fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

Αν οι αγγελίες εργασίας «είχανε λίγη μπέσα» | Γραμματεία Διοίκησης

στo Lunch break

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Νέα εποχή στις δημοσιεύσεις αγγελιών εργασίας θα φέρει το IforInterview με τούτο εδώ το άρθρο. Επειδή πάντα κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή, θα την κάνουμε εμείς, όσο οι άλλοι ακόμα το σκέφτονται. Γράψαμε ένα πρότυπο κείμενο, της πιο σωστής και πιο «ξηγημένης» αγγελίας για θέση εργασίας,  ένα διαμάντι ειλικρίνειας, προς παράδειγμα και μίμηση.

Γιατί αν ήταν έτσι οι αγγελίες, τουλάχιστον δε θα είχαμε ελπίδες!

Ζητείται Γραμματεία Διοίκησης

Η MIZER.IA Ελεγκτικές – Φορολογικές – Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ε.Π.Ε. ζητά να προσλάβει: Γραμματεία Διοίκησης

Απαραίτητα προσόντα:

Η θέση είναι μόνο για κοπέλα. Δεν έχουμε καμία όρεξη να βλέπουμε ένα μαντράχαλο πρωί-πρωί και επίσης είμαστε της άποψης ότι οι γυναίκες εργαζόμενες είναι πιο χειραγωγήσιμες και σίγουρα πιο χαμηλόμισθες και γι αυτό τις προτιμούμε. Αυτά τα περί διακρίσεων και ρατσιστικών συμπεριφορών περνάνε μόνο σε πολιτισμένες εταιρίες όχι στο δικό μας το κωλοχανείο.

Ηλικία 28-28,5 ετών το πολύ, γιατί έχουμε τα κόμπλεξ μας με την ηλικία των άλλων και δε μπορούμε να τα ξεπεράσουμε.

 Άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας:

Και να μας το δείξει με κάποιο χαρτί που να το λέει πάνω -ΓΡΑΠΤΩΣ-  γιατί εδώ μέσα με το ζόρι γράφουμε το Mr. με “M” κεφαλαίο, πόσο μάλλον να μιλήσουμε και Αγγλικά μαζί της για να τσεκάρουμε αν λέει αλήθεια.

Γνώση οικονομικών ΚΑΙ λογιστικής:

Γιατί οι δεκάδες ψιλομαλακίες που θα τη βάζουμε να κάνει δε θα είναι αρκετές για να δικαιολογήσει το μηδαμινό μισθό της, θα πρέπει να κάνει και τις δουλειές των άλλων. Από το να μπαίνει να πληρώνει το ΕΝΦΙΑ του αφεντικού, μέχρι να λιώνει στην ουρά του ταχυδρομείου για να του πληρώσει την κλήση που τσίμπησε στην Αττική οδό. Αν έχει τελειώσει και ΑΣΟΕΕ, ακόμα καλύτερα, να πουλάμε μούρη και στους ανταγωνιστές που μας το παίζουν κυριλάτοι. Απαραίτητη προϋπόθεση να μπορεί να καταχωρεί άπειρα data που θα τις τα δίνουμε σε πατσαβουρόχαρτα, μέσα σε αχανή εξελόφυλλα χωρίς να κάνει ούτε ένα λάθος. Επίσης, να τιμολογεί, να κάνει μισθοδοσία, να προβλέπει το μέλλον, να παίρνει την ευθύνη για ό,τι οικονομικό λάθος γίνει ποτέ εδώ μέσα, να βγάζει όλη τη δουλειά της αρχιλογίστριας μας -που είναι βύσμα του μεγάλου και ξύνεται όλη μέρα αλλά δε μπορούμε να τη διώξουμε- ενώ όλοι εμείς θα της φερόμαστε υποτιμητικά σαν να είναι δούλα μας γιατί στη τελική για Γραμματέα την προσλάβαμε, ποια νομίζει ότι είναι;

Προϋπηρεσία και συστάσεις:

Ας έχει όσες θέλει, αλλά αν δεν είναι τουλάχιστον συγγενής μεγάλου μας πελάτη που του χρωστάμε ένα γερό γλείψιμο, δεν έχει και πολλές ελπίδες.

Γνώση Η/Υ και όχι μόνο:

Word, Excel, Outlook, γραφιστική, επεξεργασία φωτό προφίλ αφεντικού για να πάρει κάνα like, επιδιόρθωση εκτυπωτών-τουαλέτας-καφετιέρας-κοντρόλ a/c, να μας στήσει και μια ιστοσελίδα γιατί δεν έχουμε, να μας κρατάει και τα social media pages μας…

Ευελιξία και προσαρμοστικότητα:

Δηλαδή να προσαρμόζεται σε χρόνο dt στο εκάστοτε είδος  μαλάκα συναδέλφου/προϊσταμένου/πελάτη, να μην αντιμιλάει αλλά να μην είναι και τελείως δεκτική γιατί βαριόμαστε, να είναι ευέλικτη και υπομονοτική στις γκαύλες και τις παραξενιές του μεγάλου αφεντικού και να μην παρεξηγείται όταν την αφήνουμε απλήρωτη για κάμποσες εβδομάδες (έλεος με τη γκρίνια μερικών!)

Προσφέρονται άριστες συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος:

Όπως δηλαδή καρέκλα ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΑ, ποντίκι με κέρσορα, στυλό bic με αμάσητο καπάκι και πιθανότητα η δυνατότητα ούρησης 2 φορές μέσα στο 11ωρό που θα της πολτοποιούμε το μυαλό.

 Άριστη γνώση παρασκευής καφέ:

Freddo Grafeiato και Ελληνικό και Γαλλικό όπως τον πίνει το αφεντικό, να παρασκευάζει τον καφέ της Διοίκησης και των ρουφιάνων της Διοίκησης, με ικανότητες βραβευμένου barista, στη σωστή θερμοκρασία και με τους ακριβείς κόκκους ζάχαρης. Να είναι και προκομμένη, να φέρνει και κάνα σπιτικό γλυκό/πίτα για να μας κερνάει για να μη τρώμε συνέχεια απέξω.

Strong negotiation skills:

Να μπορεί να λέει ψέματα ακόμα και αν της βάλουν τον ορό της αλήθειας ενδοφλέβιο, τόσο στο τηλέφωνο όσο και στη μούρη των άλλων, αυτών που θέλει να αποφύγει το αφεντικό. Να καλύπτει από τσιλιμπουρδίσματα μέχρι εταιρικές γκάφες, να ξεφορτώνεται εφοριακούς, ελεγκτές και περίεργους με κάθε προσωπικό της κόστος.

Επιπλέον επιθυμητά προσόντα:

Να έχει ανεπτυγμένες τηλεπαθητικές ικανότητες ώστε να καταλαβαίνει τι θέλουμε να της πούμε χωρίς να της το λέμε. Να είναι γενικά σε εγρήγορση και να μπορεί για παράδειγμα να καταλαβαίνει ότι με ένα βηχαλάκι ή μία στραβή κλανιά του αφεντικού, πρέπει να σηκωθεί και να του φέρει τις εκτυπώσεις του από το printer πριν καν φωνάξει το όνομά της.

 

[Για να στείλετε το βιογραφικό σας, κάντε κλικ εδώ.]

 

Γράφει η Αμάντα Πατσοπούλου

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Lunch break

Dystopian Greece

Ελλάδα 2200 μ.Χ.

- Αυτός ήταν με τον Μητσοτάκη τον Πρώτο; - Τον Δεύτερο. - Μαλάκα τι
Στην Κορυφή