fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Άννα Μπενιαμίνο | Γράμμα αλληλεγγύης

στo Mind Opener

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Πηγή: https://ragnarok.squat.gr/

Σημείωση: Υπενθυμίζουμε πως η Ιταλίδα συντρόφισσα Anna Beniamino βρίσκεται έγκλειστη στην φυλακή “Borgo San Nicola” του Lecce καταδικασμένη σε 17 χρόνια κάθειρξης ως απόρροια της κατασταλτικής εκστρατείας του Ιταλικού κράτους το 2016 με την κωδική ονομασία scripta manent. Πρόσφατα μάλιστα βρέθηκε σε απεργία πείνας σε μια προσπάθεια να σπάσει το καθεστώς εξαίρεσης που της είχε επιβληθεί σε πτέρυγα ασφαλείας της φυλακής L’ Aquila.

Feminas Brujas and Insurrectionalists,
Μεξικό: Γράμμα αλληλεγγύης με την Αναρχική Συντρόφισσα Άννα Μπενιαμίνο

Από τις αρχές του χρόνου (2019), οι FΒΙ αλληλογραφούν με την Άννα και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, αρχικά με ένα αναρχικό κάλεσμα σε δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τον περασμένο Μάρτη. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο γράμμα τους.

Αγαπητή Άννα (1), είμαστε μια άτυπη/αφορμαλιστική αναρχική ομάδα αποτελούμενη από γυναίκες που δρουν στο Μεξικό, ωθούμενες από τις εξεγερσιακές θέσεις και τον αναρχικό ιλλεγκαλισμό. Συνεργαζόμαστε ως αποτέλεσμα της συγγένειας και όχι επειδή πιστεύουμε πως δεν πρέπει να εργαζόμαστε με άντρες συντρόφους. Στην πραγματικότητα, σε διάφορες περιπτώσεις έχουμε συντονιστεί με άλλες ομάδες συντρόφων ώστε να γίνουν οι δράσεις μας πιο δυναμικές. Κάποιες από εμάς είμαστε λεσβίες, αμφισεξουαλικές, πολυερωτικές, κουήρ και άλλες είμαστε τόσο “τσούλες” που αν ξαναγεννιόμασταν στη Λέσβο, θα φτιάχναμε ένα καράβι ώστε να μην εγκαταλείψουμε το σεξ με άντρες. Ελπίζουμε πως είναι ξεκάθαρο ότι η “συγγένειά” μας δε βασίζεται στις σεξουαλικές προτιμήσεις αλλά στις ιδέες που μας οδηγούν και στην εμπιστοσύνη που έχουμε η μία στην άλλη την ώρα της επίθεσης.

Έχοντας κάνει αυτό ξεκάθαρο, θέλουμε να εκφράσουμε (δημόσια και ανοιχτά) την αλληλεγγύη μας μαζί σου, όχι επειδή είσαι γυναίκα ή γιατί είσαι “θύμα” βρισκόμενη στα χέρια του Κράτους, αλλά λόγω της αναρχικής σου τοποθέτησης σε έναν διαρκή πόλεμο ενάντια στο σύστημα κυριαρχίας. Γιορτάζουμε την αναρχική σου αποφασιστικότητα και το ειλικρινές θάρρος σου!

Τα απλά σου λόγια επιβεβαιώνουν τον αναρχισμό σου δίχως τους περιορισμούς μιας σέχτας και χωρίς να κυλούν στην υπερανυπόλυπτη πολιτική ορθότητα και τις λεκτικές της συμβάσεις (“gender friendly”), μας άγγιξαν με τον βαθύτερο τρόπο. Γι’ αυτό δε θέλαμε να χάσουμε την ευκαιρία να σου απαντήσουμε δημόσια, προλαμβάνοντας το να χαθούν οι ιδέες και οι πεποιθήσεις σου σε μια θάλασσα από γράμματα, δηλώσεις και επικοινωνίες που κυκλοφορούν στα δίκτυά μας. Ελπίζουμε ότι το γράμμα σου και η απάντησή μας θα αποτελέσουν μια πρόσκληση σε στοχασμό για όλες τις συντρόφισσες που, αναζητώντας την αναρχία, έχουν παγιδευτεί σε ένα ρεφορμιστικό υποκατάστατό της στην υπηρεσία της κυριαρχίας, ακινητοποιημένες στον “εκ-φυλισμό (degeneration), “ανάμεσα στην περηφάνεια και τη θυματοποίηση του φύλου,” όπως εξηγείς στο γράμμα σου.

