fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Δημόσια ΙΕΚ χωρίς μισθούς και συμβάσεις

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Πάνω από 8.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των Δημόσιων ΙΕΚ παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου κατάρτισης (Οκτώβριος 2017), ενώ δεν έχει καν εκκινήσει η διαδικασία υπογραφής συμβάσεων για το εαρινό εξάμηνο. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ (εποπτεύων φορέας για ΙΕΚ) έχει υποσχεθεί την έναρξη καταβολής των δεδουλευμένων από 27/5 και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποπληρωμής… στα μέσα Ιουλίου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί δηλαδή το εξάμηνο! Εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις.

Οι χιλιάδες συναδέλφισσες/συνάδελφοι συχνά αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και στο κόστος μετακίνησης από το ένα ΙΕΚ στο άλλο, ενώ επωμίζονται πολλές φορές το κόστος των υλικών που απαιτούνται για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όσα παγίωσαν στο χώρο της δημόσιας κατάρτισης οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι εντεταλμένοι της στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, τα εξελίσσουν προς το χειρότερο, σε βάρος των σπουδαστών και των εργαζόμενων εκπαιδευτών. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για τα ματωμένα πλεονάσματα δίνοντας διαπιστευτήρια σε Ε.Ε-Δ.Ν.Τ, επιφυλάσσει για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς πλεονάσματα αντεργατικής πολιτικής και αυθαιρεσίας.

Σειρά από καταφανείς παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Σταχυολογούμε: μη υπογραφή αναγγελίας πρόσληψης κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας, ετεροχρονισμένη υπογραφή σύμβασης, ετεροχρονισμένη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και δεδουλευμένων (πολύ) πέραν της λήξης της σύμβασης.

Αντικειμενικά αυτή η πολιτική υποβάθμισης των Δημοσίων ΙΕΚ, ωφελεί τους επιχειρηματικούς ομίλους της ιδιωτικής εκπαίδευσης και ειδικότερα τα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Για την εξέλιξη αυτή, φέρει ευθύνες η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία εδώ και μήνες κωφεύει για τους απλήρωτους συναδέλφους των Δημοσίων ΙΕΚ.

Είναι αναγκαίο τα σωματεία των εκπαιδευτικών στο δημόσιο τομέα και κυρίως τα πρωτοβάθμια σωματεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από κοινού να καταγγείλουμε τη στάση Υπουργείου-ΙΝΕΔΙΒΙΜ, να αντισταθούμε στη νεοφιλελεύθερη επίθεση και διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, στην υποβάθμιση των ΔΙΕΚ. Για να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτών των Δ.ΙΕΚ και να υπογραφούν οι συμβάσεις για το Β΄ Εξάμηνο.

 

Πηγή: http://prin.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή