fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

CV sending

Αποστολαί βιογραφικών, η έμπειρη Βάλλια

στo Ημερολόγιο Καταστρώματος

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Οδοιπορικό στα απεσταλμένα e-mail

Σήμερα άνοιξα τα e-mail μου και έσβησα όλα τα εισερχόμενα χωρίς καν να κοιτάξω τι αφορούσαν.

Σίγουρα 4-5 μηνύματα από ιστοσελίδες που σου στέλνουν θέσεις εργασίας που σε ενδιαφέρουν, τύπου “έχω τελειώσει Τ.Ε.Ι. Ανθοκομίας πάρε μία αγγελία στην οποία ζητείται αστροναύτης με πολυετή εμπειρία”.

2-3 e-mail από απλήρωτες συνδρομές σε οικολογικά site και μερικά ακόμα από άσχετες σελίδες στις οποίες δεν θυμάμαι καν να είμαι μέλος – μπορεί κάποτε να έκανα κανένα κουίζ  «Δείτε πώς θα ήσασταν αν ζούσατε στο Βόρειο Πόλο» και να εγγράφηκα αυτόματα σε σελίδες που υπόσχονται να σώσουν τον τελευταίο μπαμπουίνο, αλλά τελικά να είναι εταιρείες παραγωγής πορνό που ζητούν πρωταγωνιστές με απόλυτη εχεμύθεια.

Τέλος πάντων, διέγραψα τα εισερχόμενα και πήγα στα απεσταλμένα.

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, στα απεσταλμένα μου έβρισκες ολόκληρες συζητήσεις με φίλους και συμφοιτητές. Τώρα, βρίσκεις μόνο αποστολές βιογραφικών. Δηλαδή, αν ανοίξει κάποιος τα απεσταλμένα μου θα νομίζει ότι εργάζομαι σε εταιρεία που στέλνει βιογραφικά. Θα μπορούσα δηλαδή, έχω πολυετή εμπειρία. Έχω στείλει σε ξενοδοχεία, επιχειρήσεις -μεγάλες και μικρές-, σε σούπερ μάρκετ, σε εμπορικά καταστήματα, σε εστιατόρια, σε καφετέριες, σε φροντιστήρια, ίσως να έχω στείλει και σε σένα κάποιο βιογραφικό.

Χθες, αργά το απόγευμα, μου έστειλαν μία αγγελία και καπάκι έστειλα βιογραφικό. Έχει γίνει συνήθεια πια. Το χέρι πάει μηχανικά, το βιογραφικό μου βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας 4 χρόνια τώρα, άθικτο, δεν έχει αλλάξει κάτι, καμία καινούργια εμπειρία. «Δουλειές υπάρχουν» παιδιά, αρκεί να είσαι 20 ετών με 10ετή πείρα, να μην έχεις παιδιά, να μη θες να δουλεύεις κανονικές ώρες, να μην είσαι χοντρή, να μην είσαι κοντή, να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη – δουλειές υπάρχουν.

Και τώρα, κάθομαι και κοιτάζω τα απεσταλμένα και επειδή βαριέμαι να διαβάσω για την Προτεσταντική Ηθική του Βέμπερ, φοιτήτρια γαρ, κάθομαι και ξανά στέλνω στις ίδιες και τις ίδιες αγγελίες, ακόμα και σε αγγελίες δύο χρόνια πριν, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί κάποιος να πει

«Πω πω αυτή ακόμα μας κυνηγάει, καλύτερα να την πάρουμε στην δουλειά μην αρχίσει να μας παρακολουθεί».

Και τέλος πάντων, για να ξέρετε, είμαι λίγο γριά για να βρω δουλειά, 36 ετών, έχω και παιδί, είμαι και κοντή, καταλαβαίνετε.

Μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να βρει δουλειά η κόρη μου, 6 ετών, παρά εγώ που θα θέλω και γονικές άδειες, που δε μπορώ να δουλέψω σπαστό γιατί πού θ’ αφήνω το παιδί, είμαι και γριά, πρέπει να το ανέφερα ξανά αυτό, οπότε έχω άπλετο χρόνο να στείλω ξανά το βιογραφικό μου σε μια εταιρεία που ζητούσε καθαρίστρια για πολυκατοικία με τις ξένες γλώσσες της, ψηλή, εμφανίσιμη και ίσως και τοξότη. Τοξότης μπορεί να μην είμαι, αλλά δεν θα τα χαλάσουμε τώρα εκεί, τι τοξότης τι ιχθύς, άμα τους πω ότι έχω ωροσκόπο δίδυμο (νομίζω), μπορεί να με λυπηθούν οι άνθρωποι και να με πάρουν για βοηθό καθαρίστριας, γιατί δεν έχω και εμπειρία στον τομέα.

Θα στείλω φυσικά και σ’ εκείνη τη γκαλερί που έψαχνε βοηθό που να αγαπάει την τέχνη, και χωρίς προϋπηρεσία δεν είχε θέμα, χωρίς να γράφει για εμφάνιση, χωρίς να γράφει ηλικίες και έκανα το βιογραφικό μου μια τρέλα, αν το έβλεπε ο Βαν Κογκ θα με προσλάμβανε σίγουρα, αλλά ποτέ δεν με πήραν τηλέφωνο γιατί προφανώς η θέση καλύφθηκε από τον ίδιο τον Βαν Κογκ.

Τέλος, σκέφτομαι να στείλω ξανά mail σ’ εκείνο το περίπτερο που έψαχνε κοπέλα για μεσημεριανές ώρες κι επίσης δεν με πήραν ποτέ τηλέφωνο γιατί μάλλον κατά λάθος έστειλα τη φωτογραφία του Καρλ Μαρξ αντί τη δική μου και μπορεί να τους φάνηκε υπερβολικό το μούσι μου (ΙΣΩΣ, δε ξέρω, αν με ρωτάτε δεν το βρίσκω και τόσο υπερβολικό).

Έχω λοιπόν πολυετή εμπειρία αποστολής βιογραφικών.

Αν ενδιαφέρεστε να στείλετε κάπου το βιογραφικό σας και έχετε αμφιβολίες για τη δομή του, εδώ είμαι εγώ, να σας βοηθήσω. Ό,τι θέτε παιδιά, νο προμπλέμα, η γνώση είναι για να μοιράζεται, μαζί μου θα την πάρω;

Αποστολαί βιογραφικών, η έμπειρη Βάλλια

Για το #IFI

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Ημερολόγιο Καταστρώματος

17η Νοέμβριου 2020

Γράφει ο ΣτΑκ Για το #IFI Η καταδίκη της χρυσής αυγής σίγουρα
Στην Κορυφή