fbpx

Όσα μάθαμε ψάχνοντας για εργασία

συνεργάτης

Αν δεν το κάνεις εσύ, θα το κάνει κάποιος | Να το κάνει κάποιος άλλος

στo Οι ιστορίες σας

Θέλω να λαμβάνω τα νέα άρθρα του IforINTERVIEW με e-mail.

Στείλε μας την ιστορία σου

Διηγείται ο/η KB

#oi_istories_sas

Είχα αποφοιτήσει πριν λίγο καιρό και δε διέθετα καμία προϋπηρεσία στο αντικείμενο. Τα οικονομικά μου ήταν χάλια και αναζητούσα επειγόντως δουλειά, κατά προτίμηση πάνω στο αντικείμενο που σπούδασα.

Μαθαίνω ότι η τάδε εταιρεία ζητά ένα άτομο για την Χ θέση και χωρίς απαραίτητα προϋπηρεσία. Η θέση θα έμενε κενή για κάποιο διάστημα επειδή η εργαζόμενη θα έφευγε με «άδεια» εγκυμοσύνης. Στέλνω βιογραφικό και όντως με καλούνε.

Φτάνω όταν είναι η συνέντευξη και καθώς περιμένω παρατηρώ ότι όλα είναι μπάχαλο:

Το μέρος αχούρι, τα τηλέφωνα και τα κουδούνια να χτυπάνε και να τρέχει όποιος να ναι να απαντήσει και να επικρατεί μια μόνιμη βαβούρα. Με τα πολλά με φωνάζει το ένα εκ των δυο αφεντικών. Ο συγκεκριμένος φαινόταν χαλαρός και μου περιγράφει πάνω κάτω τα καθήκοντα της Χ θέσης. Φωνάζει την υπάλληλο να μου δείξει για 5-10 λεπτά (!) τι κάνει μέχρι να έρθει το 2ο αφεντικό.

Η υπάλληλος μου περιγράφει απέξω απέξω τα καθήκοντα ονομαστικά και ομολογουμένως πνίγεται στη δουλειά και δεν προλαβαίνει κάτι πέρα από το να μου δείξει τα reports και μου τονίζει δύο πράγματα:

Ότι είναι πολύ απαιτητικοί στο να είναι by the book τα reports για ό,τι έκανες και ότι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ η δουλειά που απαιτείται για να τα φέρνεις βόλτα.

Με φωνάζει να με δει και το 2ο αφεντικό.

Με ρωτάει τι μου αρέσει να κάνω γενικά (!). Απαντώ ότι ήρθα για μια συγκεκριμένη θέση και δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Μου απαντάει ότι οι απαιτήσεις της Χ θέσης δεν γεμίζουν το 8ωρο και ότι ίσως θα πρέπει να ασχοληθώ και με το Ψ, παρόλο που το Χ σχετίζεται με την πιο μόνιμη απασχόληση τους.

Έρχεται το θέμα στο μισθολογικό.

Ρωτάω πώς το σκέφτονται εφόσον η τωρινή υπάλληλος θα λείψει για την εγκυμοσύνη της για «πόσο; 6 μηνες; 1 χρόνο;» και αν θέλουν μπλοκάκι ή να κάνουμε μια σύμβαση ορισμένου χρόνου (έχω ενημερωθεί νωρίτερα ότι αυτή που δουλεύει τώρα είναι με μπλοκάκι).

Εκεί κομπιάζουν και μου λένε «έλα εσύ και θα το βρούμε αν και πότε θα γυρίσει». Καταλαβαίνω ότι δεν τους πολυνοιάζει και δεν είναι και υποχρεωμένοι από το νόμο να την κρατήσουν, όντας μπλοκάκιας.

Φεύγει το 2ο αφεντικό και μου λέει το 1ο «μην τον ακούς, εσύ θα κάνεις μόνο όσα θέλει η Χ θέση και ξέχνα την Ψ». Φεύγοντας μου ζητάει να τον πάρω σε 3-4 μέρες για να τους απαντήσω αφού μπορεί να το ξεχάσει αυτός.

Δεν απάντησα ποτέ, γιατί ούτε θα έτρωγα εν γνώσει μου εγώ προσωπικά την θέση μιας εγκύου, που την στέλνουν στα μουλωχτά γιατί δεν έχει πρόσληψη, και ούτε θα δούλευα και ποτέ με ευχαρίστηση σε αυτό το μπάχαλο.

Δεν το μετάνιωσα και στο δίλημμα «αν δεν το κάνεις εσύ, θα το κάνει κάποιος άλλος» απάντησα ξεκάθαρα μέσα μου να το κάνει κάποιος άλλος.

Και καλό είναι εφόσον έχουμε εξαρτημένη σχέση εργασίας στην πράξη να το απαιτούμε εξαρχής να αποτυπώνεται και στα χαρτιά και όχι να έισαι «εξωτερικός συνεργάτης».

Διηγείται ο/η KB

#oi_istories_sas

© I for Interview team

Σε περίπτωση που επιλέξατε να αναδημοσιεύσετε κάποιο κείμενό μας στο δικό σας site, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων για την προτίμηση! Ωστόσο,  να σας υπενθυμίσουμε το πόσο ευχάριστο και δίκαιο είναι να ακολουθούνται οι δεοντολογικοί κανόνες που ορίζουν τη σωστή και λειτουργική αναφορά στην αρχική  πηγή ( δλδ. αναγραφή πλήρους ονόματος του site μας και ενεργό link που ανακατευθύνει στο πρωτότυπο άρθρο). Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζετε τον κόπο και τη δουλειά μας και σας ευχαριστούμε διπλά!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Φρέσκα άρθρα στο Οι ιστορίες σας

Στην Κορυφή