fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Έλληνας άστεγος πέθανε από το κρύο επειδή αστυνομικός έβλεπε DVD

στo Mind Opener

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Η απάνθρωπη μεταχείριση σε έναν άστεγο από την Ελλάδα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό του, προκάλεσε σάλο στη Βρετανία οδηγώντας στην απόλυση της αστυνομικού που έδειξε επιδεικτική αδιαφορία.

Κατακραυγή έχει προκαλέσει στη Βρετανία ότι ένας άνθρωπος πέθανε αβοήθητος από το κρύο, επειδή αστυνομικός αρνήθηκε να τον βοηθήσει μέχρι να… τελειώσει η ταινία που παρακολουθούσε. Το δραματικό περιστατικό συνέβη το 2016, ήρθε όμως και πάλι στην επικαιρότητα καθώς οι αρχές αποφάσισαν την απόλυση της ασυνείδητης αστυνομικού.

Ο 63χρονος Περικλής Μαλαγκάρδης – γνωστός στα μέρη που σύχναζε ως “Πέρι” – συνήθιζε να διανυκτερεύει στο αεροδρόμιο Χίθροου, έχοντας συντροφιά τον Ντζάνγκο, τον αγαπημένο του σκύλο ράτσας Τζακ Ράσελ. Κάποια στιγμή όμως ο άτυχος άνδρας χρειάστηκε να νοσηλευθεί, οπότε ο σκύλος του χρειάστηκε να μπει σε κυνοτροφείο. ‘Οταν βγήκε ο Μαλαγκάρδης από το νοσοκομείο, πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Uxbridge προκειμένου να πάρει τον σκύλο του. Όμως οι αστυνομικοί τον έδιωξαν βίαια έξω με τη δικαιολογία ότι κάπνιζε παρά την απαγόρευση.

Ο 63χρονος έμεινε έξω από το τμήμα όλη τη νύχτα. Τα ξημερώματα τον βρήκαν άλλοι αστυνομικοί αναίσθητο. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο αλλά ήταν πια αργά. Στο νοσοκομείο απλώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του από υποθερμία.

Η αστυνομικός υπηρεσίας είχε παραβεί όλες τις εντολές που έχει για ανάλογες περιπτώσεις. Ενώ ήξερε ότι ο άνθρωπος είναι απέξω δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον. Δεν του παρείχε τις πρώτες βοήθειες όταν ειδοποιήθηκε ότι είναι αναίσθητος, ούτε ενημέρωσε το προσωπικό του ασθενοφόρου για το τι είχε συμβεί. Η έρευνα που έγινε την έκρινε ένοχη για βαριά αμέλεια και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η άμεση απόλυσή της. Και όλη αυτή η αδιαφορία για πιο λόγο; Εν ώρα υπηρεσίας έβλεπε DVD.

Από μετανάστης κατέληξε να κοιμάται στο δρόμο

Ο Μαλαγκάρδης μετακόμισε στο Λονδίνο το 1989 όπου και άρχισε να εργάζεται ως delivery. Ύστερα από μία δεκαετία έχασε τη δουλειά του, χώρισε με τη σύντροφό του και κατέληξε να κοιμάται στο αυτοκίνητό του… Όταν χάθηκε και αυτό ξεκίνησε να κοιμάται σε terminal του Χίθροου. Εκεί ήταν λίγο πολύ “γνώριμος” εργαζομένων και περαστικών, κανείς δεν τον άφηνε νηστικό, ενώ του είχαν δώσει ακόμη και κάρτα για μετακινήσεις. Κάποιοι μάλιστα είχαν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν με τα παιδιά του στην Ελλάδα προκειμένου να τον βοηθήσουν οικονομικά να επιστρέψει στην πατρίδα του. Δυστυχώς, τα χρήματα αυτά έμελλε να χρησιμοποιηθούν για την κηδεία του.

 

Πηγή: www.news247.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Mind Opener

Στην Κορυφή