φορμαλιτιζ

Εκεί που πέθανε το savoir vivre γεννήθηκε το κυρ(ι)α- τέτοια

στo Ημερολόγιο Καταστρώματος

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Δύο πράγματα στα γρήγορα θα σας πω, γιατί θέλω να σχολάσω και να φύγω – εδώ και 9 ώρες το θέλω, you know what I mean – και επίσης θέλω να το βγάλω από μέσα μου.

Εκεί που πέθανε το savoir vivre γεννήθηκε το κυρ(ι)α- Αμάντα

Λοιπόν, ας μιλήσουμε για formal καταστάσεις και savoir vivre σε ομίλους, γραφεία, εταιρείες (white collars αλερτ):

ΕΝΑ

Δεν μπορεί να είναι κύριος ή κυρία + μικρό όνομα στον γραφειάτο κλάδο. Δεν είναι πχ. κύριε Γιάννη, κυρία Σοφία. Είναι είτε Γιάννη, είτε Σοφία, ΣΚΕΤΟ (στον ενικό) ή αν πρέπει να διατηρηθεί πληθυντικός ευγενείας, τότε είναι «κύριε Χατζόπουλε», «κυρία Παπαδάκη».

ΔΥΟ

Όταν παίρνουμε τηλέφωνο σε μία εταιρεία, συνεργάτων ή τελοσπάντων δεν έχει σημασία τι εταιρεία είναι, δεν προσφωνούμε τον εαυτό μας κύριο ή κυρία. Δε θα πάρεις βρε παιδί μου τηλέφωνο και θα πεις «Ναι, καλημέρα σας. Είμαι η κυρία Πατσοπούλου από την Company Group.».

Θα πεις «Καλημέρα, είμαι η Αμάντα Πατσοπούλου (ή έστω, σκέτο Πατσοπούλου) από την …. και θέλω τον/την κύριο/κυρία Τάδε»

Ας θεωρηθεί το παρόν σαν teaser. Θα ακολουθήσει «άρθρο κόλαφος» που λένε και στα πρωτοσέλιδα του κίτρινου τύπου, με διαφόρα τέτοια πράγματα που διαλύουν νεύρα και εντυπώσεις.

Για το #IFI

Αμάντα Πατσοπούλου

 

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.