Το είπαμε πριν και το επαναλαμβάνουμε τώρα:

«Δεν είμαστε φεμινίστριες. Είμαστε ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε εναντίον της πατριαρχίας, όχι υπέρ του φεμινισμού. Ο φεμινισμός είναι μια ιδεολογία κυρίως στην υπηρεσία της εξουσίας. Ο αναρχο-φεμινισμός είναι μια απόκλιση ηλικίας 70 ετών, μία από τις χιλιάδες αποκλίσεις από τη μεγάλη άνθιση ρευμάτων στο κίνημα. Μία ακόμη, όπως ο αναρχοχριστιανισμός, ο αναρχοσυνδικαλισμός, ο αναρχο-πασιφισμός, ο αναρχολενινισμός, ο αναρχοϊσλαμισμός, ή οποιαδήποτε από τις πολλές που θα αποκήρυσσαν κάποιοι σύντροφοι, εάν δεν ήταν απασχολημένοι να είναι τόσο πολιτικά ορθοί όσο αφορά την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος και έτσι προτιμούν να αφήνουν σ΄εμάς το καθήκον αυτό» (2).

Και θεωρούμε πως είναι απαραίτητο να επαναληφθούμε, επειδή η δήλωσή μας (όπως το γράμμα σου τώρα) αγνοήθηκε από τα περισσότερα αναρχικά μέσα ενημέρωσης, αφήνοντάς μας στα πιο οικεία σ΄ εμάς, ήταν όμως επίσης υπό αμφισβήτηση και επίθεση. Το αστείο είναι ότι δεν μας αμφισβήτησαν οι φερόμενοι ως “θιγμένοι” αλλά κάποιοι ανανήψαντες αρσενικοί οι οποίοι υποθέτουν πως «αναρχοφεμινισμός» σημαίνει να είναι κάποιος/α «βασιλικότερος του βασιλέως». Το χειρότερο είναι ότι τώρα είναι δυσκολότερο να τους αναγνωρίσεις γιατί μέσα στο παραλήρημα μετάνοιάς τους, δεν γράφουν πλέον με “e” ούτε με “x” ή “@” αναζητώντας την ουδετερότητα της γλώσσας, γράφουν σε θηλυκό, δηλαδή παίρνοντας θέση ως γυναίκες.

Η πιο βετεράνος της ομάδας μας, ξεκίνησε με μια αντιεξουσιαστική περιήγηση κατά τις αρχές της δεκαετίας του 2000, έχοντας εμπλακεί στις αριστερίστικες ομιλίες που επέβαλαν τον τεμαχισμό του πολέμου (εργαζόμενος, αγρότης, ιθαγενής, φεμινίστρια, LGBT) που καταγγέλλετε, προσαρμόζοντας τις παλιές λενινιστικές θεωρίες της “νέας” εποχής. Ήταν τα νέα σοσιαλδημοκρατικά κοστούμια προς πώληση στην αγορά των ιδεολογιών που υπήρχε στο διεθνές μονοπάτι της “Νέας Αριστεράς”.

Σε αυτό το θλιβερό περιβάλλον διερευνήσαμε τον «αναρχο-φεμινισμό», παγιδευμένο στην πολιτική ορθότητα (γλώσσα που προσπαθεί να γίνεται όλο και πιο περιεκτική, διαθεματικότητα, δικαιώματα και πολλή μα πολλή θυματοποίηση) και την πολιτική δραστηριότητα του μαχητικού φεμινισμού. Το δραματικότερο κομμάτι αυτού του μιμητισμού ήταν αυτό που έδινε πάντα προτεραιότητα στους εργατικούς αγώνες, την ώρα που ο αναρχικός πόλεμος ήταν πάντα παρών για να αμφισβητήσει και να αντιμετωπίσει κάθε μορφή κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξιστικής.

Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με τον αναρχοφεμινισμό ως αποκλίνουσα στρατηγική ήταν το ότι εγκατέλειψε την αναρχική σύγκρουση, υποβαθμίζοντας τον πόλεμο μας σε μια λίστα απαιτήσεων που η κυριαρχία σύντομα μετασχημάτισε σε “δικαιώματα” με την επιβολή νέων νόμων και νέων κανόνων, που εδραιώνουν την καταπίεση.

“Ο πόλεμος είναι για τους άνδρες: βρωμάει τεστοστερόνη και αδρεναλίνη! Ο δικός μας είναι να κηρύττουμε την ειρήνη και να απαιτούμε δικαιώματα, χωρίς να συλλογιζόμαστε σε ποιους απευθύνουμε τα αιτήματά μας”. Αν είσαι γυναίκα πρέπει να ενταχθείς στο κοπάδι της μωβ σημαίας (είτε με κεριά είτε με φακούς) και να εγκαταλείψεις τον πόλεμο ενάντια σε κάθε εξουσία.

