fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Απολύεσαι! Α και καλή χρονιά να ‘χεις!

στo Ημερολόγιο Καταστρώματος/Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Όταν λέμε ότι η εργοδοσία έχει «λεφτά» αισθήματα, μας λένε γραφικούς. Όταν λέμε ότι η ανθρωπιά σταματά εκεί που ξεκινάει το χρήμα, μας κατηγορούν για υπερβολή. Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, 33 ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2016, κάποιος διευθυντής στα Βόρεια Προάστια των Αθηνών και πριν από μισή ώρα περίπου, αποφάσισε ότι είναι καλή στιγμή να ανακοινώσει την προμελετημένη απόλυση της Μ.

Την ώρα που οι συνάδελφοι της, βούταγαν άλλο ένα μελομακάρονο από την πιατέλα και έκλειναν τα μάτια τους ευχόμενοι να σχολάσουν νωρίτερα , ο διευθυντής της εταιρείας έκρινε πως σήμερα είναι η σωστή ημέρα και ώρα να φωνάξει την υπάλληλο στο γραφείο του για να της πει τα δυσάρεστα νέα.

Ο «Άγιος Βασίλης» προσγειώθηκε νωρίτερα πάνω στο γραφείο της Μ.  και της έφερε ένα σακί γεμάτο ηλίθιες δικαιολογίες και ξεδιάντροπες αλήθειες. Η απόλυση της, είπαν, οφείλεται καθαρά στην ανάγκη της εταιρείας για περικοπές προσωπικού. Την καθησύχασαν λέγοντάς της ότι «είναι σίγουρο ότι αυτά τα χρόνια που εργάστηκες μαζί μας, σίγουρα αποκόμισες πολλά από εμάς».

Όσο για την άτυχη συγκυρία της στιγμής, η διεύθυνση δικαιολογήθηκε λέγοντας, πως θα ήταν ασύμφορο να προβούν σε απόλυση μετά από την αλλαγή του χρόνου καθώς αυτό θα σήμαινε μικρή -αλλά σημαντική λόγω κρίσης- διαφοροποίηση της αποζημίωσής της και συνεπώς ζημιά για την τσέπη τους.

Τι σημασία έχει που της γάμησαν τις γιορτές; Τι το κακό έχει να σε πετάν στο πλήθος των ανέργων λίγες ώρες πριν γιορτάσεις την αλλαγή του χρόνου;

«Έλα μωρέ τώρα, σκέφτεται η διεύθυνση,  τι είμαστε , τίποτα ευαίσθητοι; Μήπως έπρεπε από διακριτικότητα να την απολύσουμε λίγες μέρες πριν ή λίγες μέρες μετά για να κάνει και η Μ. μια γαλήνια Πρωτοχρονιά; ‘Έλα μωρέ τώρα, βλακείες»

Για κάθε άδικη –αλλά δυστυχώς νόμιμη- εργοδοτική ασυδοσία, είμαστε όλοι εδώ να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Κι αν δεν μιλήσουμε, αν δε τα μοιραστούμε όλα αυτά, πώς θα γκρεμιστεί ο μικρόκοσμος των λίγων;

Για όσους νομίζουν ότι η δουλειά τους είναι η ζωή τους ολάκερη, να ξέρουν , πως μπορεί μία παραμονή Πρωτοχρονιάς να αποφασίσει κάποιος άλλος γι αυτούς, πως σε αυτή τη βασιλόπιτα δεν θα έχουν κομμάτι.

Ευχόμαστε ολόψυχα στην Μ. δύναμη .

Ευχόμαστε στον πρώην εργοδότη της να μάθει έννοιες όπως ανθρωπιά, σεβασμός και εργασιακό savoir vivre.

 

Γράφει η Αμάντα Πατσοπούλου (την ιστορία της Μ.)

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Ημερολόγιο Καταστρώματος

17η Νοέμβριου 2020

Γράφει ο ΣτΑκ Για το #IFI Η καταδίκη της χρυσής αυγής σίγουρα
Στην Κορυφή