fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Come to Greece

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Διαβάζουμε ότι ο αγγλικός Guardian διοργανώνει τον Μάρτη του 2019 ένα “ξεχωριστό ταξίδι” στο ηλιόλουστο μας προτεκτοράτο.

Για 7 βραδιές all-inclusive με πλήρη διατροφή και μόνο με 2.500 ευρώ, ροδομάγουλοι φλεγματικοί Βρετανοί με “βραχιολάκι” θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Ελλάδα της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης και να βιώσουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες επιβίωσης μια κοινωνίας σε πλήρη διάλυση.

Έτσι σύμφωνα με το τουριστικό τους πρόγραμμα που έχουν ανεβάσει στον ιστότοπο, οι αγαπημένοι μας τουρίστες θα μπορούν να επισκεφτούν προσφυγικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, να μιλήσουν με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην χώρα, υπέροχες ελληνικές παραλίες στην Σάμο και να ατενίσουν το πέλαγος που πνίγονται καθημερινά γυναικόπαιδα, να επισκεφτούν την πλατεία Συντάγματος και να συνομιλήσουν τόσο με όμορφους γραφικούς μεσογειακούς διαδηλωτές όσο και με έναν πρώην Έλληνα υουργό (φανταζόμαστε ότι θα τους εξιστορήσει πως τα κατάφερε και δεν έκανε τίποτα για να βγούμε από την κρίση), επίσκεψη στα πολύπαθα προάστια της πόλης όπου θα βιώσουν εξωτικές τριτοκοσμικές καταστάσεις και το καλύτερο θα γίνουν επισκέψεις σε διαμερίσματα Ελλήνων τσακισμένων από την οικονομική κρίση και την ανεξέλεγκτη ανεργία όπου οι (προς το παρόν τουλάχιστον) ιδιοκτήτες τους θα εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους που διάλεξαν την χώρα μας ώστε να ζήσουν αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία.

Έτσι πιστοί στο δόγμα της υπεράσπισης του τουρισμού (της βαριάς βιομηχανίας της χώρας) η Ελλάδα θα γίνει ένας ζωολογικός κήπος προς επίσκεψη και παρατήρηση των Ελλήνων πολιτών που παραδόξως έχουν επιβιώσει μετά από 8 χρόνια δολοφονικής λιτότητας.

Και αν στις αρχές του 20ου αιώνα στην διαφωτισμένη Ευρώπη εξέθεταν μέσα σε κλουβιά στις κεντρικές πλατείες των πόλεων “περίεργους” αφρικανούς και ινδιάνους, τώρα τουλάχιστον έβγαλαν τα κάγκελα και με το πρόσχημα ότι “αφήνουν λεφτά στην οικονομία” και μετατρέπουν μια ολόκληρη χώρα σε μια ατελείωτη παροχή υπηρεσιών ακόμα και αν χρειαστεί να ικανοποιήσουν τα πιο πρωτόγονα και άρρωστα ένστικτα.

Έτσι ανυπομονούμε να διαβάσουμε πόσα πολλά εκατομμύρια τουριστών θα κατακλύσουν τις ελληνικές παραλίες ώστε να χαρούμε με τα καθρεφτάκια και τις χαντρίτσες που θα μας πετάνε ενώ θα τους λέμε “yes mister” όσο μας ζουλάνε για αν δουν αν είμαστε αληθινοί και αν όντως ζούμε.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.

(Kαι το τουριστικό πρόγραμμα της κρίσης για του λόγου το αληθές)

Από τον Χάρη Ζάβαλο

Πηγή: www.nostimonimar.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή