fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Είναι η δουλειά από το σπίτι πιο πιεστική;

στo Ημερολόγιο Καταστρώματος

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Πολύς ντόρος γίνεται, κλασικά κι αγαπημένα ανά την υφήλιο, για το πόσο ευτυχισμένοι είναι όσοι δουλεύουν απ’ το σπίτι τους. Εθεάθη έρευνα του Ιndependent η οποία δηλώνει πως οι εργαζόμενοι από το σπίτι υποφέρουν περισσότερο από αϋπνίες και κατάθλιψη από ότι οι εργαζόμενοι σε ένα παλιάς κοπής γραφείο. Πολλά μέτρα και σταθμά όμως έχει αυτό και δεν το λες και γραμμική σχέση τόπου εργασίας-ευτυχίας.

Aν σου αρέσει η δουλειά σου, γιατί να σε χαλάσει να δουλέψεις από το σπίτι, με πιτζάμες, καφέ και τσιγάρο στο χέρι αντί να τρως στη μάπα τη γκρίνια του προϊστάμενου, το πόντκαστ του Μάκη από το διπλανό γραφείο και τη μυρωδιά από το ξαναζεσταμένο ψάρι της Σούλας στα μικροκύματα; Αν πάλι δε σου αρέσει αυτό που κάνεις, και μέσα σε τζακούζι στο Χίλτον να ήσουν ενώ έστελνες μέηλ, θα βαρυγκομούσες.

Επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει και το περιβάλλον του σπιτιού σου. Αν για οποιονδήποτε λόγο δε σε εμπνέει λόγω διακόσμησης, “συγκατοικιδίων” και λοιπών συνθηκών, είναι προφανές πως δε θα θέλεις να επωμιστείς και τις ευθύνες της δουλειάς σε έναν τέτοιο χώρο.

Αν βγαίνεις από το σπίτι μόνο για να πετάξεις τα σκουπίδια ή να πας στο μπακάλικο, προφανώς και θα βαρεθείς, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξεις παραστάσεις, οπότε συνδυάζεις δυο συνθήκες που δε σου αρέσουν σε μία και αυτό δεν κάνει το σπίτι μια αξέχαστη εργασιακή εμπειρία. Το αντίθετο μάλιστα. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα προτιμούσες το γραφείο για να δεις και κάτι άλλο.

Όσον αφορά τις ώρες εργασίας, είναι δίκοπο μαχαίρι, αλλά εφ’ όσον εσύ επιλέγεις το ωράριο ανάλογα με τις ώρες που λειτουργείς –άλλοι είμαστε νυχτοπούλια κι άλλοι πρωινοί τύποι, μπορείς να αφήνεις το στρες μόνο για τις ώρες εργασίας.

Τις περισσότερες φορές άλλωστε, η δουλειά από το σπίτι είναι επιλογή και όχι η μόνη εναλλακτική. Συνεπώς, δε δημιουργεί αυτή καθεαυτή το άγχος, αλλά οι απαιτήσεις που υπάρχουν από την πλευρά των εργοδοτών. Σ’ αυτή την περίπτωση, ο χώρος έχει τη μικρότερη σημασία και είναι αρκετά πιθανό τα πράγματα να ήταν πιο πιεστικά αν υπήρχε όντως το γραφείο σε φυσική υπόσταση.

 

Γράφει η Τίνα Μπαρμπάτσαλου.

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Ημερολόγιο Καταστρώματος

Στην Κορυφή