικοί που υπηρετούν σε ΟΤΑ, εκτός του τεράστιου φόρτου εργασίας, την ακραία υποστελέχωση των υπηρεσιών και την απαράγραπτη ποινική ευθύνη που έχουν ως επιβλέποντες δημοσίων έργων, αντιμετωπίζουν καθημερινά και τις παντός είδους πιέσεις των αιρετών. Λόγω αυτών των πιέσεων δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ποιότητα των τεχνικών έργων που εκτελούνται, απαξιώνεται η επιστημονική τους γνώση, η εμπειρία τους και καταστρατηγείται ακόμη και η στοιχειώδης εφαρμογή των ελάχιστων εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Επιπροσθέτως σας υπενθυμίζουμε την προφορική σας δέσμευση που τη δώσατε κατά τη διάρκεια της περσινής μας συνάντησης, ως προς το προβάδισμα των ΠΕ μηχανικών έναντι άλλων κατηγοριών για την κατάληψη των θέσεων ευθύνης. Ενημερωθήκαμε όμως, πως στον ΟΕΥ του Δήμου Πειραιά, για την επιλογή αυτή προβλέπει διαζευκτικώς υπαλλήλους διαφορετικής κατηγορίας (ΠΕ ή ΤΕ) ως προϊσταμένους σε οργανικές μονάδες. Προς διευκόλυνση και ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε έγγραφο της Π.Ο.ΕΜΔΥΔΑΣ που αναφέρεται σε 6 πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και σας καλούμε να εφαρμόσετε την εν λόγω νομολογία.

Κύριε Δήμαρχε

Επιθυμία μας είναι, να διατηρηθεί διαχρονικά η καλή μας συνεργασία που διαφάνηκε στην προηγούμενη συνάντησή μας και για το λόγο αυτό ζητούμε να καθορίσετε εκ νέου συνάντηση.

Πηγή: http://syspeirosiaristeronmihanikon.blogspot.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή