fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

μαιευτήριο

Καταγγελία | Απολύσεις στο μαιευτήριο ΡΕΑ

στo Χαρτοφύλακας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Τις χείριστες εργοδοτικές πρακτικές φέρεται να εφαρμόζει η διοίκηση της μαιευτικής γυναικολογικής κλινικής, ΡΕΑ, εκμεταλλευόμενη την έκτακτη συνθήκη της πανδημίας και τα εργοδοτικά εργαλεία που προσέφερε το υπουργείο Εργασίας για να επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις ενώ «υπάρχει δουλειά».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο documentonews.gr ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΟΣΝΙΕ) και αν. μέλος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Παναγιώτης Μαυροειδής, η διοίκηση επιστράτευσε τους προϊσταμένους προκειμένου να ανακοινώσουν στην πλειοψηφία των εργαζομένων ότι θα επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία. «Η διοίκηση κρύβεται και βάζει μπροστά τους προϊσταμένους, οι οποίοι θα αμείβονται κανονικά…» λέει με νόημα.

Έπειτα, κατά τα λεγόμενα του κ. Μαυροειδή, η διοίκηση προχώρησε σε δέκα απολύσεις, με τις δύο εργαζόμενες εξ αυτών να εργάζονται στο ΡΕΑ επί 10 δέκα χρόνια, ενώ επισημαίνει ότι η κίνηση στο μαιευτήριο δεν έχει μειωθεί στο βαθμό που να δικαιολογεί τέτοια μέτρα.

«Το μαιευτήριο έχει τοκετούς και επείγοντα χειρουργεία και απ’ ό,τι με πληροφορούν έχει κόσμο» αναφέρει και συμπληρώνει πως ο ίδιος εργάζεται στο ΙΑΣΩ όπου και εκεί υπάρχουν περιστατικά και συγκεκριμένα πολίτες που δεν επιλέγουν δημόσια νοσοκομεία. «Έχουμε δουλειά, πεσμένη μεν αλλά έχουμε» καταλήγει ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και αν. μέλος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

«Με 400 ευρώ δεν βγαίνει…»

Το documentonews.gr επικοινώνησε με εργαζόμενο της ιδιωτικής μαιευτικής κλινικής, στον οποίο επιβλήθηκε εκ περιτροπής εργασία. «Ενημερωθήκαμε από την προϊσταμένη ότι θα δουλεύουμε εκ περιτροπής για 11 μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες 11 θα καθόμαστε, με μείωση του μισθού κατά 50%.

Όπως καταλαβαίνετε, με 400 ευρώ δεν βγαίνει…» υποστηρίζει και προσθέτει: «Έχουν ξεκινήσει ήδη απολύσεις. Είμαι πολλά χρόνια στην επιχείρηση και από τον πρώτο χρόνο που εργάζομαι εκεί άρχισαν να γίνονται μειώσεις. Μιλάμε για μείωση 40%.

Οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες. Η διοίκηση μας συμπεριφέρεται λες και μας κάνει χάρη που δουλεύουμε».

απολύσεις

Επισημαίνει δε ότι «έχουν κλείσει δύο όροφοι ενώ κλειστή είναι και η εξωσωματική, αλλά η αίθουσα τοκετών είναι γεμάτη. Αυτό βέβαια στο παρελθόν έχει ξαναγίνει και συγκεκριμένα όταν υπήρχε λιγότερη δουλειά απ’ αυτήν που περίμενε η διοίκηση».

Σχετικά με το αν υπάρχει πτώση τζίρου λόγω πανδημίας, ο εργαζόμενος απαντά ότι η πτώση είναι γεγονός αλλά κυμαίνεται στο πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί τα τελευταία δύο – τρία χρόνια. «Ποτέ η επιχείρηση δεν έπαψε να είναι κερδοφόρα.

Το επίδομα γέννας

Το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ παρακινεί πολλές γυναίκες να γεννούν στα ιδιωτικά μαιευτήρια. Το κυριότερο πρόβλημα είναι η συμπεριφορά της διοίκησης στο προσωπικό. Το σωματείο μας είναι επί της ουσίας σωματείο – σφραγίδα» υπογράμμισε.

Το documentonews.gr επικοινώνησε και με την ιδιωτική μαιευτική κλινική προκειμένου να πάρει επίσημη απάντηση από τη διοίκηση για τις καταγγελίες χωρίς αυτό να καταστεί μέχρι στιγμής δυνατό.

Πηγή: https://www.documentonews.gr/

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Χαρτοφύλακας

Στην Κορυφή