fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Το email παραδόθηκε: “Φακ οφ αφεντικό” | tellyourbosstofuckoff.com

στo Lunch break/Workerland

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Είναι αυτές οι Δευτέρες, οι Τρίτες, οι Τετάρτες – είναι βασικά όλες οι μέρες, ακόμα και οι αργίες – που σχολώντας από τη δουλειά σου, ξεψυχάς ένα “Καλή ξεκούραση” στους συναδέλφους σου και κρατιέσαι με σφιγμένα δόντια για να μην περάσεις και μία βόλτα από το γραφείο του αφεντικού σου. Πόσο θα ήθελες να μπεις μέσα και να φωνάξεις ένα ξεγυρισμένο “Σάλτα και γ@μήσου” ή ένα πιο χολυγουντιανό “Φακ οφ γιου μάδα φάκα”.

Μετά βέβαια σκέφτεσαι… το ενοίκιο, τη ΔΕΗ, εκείνα τα βιβλία που είδες σε προσφορά 10%, τη συναυλία που έχει εισιτήριο όσο ένα ημερομίσθιό σου, τα καινούρια παπούτσια που χρειάζεται η μικρή, τη δόση για το παπάκι σου και τις καλοκαιρινές διακοπές του 2029 και έτσι δίνεις πάλι τόπο στην οργή.

Καθώς δουλεύαμε σκληρά στο pc μας χαζεύαμε χωρίς αύριο, βρήκαμε τη διέξοδο για τα καταπιεσμένα μας νεύρα. Για σένα, για μένα, για όλους εμάς που δυσκολευόμαστε να προκαλέσουμε την απόλυσή μας, βρέθηκε επιτέλους ένα site που “νιώθει”.

Κάτι τύποι έφτιαξαν το πιο χρήσιμο website της #Workeland για να μπορείς επιτέλους να πεις /στείλεις απολύτως ανώνυμα  αυτό το ξεγυρισμένο “fuck off” στο αφεντικό σου ενώ εκείνο δε θα μάθει ποτέ ποιος/ποια είναι ο αποστολέας.

Δεν είπαμε πως θα χτυπήσεις τον καπιταλισμό εκεί που πονά, ούτε ότι θα ξεκινήσεις την εργασιακή επανάσταση στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι και άσχημα να χαλάσεις λίγο το ζεν και τη διάθεση του σπαγγοραμένου σκατόψυχου που “σου ‘χει φάει τα καλύτερα τα χρόνια σου”. Και μόνο που θα του/της προκαλέσεις αυτόν το μορφασμό  και μόνο που θα κάνεις τη μούρη του/της ασορτί με το ευρύτερο μίζερο κλίμα της εταιρίας του/της, αξίζει το κλικ.

Τα παιδιά που βρίσκονται πίσω από αυτή την ευρηματική ιδέα, δηλώνουν πως: «Την πρώτη μέρα είχαμε πάνω από 9.000 χρήστες και η υπηρεσία μας συνεχίζει έκτοτε να λειτουργεί. Είχαμε επίσης κάποια εισερχόμενα email, από ανθρώπους που μας ζητούσαν να τους αποκαλύψουμε ποιοι τους έστειλαν το “fuck off”,  προσφέροντάς μας ως αντάλλαγμα μερικές χιλιάδες λίρες! Αρνηθήκαμε κάθε ένα τέτοιο αίτημα, καθώς η υπηρεσία μας είναι απόλυτα ανώνυμη και ακόμα και αν θέλαμε – που δε θέλουμε- δεν έχουμε τρόπο να το κάνουμε αυτό, αφού ούτε εμείς δε γνωρίζουμε τον αποστολέα!

Το IFI έκανε φυσικά τη πρώτη δοκιμή σε προσωπικό του email και ορίστε ένα Screenshot από το email που θα λάβει το “αφεντικό” σου

 

Χρησιμοποιώντας το www.tellyourbosstofuckoff.com, δε χρειάζεται να λογκάρεις, ούτε να βάλεις κάπου το δικό σου email, μα ούτε και να γράψεις κάτι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την ηλεκτρονική διεύθυνση αποστολής που επιθυμείς.

Από τη μία, σκεφτόμαστε πως είναι κρίμα και άδικο που δε μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις. Από την άλλη, αυτό εξασφαλίζει ακόμα περισσότερο την ανωνυμία σου, αφού αν είχες το ελεύθερο να γράψεις αυθόρμητα ό,τι θες, πιθανόν να πρόδιδες άθελα σου την ταυτότητα σου, παρασυρόμενος/η σε ένα ντελίριο παθιασμένου μπινελικιού, με αποκαλυπτικές πληροφορίες για σένα, όπως πχ. “Θυμάσαι ρε καραγκιόζη πόσους μήνες έχεις να με πληρώσεις;” ή “Δε σε χάλασε το καυτό καφεδάκι που έφαγες καταλάθος χτες στη πλάτη μωρή λινάτσα!” και άλλα τέτοια εγκάρδια…

Σημαντικό, σε περίπτωση που διατηρείς οπτική επαφή με το “αφεντικό”, μετά τη παράδοση του “ανώνυμου” email – το οποίο σημείωσε πως ΔΕΝ πάει στα junks ούτε και αργεί να φτάσει- να τα δώσεις όλα στην ερμηνεία του δικού σου ρόλου, αυτόν του έκπληκτου υπαλλήλου που αποδοκιμάζει τέτοιες συμπεριφορές!

– Πωωω αφεντικό, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!  Δε σέβονται τίποτα πια!

 

Γράφουν -και χρησιμοποιούν την εφαρμογή ασταμάτητα- οι

V for Vallia, Amanda Ami Gdalo, Panagiotis Spyropoulos

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Lunch break

Dystopian Greece

Ελλάδα 2200 μ.Χ.

- Αυτός ήταν με τον Μητσοτάκη τον Πρώτο; - Τον Δεύτερο. - Μαλάκα τι
Στην Κορυφή