fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Δε θέλουνε θλιμμένους στη γιορτή τους

στo Ημερολόγιο Καταστρώματος

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Στις «μεγάλες» εταιρίες λένε πως οι μισθοί κάποιων είναι «μεγάλοι». Για να είσαι ένας από αυτούς πρέπει να μπεις κάτω από τον κορσέ της Μαντάμ Εταιρείας και να κάνεις όλα τα χατίρια στους εκλεκτούς πελάτες. Πρέπει να παραδεχτείς ότι σε αυτό το «Σπίτι» η Μαντάμ κάνει κουμάντο. Μα πάνω από όλα πρέπει να υιοθετήσεις το στυλ της Μαντάμ. Πρέπει να ντυθείς όπως θέλει η Μαντάμ, πρέπει να χαμογελάς, πρέπει να είσαι χαρούμενος που είσαι σε αυτό το σπίτι γιατί, όπως σου είπαν εξ’ αρχής,  η Μαντάμ σε νοιάζεται και σε αγαπάει. Και αν νιώθεις καμιά φορά πως σε εκμεταλλεύεται, αυτό είναι απλά μια κακή ερμηνεία που έδωσες στα φαινόμενα.

Δε θέλουν να αντιστέκεσαι. Δεν πρέπει να διεκδικείς. Δε θέλουν να παρατηρείς και να σκέφτεσαι. Θέλουν να εργάζεσαι, φιλήσυχα και ταπεινά, να μπαίνεις μέσα κάθε πρωί χωρίς να γίνεται αισθητή η παρουσία σου, σαν να είσαι απλά άλλο ένα από «τα κορίτσια τους».

Δεν αντέχουν τη συνείδησή σου. Δε σέβονται την ιδεολογία σου. Δε ανέχονται να τους χαλάς την καθημερινή γιορτή τους.

Χλιαρές καλημέρες, νεοφιλελέ χιούμορ, σνομπισμός και «αυτοπεποίθηση του βύσματος», όλα μαζί δίνουν την αίσθηση ότι είσαι στο προαύλιο ενός ελίτ κολεγίου που σε δέχτηκε στις τάξεις του απλά για να σπάσει τη ρουτίνα.

Παρόλα αυτά, δε γίνεται να γκρινιάζεις και να ειρωνεύεσαι το παράλογο που σε κυκλώνει γιατί ενοχλείς. Η Μαντάμ θορυβείται από την αχαριστία. Η Μαντάμ θέλει να είμαστε όλοι πειθήνια ικανοποιημένοι. Για το εταιρικό όραμα, για τη διατήρηση της τάξης των πραγμάτων. Για να πηγαίνουν τα λεφτά στα λεφτά και σε εμάς να φτάνει μόνο η ελπίδα ότι μπορεί μια μέρα να βουτήξουμε μέσα στην αφρόκρεμα του καπιταλισμού.

Δε γίνεται να έχεις τόσο ηχηρή άποψη. Άκου, μάθε, σώπα και επανέλαβε μόνο αν είσαι σίγουρος ότι είσαι ένας από εμάς.

Η Μαντάμ ξύπνησε με κέφια και θα μας δώσει 3% αύξηση του χρόνου, ίσως!

3% αύξηση και τα προφυλακτικά δικά μας.

«Μας τη βιδώνει που δεν τρως το παραμύθι μας
Μας ενοχλεί η αισθητή σου παρουσία
Είσαι σαν μύγα που κάθισε στη μύτη μας
και ακτινοβολεί απελπισία.

Δε θέλουμε θλιμμένους στη γιορτή μας.»

 

 

Γράφει η Amanda Ami Gdalo

 

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Ημερολόγιο Καταστρώματος

17η Νοέμβριου 2020

Γράφει ο ΣτΑκ Για το #IFI Η καταδίκη της χρυσής αυγής σίγουρα
Στην Κορυφή