fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Αν έχεις τέτοια “best workplaces”, τι τα θέλεις τα κάτεργα;

στo Workerland

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Σουρεαλισμός, ο (ουσ.): από τις γαλλικές λέξεις sur (επάνω, επί) και réalisme(ρεαλισμός, πραγματικότητα)  στα ελληνικά αποδίδεται ως “πάνω ή πέρα από την πραγματικότητα”…

Πλέον, το ρεύμα του υπερρεαλισμού δε συναντάται μόνο στους πίνακες του Νταλί και στα ποιήματα του Ανδρέα Εμπειρίκου, αλλά γίνεται ένα με την πραγματικότητα της χώρας στην οποία ζούμε και μάλιστα μοιράζεται ως ένθετο στις εφημερίδες. Σε μια απελιπισμένη προσπάθεια υποτίμησης της ανθρώπινης νοημοσύνης, η εφημερίδα “Καθημερινή” δημοσιεύει γεμάτη περηφάνεια ένθετο στο οποίο αναφέρονται οι εργασιακοί παράδεισοι αυτής της χώρας. Ανάμεσά τους το Πλαίσιο και η Τeleperformance.

Δύο τινά μπορεί να σημαίνει αυτή η έρευνα:

α. Η κατάσταση στη χώρα έχει γίνει τόσο άθλια όσον αφορά την εργασία που οι προαναφερθείσες εταιρείες θεωρούνται παράδεισοι.

β. Σύσσωμη η τέταρτη εξουσία έχει βαλθεί να δημιουργήσει μία σφαίρα λούμπεν φιλελευθερισμού, στην οποία ξυπνάμε χαρούμενοι για το γεγονός ότι δουλεύουμε για μισθούς πείνας και ψυχολογικού πολέμου. Seems legit.

Χαρακτηριστικά παραθέτουμε την άποψη του barikat.gr επί του θέματος.

Την Κυριακή που μας πέρασε η Kathimerini δημοσίευσε μια «ανεξάρτητη έρευνα» του Ινστιτούτου «Great Place to Work» με τις 25 εταιρείες με τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα για το 2017. Σύμφωνα με την έρευνα η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017. Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 64 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 33.480 εργαζόμενους. Ανάμεσά στις εταιρείες με τις «καλύτερες συνθήκες εργασίας» βρίσκονται το ΠΛΑΙΣΙΟ(!) στην 9η θέση και η Teleperformance(!) στην 6η θέση.
Εμείς από την πλευρά μας να πούμε πως είναι κρίμα που, σε μια τόσο αμερόληπτη έρευνα, δεν δήλωσαν συμμετοχή και άλλες εταιρείες, όπως:
* MIKEL
* Public
* Μια μεσαιωνική γαλέρα
* Pizza-Fan
* ACS
* Ένα ορυχείο στην άγρια δύση τον 19ο αιώνα
* SPEEDEX
* IANOS
* JCB
* Ένα εργοστάσιο στην Αγγλία στη βιομηχανική επανάσταση

 

Καταλαβαίνετε, ο ανταγωνισμός θα ήταν σκληρότερος και η αγωνία για τον νικητή τεράστια.
Η έρευνα εδώ: https://goo.gl/2lMAlc
Διάφορες παραπομπές για Πλαίσιο: https://goo.gl/kLhM3u
Teleperformance: https://goo.gl/oAt8DG
Παπαστράτος: https://goo.gl/uzMj5p

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Workerland

Στην Κορυφή