“Ο δικός μας είναι να οργανώσουμε τους εαυτούς μας ως γυναίκες για τα δικαιώματά μας και αν ψηφίσουμε μια άλλη γυναίκα για να καταλάβει μια πολιτική θέση, ακόμα καλύτερα, δεν θα έχουμε μόνο καλή αντιπροσώπευση, αλλά θα έχουμε έναν εκπρόσωπο να μοιραστεί μαζί μας αυτές τις μέρες εμμηνόρροιας που θα τους κάνουν πάντα πιο ευαίσθητους όταν μας κλωτσούν και φυλακίζουν”. Έλα τώρα, το ότι έχουμε δύο βυζιά μας κάνει πάντα αδελφές.

Γι’ αυτό και εμείς ζητάμε “ελεύθερη, ασφαλή και ελεύθερη άμβλωση” στις πορείες, δεν έχει σημασία το ποιος είναι ο παραλήπτης. Ούτε στο ελάχιστο… Δε θά ‘πρεπε καν να είστε τόσο προσεκτικές. Ούτε θα ‘πρεπε να σταματάμε να πιστεύουμε ότι με δικαιώματα και νόμους όχι μόνο επανεδραιώνουμε το σύστημα κυριαρχίας, αλλά και πως του προσφέραμε μια νέα μάσκα για να αποκρύψει την καταπίεση.

Ο «ριζοσπαστικός» φεμινισμός έχει ανακτηθεί από την κυριαρχία!

Το ίδιο συμβαίνει και στην “LGBT σκηνή”, όλα έχουν αφομοιωθεί. Το σύστημα κυριαρχίας έχει αναστήσει τους αγώνες. Έχει μετατρέψει τους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες και τα τρανς άτομα σε ακτιβιστές και πολιτικούς. Τώρα είναι αστυνομικοί, στρατιωτικοί, βουλευτές, γερουσιαστές, γονείς κλπ.

Όταν στις πορείες ζητούσαμε “δικαιώματα ΛΟΑΤ”, “ισότητα ως προς το γάμο”, “δικαίωμα για υιοθεσία” και “συζυγικά δικαιώματα”, κανείς δε σταμάτησε να πιστεύει ότι με “δικαιώματα και νόμους” επανεδραιώνουμε το σύστημα κυριαρχίας. Ο «αγώνας» των ΛΟΑΤ είναι για μεταρρύθμιση των θεσμών, όχι για την καταστροφή τους. Η νέα πολιτική τάξη των ΛΟΑΤ έχει γίνει μια καινούρια μηχανή για την θεραπεία του συστήματος κυριαρχίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να ανακτήσουμε την καταστροφική μας μανία ως αναρχικοί χωρίς βαθιά βήματα, βέβαιοι πως ο πόλεμός μας είναι ενάντια σε κάθε εξουσία, και σε αυτό το καθήκον εμείς θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικά βίαιοι, “όμορφα βίαιοι, μέχρι να ξεσπάσουν τα πάντα”(3).

Ας καταστρέψουμε όλα όσα κυριαρχούν και μας περιορίζουν!

Αναρχική αλληλεγγύη με την Άννα, τη Σίλβια, τη Νατάσσια, τη Λίζα και την
Ανάχι!

Αναρχική αλληλεγγύη με όλους τους φυλακισμένους από όλο τον κόσμο!

Ενάντια στον πατριαρχικό πολιτισμό!

Για τον έλεγχο της ζωής μας!
Για την καταστροφή του φύλου!
Για την εξεγερσιακή αναρχική ένταση!
Για την Αναρχία!

Φωτιά σε όλα όσα υπάρχουν!

F.B.I. (Féminas Brujas και Insurrectionalists)
Πόλη του Μεξικό, Πέμπτη, 8 Ιούνη 2019


1) Απάντηση στο γράμμα της Άννα Μπενιαμίνο: ragnarokannabeniamino

(2) https://es-contrainfo.espiv.net

(3) “Οπλιστείτε και γίνετε βίαιοι, όμορφα βίαιοι, μέχρι όλα να ανατιναχτούν. Γιατί να θυμάστε ότι οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια εναντίον των προωθητών της ανισότητας, είναι απολύτως δικαιολογημένη μέσα στους
αιώνες ατελείωτης βίας που έχουμε δεχθεί απ’ αυτούς.” – Mauricio Morales | Πηγή:warzonedistro

Πηγή: https://ragnarok.squat.gr/

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Mind Opener

Στην Κορυφή