fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Μπαγκλαντές | Συγκλονιστικές εικόνες ενός πορνείου

στo Mind Opener

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Το πορνείο Kandapara στην περιοχή της Tangail υπάρχει εδώ και περίπου 200 χρόνια. Οι τοίχοι του χωρίζουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Το Bangladesh είναι μία από τις λίγες μουσουλμανικές χώρες στην οποία η πορνεία είναι νόμιμη.

Πολλές από τις γυναίκες που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εκεί, δεν ήξεραν πού να πάνε όταν έκλεισε το πορνείο.

Εκείνοι που υποστηρίζουν το πορνείο ισχυρίζονται πως η σεξουαλική εργασία είναι σαν οποιαδήποτε άλλη εργασία και ότι αυτές οι γυναίκες δεν θέλουν να κάνουν κάτι άλλο.

Στην πραγματικότητα, υπήρξαν γυναικείοι σύλλογοι που αγωνίστηκαν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα αυτών των εργαζόμενων γυναικών.

Στα τέλη του 2014, ο Σύλλογος των Δικηγόρων των Γυναικών του Μπαγκλαντές, έπεισε το Ανώτατο Δικαστήριο ότι η εκδίωξη αυτών των εργαζομένων γυναικών ήταν παράνομη. Οι γυναίκες μπορούσαν γρήγορα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σήμερα, η συνοικία του πορνείου περιβάλλεται από έναν τοίχο.

Υπάρχουν καταστήματα φαγητού, τσαγιού και πωλητές δρόμου στους στενούς δρόμους του.

Το πορνείο έχει τους δικούς του κανόνες και τη δική του ιεραρχία εξουσίας, κάτι εντελώς διαφορετικό από την κυρίαρχη κοινωνία εκτός του τοίχου.

Μέσα στο πορνείο, οι γυναίκες είναι οι πιο αδύναμες, αλλά και οι πιο δυνατές.

Χωρίς αμφιβολία, το πιο ευάλωτο στάδιο είναι όταν οι γυναίκες εισέρχονται στο πορνείο.

Οι περισσότερες από αυτές είναι συνήθως 12-14 ετών, προερχόμενες από φτωχές οικογένειες, θύματα του εμπορίου ανθρώπων. Ονομάζονται “υποθηκευμένα κορίτσια” και δεν επιτρέπεται να λένε “όχι” σε κανέναν πελάτη.

Αυτά τα παιδιά-πόρνες ανήκουν σε κάποια “κυρία”. Έχουν χρέη και δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν εκτός του τοίχου ή να έχουν δικά τους χρήματα.

Όταν θεωρείται ότι έχουν εξοφλήσει όλα τους τα χρέη (κάτι που μπορεί να πάρει από ένα έως πέντε χρόνια), γίνονται ανεξάρτητες σεξεργάτριες.

Τότε και μόνο τότε, μπορούν ν’ αποφασίσουν με ποιον θα κάνουν σεξ και να έχουν τα δικά τους χρήματα.

Μόλις η γυναίκα αποπληρώσει τα χρέη της, είναι ελεύθερη να φύγει από το πορνείο, όμως αυτές οι γυναίκες είναι κοινωνικά στιγματισμένες και πολύ συχνά αποφασίζουν να μείνουν εκεί και να υποστηρίξουν οικονομικά τις οικογένειές τους.

 

Πηγή: http://www.playground.plus

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Mind Opener

Στην Κορυφή