fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Αρνήθηκαν σε εργαζομένους να παρευρεθούν στην κηδεία συναδέλφου τους

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης:

Εργάστηκε για ελάχιστο χρονικό διάστημα ως εργολαβική στη Διεύθυνση Συναλλακτικής Τραπεζικής του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. Χτυπημένη από βαριά αρρώστια, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη.

«Λαμπρή επιστήμονας, ευσυνείδητη επαγγελματία και αξιαγάπητη συνάδελφος» διαβάζουμε σε ανακοίνωση του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ), με την οποία καταγγέλλει την ανάλγητη στάση της Εθνικής Τράπεζας, που αρνήθηκε το αίτημα των εργαζομένων να παρευρεθούν στην κηδεία της συναδέλφου τους.

Η 27χρονη Αντιγόνη, είχε συνάψει τρίμηνη σύμβαση με την εργολαβική εταιρεία Mellon Technologies, σύμβαση η οποία έληγε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Λόγω όμως των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, είχε πάρει αναρρωτική άδεια δύο μηνών, από την οποία δεν επέστρεψε ποτέ…

Την περασμένη Παρασκευή, οι συνάδελφοι της νεαρής ζήτησαν άδεια από τους προϊσταμένους του τμήματος, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία της συναδέλφου τους, με τους προϊστάμενους του τμήματος να αρνούνται να δώσουν τη σχετική άδεια, με την αιτιολογία ότι «Θα μείνει η δουλειά πίσω» και ότι θα «συμπαρασταθούν καλύτερα στην οικογένεια αν πάνε στο μνημόσυνο», που συνήθως γίνεται Σάββατο ή Κυριακή. Η άδεια δόθηκε μόνο εφόσον οι εργαζόμενοι δέχθηκαν να δουλέψουν δύο ημέρες υπερωριακά, προκειμένου να συμπληρώσουν τις ώρες που έλειψαν.

«Δυστυχώς τα μεσαία στελέχη τα ρουφάει το σύστημα και το γεγονός ότι θέλουν να εξασφαλίσουν την προαγωγή τους, τα οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές» μας λέει η γραμματέας του ΣΥΔΑΠΤΤ, Βασιλική Χριστοπούλου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιώργο Καπετανάκη, να δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ότι «είναι κρίμα να γίνονται διακρίσεις ακόμη και την ύστατη στιγμή για κάποιον συνάδελφο βάσει της σχέσης εργασίας που έχει συνάψει με την εταιρεία. Ολα αυτά τα χρόνια, δεν έχουμε δει κάτι αντίστοιχο όταν αφορά μόνιμο προσωπικό της Τράπεζας. Σε αυτή την περίπτωση η άδεια δίνεται χωρίς δεύτερη κουβέντα». (efsyn.gr)

Σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ του Συ.Δα.Π.Τ.Τ. 

Την Τετάρτη 18/10 έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από βαριά αρρώστια, συνάδελφός μας εργαζόμενη στην Εθνική Τράπεζα μέσω εταιρείας, ετών 27. Οι συνάδελφοι της συντετριμμένοι από το γεγονός ζήτησαν άδεια από τους προϊστάμενους τους στην Τράπεζα να παρευρεθούν στη κηδεία της. Αντί να γίνει το αυτονόητο, υπήρξε άρνηση στο αίτημά των εργαζόμενων μέσω τρίτων εταιρειών (ενώ δεν υπήρξε πρόβλημα για τους εργαζόμενους της τράπεζας). Η αιτιολόγηση ήταν: Θα μείνει η δουλειά πίσω … θα συμπαρασταθείτε καλύτερα στην οικογένεια αν πάτε στο μνημόσυνο (συνήθως γίνεται Σάββατο ή Κυριακή). Μόνο μετά από έντονες διαμαρτυρίες και αφού οι συνάδελφοι δέχτηκαν να δουλέψουν δύο ημέρες υπερωριακά (χωρίς να πληρωθούν) δόθηκε τελικά η άδεια.

Λυπούμαστε για αυτούς που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους μέσω τρίτων εταιρειών χωρίς ανθρωπιά, δεν σέβονται την μνήμη τους ακόμα και όταν φύγουν από κοντά μας και μπροστά στην επίτευξη των στόχων ξεχνούν τις υποχρεώσεις που επιβάλλει η ηθική και ο πολιτισμός μας.

Επειδή ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους και πενθούμε για την απώλεια μιας λαμπρής επιστήμονα, ευσυνείδητης επαγγελματία και αξιαγάπητης συναδέλφου σταματάμε εδώ.

Εκφράζουμε και πάλι τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της συναδέλφου.

Το Δ.Σ

Πηγή: reworkers.gr

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή